Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

26 helmikuu 2014, 16:03

Jälkeen Yhdysvaltain vetäytyminen Afganistanista, Naton suunnittelee ottavansa käyttöön sotilastukikohta Keski-Aasiassa

Jälkeen Yhdysvaltain vetäytyminen Afganistanista, Naton suunnittelee ottavansa käyttöön sotilastukikohta Keski-Aasiassa

Washington on Kasvavat toimintansa Kaukasian ja Keski-Aasiassa. Julkistuksen jälkeen suunnitelma saada Georgian osallistumaan Nato, jotkut asiantuntijat ovat ilmaisseet mielipiteensä, että Yhdysvaltain katselee Tadžikistanin ja muiden Keski-Aasian maat mahdollisina emäkset sijoittaa sen sotilaallisen esineitä. Yhteydessä Yhdysvaltain joukot vetäytymistä Afganistanista tämän tehtävän pidetään yksi painopisteistä.

Lopussa viime vuoden riitoja alkoi Kirgisian tulevaisuuden suhteen Manasin lentotukikohdan käytetään yhtenä Yhdysvaltain tukikohtia. Kävi ilmi, että huolimatta voimassa olevien sopimusten Yhdysvallat voisi kieltäytyä luovuttamaan sitä. Jälkeen Kirgisian-turkkilainen yhteisyritys on perustettu Manasin infrastruktuuri voitaisiin luovuttaa Yhdysvaltoihin tai NATO kaupalliseen käyttöön. Lisäksi radio monimutkainen lentoaseman on tarkoitus tulla osaksi järjestelmää 26 tutka-asemat, että amerikkalaiset rakennettu Kirgisiassa seurata ilmatilaan Aasian maihin, mikä tässä yhteydessä Yhdysvaltojen pyrkimyksiä muissa alueen maissa , kuten Tadžikistanissa, näyttävät aivan loogista.
Kokous pidettiin Dushanben välillä Richard Hoagland, Principal sijainen avustaja Yhdysvaltain ulkoministeri Etelä-ja Keski-Aasian asioiden kanssa Tadzhikistanin presidentti Emomali Rahmon. Kertoman, he keskustelivat tulevaisuudesta Amerikan investointi paikalliseen talouteen, Afganistanin tilanteesta ja näkymistä sen jälkeen kehitys Naton peruuttamista. Kuten historia osoittaa, kuin investoivat Tadžikistanin taloutta ja tarjoamaan energiavarmuuden maan, Washington voisi tai ehkä jo on ehdottanut sotilaallista yhteistyötä. Tarkemmin sanottuna, se voisi ehdottaa kehittämäänsä sotilaallista toimintaa siellä. Dmitry Abzalov , varapuheenjohtaja Center for Strategic Communications, ei sulje pois tällaista mahdollisuutta, mutta pisteitä Venäjän rooli.
"Tadzhikistan on yksi suurimpia viejiä työvoiman Venäjän federaatioon. Moskova tukee Dušanbe aloitetta rakentaa vesivoimalaitos ja toimii eräänlaisena välittäjänä päättyi Tadžikistanin ja Uzbekistanin. Siten Tadžikistan voisi luonnollisesti aktivoida suhteitaan Yhdysvaltojen kanssa, mutta tämä ei todennäköisesti kestämään. Washington on kiinnostunut Tadžikistanin tekijä suojarakennuksen vastaan ​​nousu Kiinan vaikutusvalta Keski-Aasiassa. amerikkalaiset ovat samaa politiikkaa Japanin suhteen vahvistamista Kiinan rooli Kaakkois-Aasiassa, ", hän sanoi. 
Kuitenkin on tuskin mahdollista tehdä mitään johtopäätöksiä American Tadzikistanin suhteet lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Tadžikistan nyt ajautunut vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, jossa sen väestön yhä tyytymätön viranomaisten. Kaikki investoinnit on nähtävissä Dušanbe kuin siunaus. Ei voida sanoa varmasti, kuinka kauas poliitikot kyseisen maan etsivät ja ovatko ne laskevat seuraukset paikallisen amerikkalaisen avun. Olisi edes vaikea kutsua sitä apua: he ovat lupaavia investointeja ole puhdasta humanitaarisista syistä, eikä se johdu heidän rakkautensa Tadžikistanissa.
Oleg Matveychev , poliittinen asiantuntija uskoo, että Tadzikistanin viranomaiset tekisivät yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa hyvin rajoitetusti.
"Valtava määrä Tadžikistanin kansalaisten Venäjällä työskentelevien lähettää rahaa kotimaahansa. Jos erimielisyyttä syntyy, hyökkäys niitä ihmisiä, merkitsisi sitä, että maa voi mennä konkurssiin. Lisäksi Tadzhikistanin kansalaisten kuuluvat Indo-Euroopan ryhmä; he eroavat Turkin-kieliryhmän kansojen asuvat heidän ympärillään kielen, kulttuurin ja mentaliteetin. He näkevät itsensä valtuutettujen joitakin "eurooppalaisten" kulttuurin alueelta. Mutta yksi ei voi rentona. kuten aina, amerikkalaiset yksinkertaisesti yrittää lahjoa Tadzikistanin eliitin. He voivat yksinkertaisesti luvata lainat ja pitkän aikavälin hankkeita ", hän sanoi. 
On syytä mainita, että tapahtumien Ukrainassa, Washington voisi helposti käyttää "Maidan tekijä" kuin argumentti. Toisin sanoen, he saattavat yrittää pelotella Dushanbe tällaisen skenaarion ja lupaavat rauhaa ja vaurautta niiden tarkassa valvonnassa.Mutta tässä paljon riippuu paikallisten viranomaisten kykyyn kertoa kuvitteellinen uhka todellinen itse ja ottaa hyvin harkittuja geopoliittinen vaiheet.
Ei pidä unohtaa, että USA on kirjaimellisesti ärsyttänyt sotilaallista yhteistyötä Dušanbe ja Moskovan näkökulmasta se edustaa tukikohdan alueen Venäjän vaikutusvaltaa Keski-Aasiassa. Yhdysvallat ei peitellä tätä tosiasiaa. Viisi tai seitsemän vuotta sitten jotkut amerikkalaiset poliitikot kannattivat tarvetta korvata Venäjän sotilastukikohta Tadžikistanin amerikkalaisen yhden. Näyttää siltä, ​​että nämä suunnitelmat ovat vielä elossa.
Siten on ilmeistä, että suhteiden Washington ja Dušanbe puhua taloutta ja investointeja on pelkkää spekulointia Tadžikistanin kipupisteitä.

Ei kommentteja: