Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kolme-vanhempi vauva keskustelua: plussat ja miinukset

Kolme-vanhempi vauva keskustelua: plussat ja miinukset

Tiistai Food and Drug Administration paneeli alkoivat keskustella uusi tekniikka, joka yhdistää DNA kolme ihmistä alkioiden luominen vapaa tiettyjen perinnöllisten sairauksien.Paneeli on päättää tekniikka lempinimeltään "kolmen vanhemman IVF" olisi sallittava käymään ihmisen testejä.

Tutkijat uskovat uusi menetelmä voisi päästää naisia, jotka kantavat DNA mutaatioita edellytykset, kuten sokeus ja epilepsia ei vyöryttää ne viat, heidän lapsilleen. Kuitenkin kysymys ei koske pelkästään terveydelliset näkökohdat, mutta myös eettisiä ja sosiaalisia näkökohtia.
Teknologia merkitsee sitä viallinen mitokondrioissa solun huippuluokkaa, mistä äidin muna ja korvaamalla ne terveitä mitokondrioita toinen nainen. Oltuaan hedelmöitetty isän siittiöt laboratoriossa, muna olisi istutettu äiti, ja raskaus voi edetä normaalisti.
Menetelmä keksi Shoukhrat Mitalipov, tutkija Oregon Health ja Science University. Hän onnistui tuottamaan viiden terve apinat käyttävät tätä tekniikkaa ja ehdotti testaamalla sitä ihmisillä.
Kannattajat tekniikka sanoa se on tarkoitus auttaa naisia, jotka ovat mitokondriotauteja ja haluavat terveitä lapsia. "Ei ole mittatilausvauvojen täällä. Yritämme pysäyttää kamala, kamala tauti, "Susan Solomon, toimitusjohtaja New York kantasolututkimuksen Foundation sanoo.
Tiistaina useat jäsenet asiantuntijapaneelin ilmaisi huolensa mahdollisista vahingoista alkioiden käsittelyssä ja riskit äitien ja sanoi, että oli ennenaikaista kulkea ihmisten testejä.
"On yleinen suurta huolta hyvinvoinnista näistä lapsista", Evan Y. Snyder, paneelin puheenjohtaja, sanoi kokouksessa. "Mielestäni oli tunne valiokunnalle, että tässä tiettynä ajankohtana, oli luultavasti ole tarpeeksi tietoa joko eläinten tai in vitro lopullisesti siirtyä ihmisten tutkimuksissa. vastaamatta siihen muutamia lisäkysymyksiä. "
Lääketieteellinen varaukset liittyvät lähinnä turvallisuuden uutta tekniikkaa, koska vaikutus korjailemaan solujen tällä tasolla voi olla täysin selvää, vuosia tai jopa sukupolvia, sanoi Debra Mathews, apulaisjohtaja tieteen ohjelmia Berman Institute bioetiikan Johns Hopkins University.
Samalla Valiokunta käsitteli tutkimuksen olevan "uskomattoman kiehtova ja tietyllä tavalla erittäin lupaava." Mutta on huomattava, että paneelin ainoa käsitellään tieteellisiä näkökohtia uuden menetelmän, ei eettisiä tai sosiaaliset kysymykset.
Venäjän Ääni, washingtonpost.com

Ei kommentteja: