Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

27 helmikuu 2014, 12:28

Yhdysvaltain tuomioistuin velvoittaa Google, YouTube poistaa "Innocence muslimeja"

Yhdysvaltain tuomioistuin velvoittaa Google, YouTube poistaa "Innocence muslimeja"

Yhdysvaltain liittovaltion vetoomustuomioistuin keskiviikko määräsi Googlea poistamaan internetistä kaikki kopiot muslimivastaisiin elokuva, joka pakotti näyttelijä kotoaan, koska uhkia hänen elämänkenttäänsä US Circuit Court of Appeals sanoi oikeudenkäynnin tuomari teki virheen, kun hän kieltäytyi myöntämästä välipäätöksen tilaaminen poistaminen elokuva, "Innnocence muslimeja," YouTubesta, jonka omistaa Google. Elokuva herätti väkivaltaisia ​​mielenosoituksia ympäri maailmaa.

"Vaikka vastaamalla valu vaativat pienen budjetin amatööri elokuva ei useinkaan johda tähteyteen, se myös harvoin muuttuu pyrkivä näyttelijä osaksi aihe fatwa," yhdeksäs Circuit ylituomari Alex Kozinski kirjoitti.
Mutta se mitä tapahtui Cindy Lee Garcia, kun hän suostui toimimaan elokuvan työnimenä "Desert Warrior."
"Desert Warrior" ei koskaan toteutunut, mutta suorituskyky Garcia antoi kuului "Innocence muslimeja." Garcia sanoi hänen äänensä oli puhuttu yli tehdä muslimivastaisiin huomautuksen ja uhkia hänen elämänsä pakotti hänet kotoaan ja toimipaikka.
Tuomioistuimessa, jonka tapauksessa vaikeaa.
"Täällä, ongelma ei ole, että" Innocence muslimeista "ei ole Arabian seikkailu elokuva: Se, että elokuva ei ole tarkoitettu viihdyttää ollenkaan" Kozinski kirjoitti. "Elokuva poikkeaa niin radikaalisti mitään Garcia olisi voinut kuvitella, kun hän oli valettu, että se ei voi sallia mitään epäsuoraa käyttöoikeutta hän myöntää."
Google, vastustaessaan välipäätös, väitti, että se olisi ennen pidättyvyyttä rikkoo Yhdysvaltain perustuslain ensimmäinen tarkistus. Mutta tuomioistuin sanoi ensimmäinen Tarkistus ei suojaa tekijänoikeusrikkomus.
Kiistanalainen elokuva kuvataan profeetta Muhammedin naistenmies, häikäilemätön murhaaja ja pedofiili, kipinät laajaa mielenosoituksia kaikkialla Lähi-idässä, lähinnä muslimien keskuudessa Egyptissä, Libyassa ja muissa maissa Aasiassa ja länteen.
Raporttien mukaan Google kieltäytyi poistaa elokuvan YouTubesta painostuksesta huolimatta presidentti Barack Obama ja muut maailman johtajat, mutta se oli tukossa perävaunun näkemästä Egyptissä, Libyassa ja tietyissä muissa maissa.
"Meidän lait sallivat jopa vilest kritiikkiä hallitusten, poliittisten johtajien ja uskonnollisten luvut lailliseksi harjoituksia sananvapautta", yhtiö kuulemma sanoi.
Google, joka tiettävästi on poistanut leikkeen, sanoi, että se valittaa päätöksestä erityinen 11 tuomarin paneeli vetoomustuomioistuin. Lisäksi yhtiö on päättänyt pyytää Yhdysvaltain korkein oikeus tarkistaa asian.
Venäjän Ääni, Los Angeles Times

Ei kommentteja: