Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Nämä kuvat jaetaan Venezuelasta ovat väärennettyjä

On ollut joitakin voimakkaita  kuvia  tulossa ulos Venezuela viime viikolla.
Massive hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksia on tukossa kaduilla suurissa kaupungeissa, ja yhteenotot lainvalvonta-ja mielenosoittajat ovat johtaneet vammoja ja jopa kuoleman. Shocking kuvia väkivallan ja levottomuuksien ovat nopeasti levitettävien hashtags kuten # SOSVenezuela ja # PrayforVenezuela.
Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Surmasi humpuuki kuvia on noussut vuodesta protestit alkoivat, joista osa on jaettu tuhansia kertoja.
Vaikka se on mahdotonta tietää, missä määrin nämä huijaukset ovat ruokkineet konfliktin Venezuelassa, ne osoittavat, että sosiaalinen media ovat otollista maaperää levittää huhuja ja hysteriaa.
Näistä valokuvia, on, jaetaan alkaen, Venezuela, ovat väärennettyjä,

Fake kuvia liikkeellä, monet ovat poliisin sorron paikoissa kuten Brasilia, Espanja ja Chile, joita sujui  kuvina Venezuela. Vaikka kuva porno sivusto on  tiettävästi käytetty esimerkkinä seksuaalisen väkivallan poliisin.
Muissa tapauksissa kuvia Venezuelan menneisyyden mielenosoituksia kierrätetään.
Monet näistä vääriä mielikuvia ovat hajallaan, oletettavasti, hyväuskoinen osapuolille. Mutta on myös esimerkkejä ihmisistä tahallaan lähettämistä kuvia poliittista hyötyä, tai yksinkertaisesti huomiota.
Joten vaikka protestit Venezuelassa ovat toimineet vielä toinen voimakas muistutus vahtikoirapiirteellä sosiaalisen median - erityisesti maissa, joissa tukahdutetaan lehdistönvapauden - ne ovat myös esillä alttius näistä verkkotyökaluja väärää tietoa.
Tämä ilmiö on tuskin rajoitettu Venezuela.  RT  raportoi  , että Ukrainassa, doctored kuvia Vapaudenpatsas ja Kristus Vapahtaja paistatteli sininen ja keltainen valo jaettiin todisteena ulkomaisten solidaarisuutta maan mielenosoittajia. Pistorasiaan toteaa myös, että huhut välitön Venäjän hyökkäykset ovat toistuvasti leviävät mielenosoittajien "sosiaalinen media, stoking jo korkea jännitteitä. Kaksi vuotta sitten Intiassa, fake kuvia ja viestejä uhatessa iskujen yhdellä alueella aiheutti  massa paniikkia  maahanmuuttajien keskuudessa pelkäävät uskontokuntien välistä väkivaltaa. Tuloksena  kaaos  johti kuolemia ja loukkaantumisia.
Kuva: Twitter-käyttäjä @ SergeiVesnovei
Yhdysvalloissa, sosiaalinen media huijauksia ovat yleisiä, mutta yleensä hyvänlaatuisia. Tweet virheellisesti johtuvan Paris Hilton, joka  sekoittaa  Nelson Mandela Martin Luther King Jr. teki kierrosta viime vuonna, samoin  valmistettu  taistelua kahden tyytymättömät kone matkustajat lentävät kotiin kiitospäivänä.
Mutta jopa omassa maassamme, olemme jo nähneet, kuinka epävakautta vääriä tietoja on tullut.Kun  AP : n Twitter-tili oli  hakkeroitu  viime vuonna, jaa lähetettiin sanoi Valkoisessa talossa oli pommitettu ja presidentti loukkaantui. Uutinen nosti osakemarkkinoiden osaksi vapaan pudotuksen. Kun virhe on korjattu vain minuuttia myöhemmin, episodi oli raitistaa muistutus siitä, että vain 140 merkkiä, kun lähetetään oikea henkilö, voi heti poistaa miljardeja dollareita Yhdysvaltain talouteen. Amerikkalaiset ovat myös olleet erityisen herkkäuskoisia, kun se tulee kuvia  luonnon  katastrofeja .
Viime vuodet ovat voimakkaasti osoittaneet, miten uudet viestintä muokkaavat globaalin hallinnan. Mutta ajat protestin, jossa tunteet kuumenevat ja karjan mentaliteetti vallitsee, se ei ole vaikea kuvitella tilannetta, jossa väärennettyjä valokuvia tai väärää tietoa käytetään perusteluna väkivaltaan. Tehkäämme varmistaa, että sosiaalinen media ovat edelleen voimassa demokratiaa ja vastuullisuutta, ei kaaos.
Cam Combs työskentelee Amerikan vuoropuhelun Washington, ja on julkaistu TheAtlantic.com, Los Angeles Times, Miami Herald, World Politics Review & Huffington Post. Salkku cameroncombs.com
Cameron Combs

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: