Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Ei vakoilee ystäviä: NSA vikoja Merkel avustajansa sijasta kansleri

Julkaistu aika: 24 helmikuu 2014 07:30
Muokattu aika: 24 helmikuu 2014 14:53
Saksan liittokansleri Angela Merkel (C) on linjassa muiden parlamentaarikkojen äänioikeuttaan jälkeen keskustelua sijainen korvaukset ja siirrännäisen parlamentin alahuoneen, liittopäivien, Berliinissä (Reuters / Thomas Peter)
Lataa video (13.3 MB)
Vanavedessä presidentti Obaman lupaus lopettaa vakoilee Saksan liittokansleri Angela Merkel, Yhdysvaltain tiedustelupalvelun on siirtynyt sen huomiota hänen top virkamiehet, saksalainen sanomalehti kertoi.
Washington n suhteet Saksaan olivat kireät viime vuoden paljastukset, että Yhdysvaltain National Security Agency (NSA) oli suorittaa joukkoseurantaan Saksassa ja jopa painanut matkapuhelin liittokansleri Merkel.
Päin Saksan raivoa, presidentti Barack Obama lupasi, että Yhdysvallat lopettaisi vakoilee johtaja Euroopan maa, joka on yksi lähimpiä ja voimakkaita liittolaisia ​​of America.
Jälkeen lupaus tehtiin, NSA on tehostanut valvontaa johtavien saksalaisten virkamiesten, saksalainen sanomalehti Bild am Sonntag (BAM) kertoi sunnuntaina.
"Meillä on ollut jotta ei menetä mitään tietoja nyt, että emme enää pysty valvomaan kanslerin ilmoituksensa suoraan", se lainasi alkuun NSA Saksassa sanoneen.
Bams sanoi NSA oli 297 työntekijää asemapaikkanaan Saksassa ja oli maanmittauksen 320 avainhenkilöä, joista suurin osa Saksan päättäjien mukana politiikassa ja elinkeinoelämässä.
Sisäministeri Thomas de Maizière on erityisen kiinnostava Yhdysvalloissa, todetaan raportissa, koska hän on läheinen avustaja Merkel, joka etsii hänen neuvoja monista asioista ja on huhujen mukaan edistää hänen ehdokkuutensa virkaan Naton pääsihteeri.
Tiedottaja Saksan sisäministeriön kertoi sanomalehti se ei kommentoida "väitteet nimettömän yksilöitä."
Tietosuoja-asiat ovat hyvin herkkä alue Saksassa, joka omistaa muisti invasiivisen valtion seurantakäytäntöjen natsihallinnolta ja myöhemmin kommunistinen hallitus entisessä Itä-Saksassa.
Osa suuttumusta Saksassa johtui väite, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelun käyttää sen valvonta ominaisuuksia ei ainoastaan ​​tarjota kansallisen turvallisuuden, mutta myös hankkimaan yritysten etu amerikkalaiset yli niiden ulkomaisia ​​kilpailijoita.
Berliini on ajanut "ei-vakoilusta deal" Yhdysvaltojen kanssa kuukausia, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Saksa ajaa myös luoda eurooppalainen tietokoneen verkko, joka mahdollistaa tietoliikenteen ei läpi yhdysvaltalaisen palvelimet ja näin välttää NSA salakuuntelu.

Ei kommentteja: