Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kymmenen vuotta sitten: US Sponsoroidut vallankaappaus. Epävakautta Haitin

Post Kategoriat: Kanada
Michel Chossudovsky | maanantai, 24 helmikuu 2014, 20:40 Peking
Tämä artikkeli on kirjoitettu viime päivinä helmikuun 2004 vastauksena ristitulessa väärää valtamediassa.
Se valmistui helmikuun 29. päivänä presidentti Jean Bertrand Aristiden sieppauksesta ja karkotusta Yhdysvaltain joukot.Pieni muokkaus maaliskuun alussa 2004.
Kymmenen vuotta myöhemmin, US-Ranska-Kanada vallankaappauksen demokratiaa vastaan ​​ja Haitin on laajasti dokumentoitu.
Michel Chossudovsky, 22 helmikuu 2014

Käyttöönotto
Aseellinen kapina, joka osaltaan unseating presidentti Aristide on 29 helmikuu 2004 oli seurausta huolellisesti lavastettu armeijan tiedustelupalvelun operaatio.
Rebel puolisotilaallinen armeija ylitti rajan Dominikaanisesta tasavallasta helmikuun alussa. Se muodostaa hyvin aseistettuja, koulutettu ja varustettu puolisotilaallisten integroidun kokonaisuuden entisten jäsenten  Le Front pour l'avancement et le Progrès d'Haiti (FRAPH),  "siviiliasu" kuolema laivuetta, mukana joukkomurhista siviilien ja poliittiset murhat aikana CIA tukema 1991 sotilasvallankaappauksen, joka johti kaataa demokraattisesti valitun hallituksen puheenjohtaja Jean Bertrand Aristide
Itsenäiseksi julistautuneen Front pour la  Libération et la jälleenrakentamiseen Nationale (FLRN) (National Liberation ja jälleenrakennus Front)  johtaa  Guy Philippe,  entinen jäsen Haitin asevoimien ja poliisipäällikkö. Philippe oli koulutettu aikana 1991 vallankaappauksen vuosina Yhdysvaltain erikoisjoukkojen Ecuadorissa, yhdessä tusinaa muita Haitin armeijan upseerit. (Katso Juan Gonzalez, New York Daily News, 24. helmikuuta 2004).
Kaksi muuta kapinallisten komentajia ja osakkuusyritysten Guy Philippe, joka johti hyökkäyksiä Gonaives ja Cap Haitien ovat  Emmanuel Constant, lempinimeltään "Toto" ja  Jodel Chamblain , jotka molemmat ovat entisiä Tonton Macoute ja johtajat FRAPH.
Vuonna 1994 Emmanuel Constant johti FRAPH murhan laivue osaksi kylän Raboteau, mitä tunnistettiin myöhemmin "Raboteau joukkomurha":
"Yksi viime surullisen joukkomurhista tapahtui huhtikuussa 1994 Raboteau, merenranta slummi noin 100 kilometriä pohjoiseen pääkaupunki. Raboteau on noin 6000 asukasta, useimmat kalastajat ja suola rakers, mutta se on maine opposition linnake, jossa poliittisia toisinajattelijoita meni usein piilottaa ... Huhtikuun 18. päivänä [1994], 100 sotilasta ja noin 30 puolisotilaalliset joukot saapuivat Raboteau mitä tutkijat myöhemmin kutsua "kenraaliharjoitus." He rousted ihmisiä kodeistaan, vaativa tietää, missä Amiot "Cubain" Metayer, tunnettu Aristide kannattaja, oli piilossa. He hakkasivat ihmisiä, asiakkuutta raskaana oleva nainen epäonnistua, ja pakotti toiset juoda auki viemäreihin. Sotilaat kiduttivat 65-vuotias sokea mies, kunnes hän oksensi verta. Hän kuoli seuraavana päivänä.
Sotilaat palasivat ennen aamunkoittoa 22. huhtikuuta. He ryöstivät koteja ja ampui ihmisiä kaduilla, ja kun asukkaat pakenivat vesi, muut sotilaat ampui heitä veneitä he olivat komennettiin. Elimet huuhtoutui päiväkausia, jotkut ei koskaan löydetty. Uhrien määrä vaihtelee kaksi tusinaa 30. Satoja pakeni kaupunki, peläten edelleen kostotoimia. "(St. Petersburg Times, Florida 1. syyskuuta 2002)
Aikana sotilashallitus (1991-1994), FRAPH oli (epävirallisesti) lainkäyttövaltaan Armed Forces, ottaa tilauksia komentaja  Chief General Raoul Cedras . Mukaan 1996 YK: n ihmisoikeuskomission raportin, FRAPH oli tukenut CIA.
Alle sotilasdiktatuuri, huumekauppa, on suojattu sotilasjuntta, joka puolestaan ​​tukivat CIA. 1991 vallankaappauksen johtajat mukaan lukien FRAPH puolisotilaallisten komentajat olivat CIA palkkalistoilla. (Katso Paul DeRienzo,    http://globalresearch.ca/articles/RIE402A.html  , katso myös nähdä Jim Lobe, IPS, 11 lokakuu 1996). Emmanuel Constant alias "Toto" varmistettu tässä suhteessa, ja CBS "60 Minutes" vuonna 1995, että CIA maksoi hänelle noin 700 dollaria kuukaudessa ja että hän loi FRAPH, kun taas CIA palkkalistoilla. (Katso Miami Herald, 1. elokuuta 2001). Mukaan Constant, FRAPH oli muodostunut "rohkaisua ja taloudellisesti tukema Yhdysvaltain puolustusministeri Intelligence Agency ja CIA." (Miami New Times, 26. helmikuuta 2004)
Siviilikriisinhallinnan "opposition" 
Ns.  "demokraattinen lähentymistä" (DC)  on ryhmä noin 200 poliittisten järjestöjen, jota johtaa entinen Port-au-Prince pormestari Evans Paul. "Demokraattinen lähentymistä" (DC) yhdessä "ryhmä 184 kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden" (G-184)  on muodostettu niin sanottu "demokraattinen foorumi kansalaisjärjestöjen ja oppositiopuolueiden".
Ryhmä 184 (G-184), johtaa  Andre (Andy) Apaid  [kuva vasemmalla], Yhdysvaltain kansalainen Haitin vanhempien, syntynyt Yhdysvalloissa. Haiti Progres ,) Andy Apaid omistaa Alpha Industries, yksi Haitin suurin halvan työvoiman vienti kokoamislinjat aikana perustetut Duvalier aikakaudella. Hänen työväkeä tehtaat tuottavat tekstiilituotteiden ja koota sähköisiä tuotteita useita yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä myös Sperry / Unisys, IBM, Remington ja Honeywell. Apaid on suurin teollinen työnantaja Haitissa ja se työllisti noin 4000 työntekijää. Palkkatasosta Andy Apaid tehtaat ovat alhaiset 68 senttiä päivässä. (Miami Times, 26 Feb 2004). Nykyinen minimipalkka on luokkaa 1,50 dollaria päivässä:
"Yhdysvaltalainen National Labor komitea, joka ensimmäisenä paljasti Kathie Lee Gifford hiki kauppa skandaali, raportoitu useita vuosia sitten, että Apaid tehtailla Haitin vapaakauppa-alue maksavat usein alle minimipalkan ja että hänen työntekijät pakotetaan työskentelemään 78 tuntia viikossa . "(Daily News, New York, 24 Feb 2004)
Apaid oli vankka kannattaja 1991 sotilasvallankaappauksen. Sekä lähentymistavoitteen démocratique ja G-184 on yhteyksiä FLRN (entinen FRAPH kuolema laivuetta) johtaman Guy Philippe. FLRN tunnetaan myös saada rahoitusta Haitin liike.
Toisin sanoen, ei ole vesitiivis jako siviili opposition, joka väittää olevansa väkivallattomuuden ja FLRN puolisotilaallisten. FLRN tekee yhteistyötä ns "demokraattinen Platform."
Rooli National Endowment for Democracy (NED)
Haitissa "kansalaisyhteiskunta opposition" on rahoittanut jonka  National Endowment for Democracy  joka toimii pataa CIA. Demokraattinen Platform tukee  International Republican Institute (IRI)  , joka on käsivarsi National Endowment for Democracy (NED). Senaattori John McCain on puheenjohtaja IRI: n hallituksen. (Katso Laura Flynn, Pierre Labossière ja Robert Roth, piilossa Otsikot: US War Against Haiti, kalifornialainen Haiti Action Committee (HAC), http://www.haitiprogres.com/eng11-12.html  ).
G-184 johtaja Andy Apaid oli yhdessä ulkoministeri Colin Powellin päivää ennen sieppaukset ja karkotuksesta presidentti Aristide Yhdysvaltain joukot 29. helmikuuta. Hänen kattojärjestö eliitin elinkeinoelämän järjestöjen ja uskonnollisten kansalaisjärjestöjen, joka tukee myös International Republican Institute (IRI), saa suurehkot rahaa Euroopan unionilta. (http://haitisupport.gn.apc.org/184% 20EC . htm  ).
On syytä muistaa, että NED, (joka ulkomailla IRI), vaikka eivät varsinaisesti kuulu CIA, suorittaa tärkeä tiedustelutoimintoja areenalla siviili poliittisten puolueiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa.Se perustettiin vuonna 1983, kun CIA syytettiin salaa lahjomalla poliitikkoja ja perustamalla humpuuki kansalaisyhteiskunnan peitejärjestöjen. Mukaan Allen Weinstein, joka oli vastuussa perustamisesta NED aikana Reaganin hallinto: "Paljon siitä, mitä teemme tänään tehtiin salaa 25 vuotta sitten CIA." ("Washington Post", 21 syyskuu 1991).
Ned kanavia kongressin varoja neljästä tutkimuslaitoksesta, International Republican Institute (IRI), National Democratic Institute of International Affairs (NDI), Center for International Private Enterprise (CIPE), ja American Center for International Labor Yhteisvastuu (ACILS) . Nämä järjestöt sanotaan olevan "ainutlaatuisen pätevä antamaan teknistä apua pyrkivä demokraatteja maailmassa." Katso IRI,   http://www.iri.org/history.asp  )
Toisin sanoen, on olemassa työnjakoa CIA ja NED. Vaikka CIA tarjoaa peitellysti aseellisia puolisotilaallisten kapinallisryhmien ja kuoleman laivuetta, NED ja sen neljä osatekijää järjestöjen rahoittamiseen "siviili" poliittisten puolueiden ja valtiosta riippumattomien järjestöjen kanssa, jotta instating amerikkalainen "demokratia" ympäri maailman.
NED muodostaa, niin sanotusti, CIA: n "siviili arm". CIA-NED menettelytavat eri osa World on ominaista johdonmukainen kuvio, jota sovelletaan useissa maissa.
NED myönsivät rahoitusta "kansalaisyhteiskunnan" organisaatioiden Venezuelassa, joka käynnisti yritetty vallankaappausta presidentti Hugo Chavez. Venezuelassa se oli "demokraattinen koordinointi", joka oli vastaanottaja NED tukea; Haitissa se on "demokraattisessa lähentymistä" ja G-184.
Samoin, entisessä Jugoslaviassa, CIA kanavoi tukensa Kosovon vapautusarmeijan (KLA) (vuodesta 1995), puolisotilaallinen mukana terrori-iskujen Jugoslavian poliisin ja armeijan.Samaan aikaan, NED kautta "Center for International Private Enterprise" (CIPE) on taustanauhoja DOS oppositiokoalition Serbia ja Montenegrossa. Tarkemmin sanottuna, NED rahoitti G-17, opposition joukko taloustieteilijöitä tehtävänä on laatia (yhteistyössä IMF: n kanssa) DOS koalition "vapailla markkinoilla" uudistus foorumi 2000 presidentinvaaleissa, mikä johti tuhoon Slobodan Milosevicin kanssa.
IMF: n Bitter "talous Medicine"
IMF ja Maailmanpankki ovat keskeisiä toimijoita taloudellisen ja poliittisen epävakauden. Vaikka toteutetaan alaisuudessa hallitustenvälinen elin, IMF uudistukset näyttäisivät tukevan Yhdysvaltain strateginen ja ulkopoliittisia tavoitteita.
Perustuu ns "Washington konsensus", IMF kurinalaisuuden ja uudelleenjärjestelyt kautta niiden tuhoisat vaikutukset, edistävät usein käynnistää sosiaalista ja etniset selkkaukset. IMF uudistukset ovat usein saostetaan tuhoon valittujen hallitusten. Äärimmäisissä tapauksissa taloudellisen ja sosiaalisen sijoiltaan, IMF: n katkera taloudellinen lääke on osaltaan horjuttaa koko maata, kuten tapahtui Somaliassa, Ruandassa ja Jugoslavia. (Katso Michel Chossudovsky,  Globalisaatio Köyhyys ja New World Order,  toinen painos, 2003.
IMF: n ohjelma on johdonmukainen väline taloudellisen toiminnan hajautuksen. IMF: n uudistukset vaikuttavat muokkaavat sekä supistamalla valtion laitosten kautta rajuja säästötoimia. Jälkimmäinen toteutetaan rinnalla muut interventiot ja poliittista häirintää, kuten CIA peitetoimiin tueksi kapinallisten puolisotilaallisten ryhmien ja oppositiopuolueiden.
Lisäksi niin sanottu "Emergency Recovery" ja "Post-konflikti" uudistukset tuovat usein IMF ohjausta, vanavedessä sisällissota, järjestelmän muutos tai "kansallisen hätätilan".
Haitissa, IMF tukema "vapailla markkinoilla" uudistuksia on toteutettu johdonmukaisesti vuodesta Duvalier aikakauden. Niitä on sovellettu useissa vaiheissa, koska ensimmäinen presidentti Aristide vuonna 1990.
1991 sotilasvallankaappauksen, joka pidettiin 8 kuukautta seuraavien Jean Bertrand Aristide liittyminen oli puheenjohtajavaltio osittain tarkoitus kääntää Aristide hallituksen uudistuva ja palauttaa uusliberalistinen politiikka asialistalla Duvalier aikakauden.
Entinen Maailmanpankin virkamies Mr.  Marc Bazin  on nimitetty pääministeri sotilasjuntan kesäkuussa 1992. Itse asiassa se ​​oli Yhdysvaltain ulkoministeriön jolla pyrittiin hänen nimityksensä.
Bazin oli kirjattua työskennellä "Washington konsensus." Vuonna 1983 hänet oli nimitetty valtiovarainministeri alle Duvalier hallinnon Itse hän oli suositeltavaa Finance salkun IMF: "Presidentti-for-Life Jean- Claude Duvalier oli suostunut nimittämistä IMF hallintarekisteröity, entinen Maailmanpankin virkamies Marc Bazin valtiovarainministerin ". (Mining Annual Review, June, 1983). Bazin, joka pidettiin Washington n "suosikki", myöhemmin juoksi vastaan ​​Aristide vuonna 1990 presidentinvaaleissa.
Bazin, kutsuttiin sotilasjuntan vuonna 1992 muodostaen ns "konsensus hallitus". On syytä huomata, että nimenomaan aikana Bazin toimikauden pääministerinä että poliittiset joukkomurhat ja ilman oikeudenkäyntiä murhiin CIA tukenut FRAPH kuolema laivuetta olivat valloilleen, mikä tappaminen yli 4000 siviiliä. Jotkut 300000 ihmistä tuli sisäisiä pakolaisia, "tuhansia enemmän pakeni rajan yli Dominikaaniseen tasavaltaan, ja yli 60000 otti avomerellä" (Statement of Dina Paul Parks, johtaja, Kokoomuksen Haitin oikeuksia, valiokunta senaatin oikeuslaitoksen Yhdysvaltain senaatti, Washington DC, 1. lokakuuta 2002). Samaan aikaan CIA oli käynnistänyt mustamaalauskampanja edustaa Aristide kuten "henkisesti epävakaa" (Boston Globe, 21 syyskuu 1994).
1994 Yhdysvaltain sotilaallinen interventio
Seuraavien kolmen vuoden sotilasvallan, Yhdysvaltain puuttui 1994, lähettämällä 20000 miehitysjoukot ja "rauhanturvaajia" Haitiin. Yhdysvaltain sotilaallinen interventio ei ollut tarkoitus palauttaa demokratia. Päinvastoin: se toteutettiin estää suosittu kapina sotilasjunttaa vastaan ​​ja sen uusliberalistisen ikäryhmät.
Toisin sanoen Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys on ryhdytty sen varmistamiseksi, poliittisen jatkuvuuden.
Vaikka jäsenet sotilasjuntan lähetettiin maanpakoon, paluuta perustuslailliseen hallituksen edellytettiin IMF sanelee, sulkea näin mahdollisuus progressiivinen "vaihtoehto" on uusliberalistinen agenda. Lisäksi Yhdysvaltain joukot jäivät maahan vuoteen 1999 saakka. Haitin asevoimat lakkautettiin ja Yhdysvaltain ulkoministeriö palkkasi palkkasoturi yritys DynCorp tarjota "teknistä neuvontaa" rakenneuudistuksen Haitin kansallisen poliisin (HNP).
"DynCorp on aina toiminut aukotuksen Pentagonin ja CIA: n salaisia ​​operaatioita." (Ks. Jeffrey St. Clair ja Alexander Cockburn,   Counterpunch 27. helmikuuta 2002) Under DynCorp neuvoja Haitissa, entinen Tonton Macoute ja Haitin upseerien mukana 1991 vallankaappauksen tuotiin HNP. (Katso Ken Silverstein, yksityistämällä War, Nation 28. heinäkuuta 1997http://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/silver.htm  )
Lokakuussa 1994 Aristide palasi maanpaosta ja paluulle puheenjohtajavaltio loppuun toimeksiantonsa 1996. "Vapaat markkinat" uudistajia tuotiin hänen Cabinet. Uusi aalto tappavia Makrotalouspolitiikkojen hyväksyttiin alle ns Emergency talouden elvytyssuunnitelma (EERP) ", joka pyrki saavuttamaan nopean makrotalouden vakauttamiseksi, palauttaa julkishallinto, ja osallistua kiireellisimpiä tarpeita." (Ks. IMF hyväksyy Three -Vuosi ESAF Laina Haitista, Washington, 1996,  http://www.imf.org/external/np/sec/pr/1996/pr9653.htm  ).
Palauttaminen perustuslaillisen hallituksen oli neuvoteltu suljettujen ovien takana Haitin ulkoisten lainanantajien. Ennen Aristiden uudelleen, sillä maan presidentti, uusi hallitus oli velvollinen tyhjentää velanlyhennyksen jälkikäteen sen ulkoisten lainanantajien. Itse asiassa uuden myöntämät lainat Maailmanpankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki (IDB) ja IMF käytettiin vastaamaan Haitin velvoitteiden kanssa kansainvälisten velkojien. Uutta rahaa käytettiin maksaa takaisin vanha velka johtava to raju ulkomaanvelkaa.
Laajasti samaan aikaan sotilashallitus, bruttokansantuote (BKT) laski 30 prosenttia (1992-1994).Jossa tulot asukasta kohden 250 dollaria vuodessa, Haiti on köyhin maa läntisellä pallonpuoliskolla ja köyhimpiä maailmassa. (Ks. Maailmanpankki,  Haiti: haasteet köyhyyden vähentämistä , Washington, elokuu 1998).
Maailmanpankki arvioi työttömyyden olevan noin 60 prosenttia. (2000 Yhdysvaltain kongressin raportti arvion mukaan se on niinkin korkea kuin 80 prosenttia. Katso Yhdysvaltain edustajainhuone, Rikosoikeus, Drug Policy and Human Resources alivaliokunnan, FDHC Transcripts, 12. huhtikuuta 2000).
Vanavedessä kolmen vuoden sotilasvallan ja talouden taantumasta ei ollut "talous Emergency Recovery" suunnitellulla IMF lainasopimuksen. Itse asiassa päinvastoin: IMF määräsi "vakauttamiseen" alla "Recovery"-ohjelma tarvitaan edelleen budjettileikkausten lähes olematon sosiaalialan ohjelmien. Virkamieskunnan uudistus käynnistettiin, joka koostui pienentämällä virkamieskunnan ja ampumisen "ylijäämä" Valtion työntekijät. IMF ja Maailmanpankin paketti oli osittain instrumentaali halvaantuminen julkisten palvelujen, mikä lopulta kuoleman koko julkista järjestelmää. Maassa, jossa terveys-ja koulutuspalvelut olivat lähes olemattomat, IMF oli vaatinut lomauttaa "ylijäämä" opettajien ja terveysalan työntekijöiden kanssa pyritään saavuttamaan tavoitettaan budjettivaje.
Washington ulkopolitiikan aloitteita koordinoidaan soveltamista IMF: n tappavan talouden lääkettä. Maa oli kirjaimellisesti työnnetty partaalla taloudellinen ja sosiaalinen katastrofi.
Fate of Haitin Maatalous
Yli 75 prosenttia Haitin väestöstä harjoittaa maataloutta, tuottaa sekä elintarvikkeiden viljelyn kotimarkkinoilla sekä useita sadon vientiin. Jo Duvalier aikakaudella, talonpoika talouteen oli heikentänyt. Hyväksymällä IMF ja Maailmanpankin tukema kaupan uudistukset, maatalous-järjestelmä, joka aiemmin tuotettuja elintarvikkeita paikallisille markkinoille, oli epätasapainoon.Kanssa poistamaan kaupan esteitä, paikalliset markkinat avattiin polkumyynnin Yhdysvaltain maatalousylijäämistään lukien riisi, sokeri ja maissi, joka johtaa tuhoaminen koko talonpojan taloudessa. Gonaives, joka aiemmin Haitin riisi kori alueella, joilla on laaja riisipelloilla oli saostettu konkurssiin:
"Kun 1990-luvun lopulla Haitin paikallista riisin tuotanto oli vähentynyt puoleen ja riisin tuonti Yhdysvalloista yli puolet paikallisten riisin myyntiä. Paikalliseen maatalouteen väestö tuhoutui, ja riisin hinta nousi rajusti "(Katso Rob Lyon, Haiti-ratkaisua ei ole kapitalismissa! Sosialistisen Valitus, 24 helmikuu 2004, http://cleveland.indymedia.org/news/2004 / 02/9095.php  ).
Muutamassa muutaman vuoden, Haiti, pieni köyhä maa Karibialla, oli tullut maailman neljänneksi suurin tuoja American riisi, Japani, Meksiko ja Kanada.
Second Wave IMF Uudistukset
Presidentinvaalit olivat tulossa 23 marraskuu 2000. Clintonin hallitus oli asettanut vientikiellon kehitysavun Haitille vuonna 2000. Tuskin kaksi viikkoa ennen vaaleja, lähtevän hallinto allekirjoittivat aiesopimuksen IMF. Täydellinen ajoitus: IMF: n kanssa lähes suljettu alusta alkaen mahdolliset poikkeamat uusliberalistisen asialistan.
Valtiovarainministeri oli lähettänyt muutetun talousarvion parlamentille 14. joulukuuta.Avunantajien tuen edellytyksenä oli sen kumileimasin hyväksyntää lainsäätäjä. Vaikka Aristide oli luvannut korottaa minimipalkkaa, aloittaa koulun rakentamiseen ja lukutaito-ohjelmat, käsissä uuden hallituksen oli sidottu. Kaikki tärkeimmät päätökset valtion talousarviosta, hallinnointi julkisen sektorin, julkisten investointien, yksityistämisen, kauppa-ja rahapolitiikka oli jo tehty. Ne olivat osa sopimusta IMF: n kanssa 6. marraskuuta 2000.
Vuonna 2003 IMF määräsi soveltaminen ns "joustava hintajärjestelmä polttoaine", joka välittömästi aiheutti huiman nopeaa. Valuutta devalvoitiin. Petroleum hinnat nousivat noin 130 prosenttia tammi-helmikuussa 2003, mikä oli omiaan lisäämään suosittu kaunaa Aristide hallitus, joka oli tukenut täytäntöönpanoa IMF talousuudistuksia.
Polttoaineiden hinnannostolla osaltaan 40 prosentin kuluttajahintojen nousua (CPI) vuosina 2002-2003 (Katso Haiti-aiesopimuksen, muistion talous-ja rahapolitiikkaan, ja on tekninen Memorandum of Understanding, Port-au-Prince, Haiti kesäkuu 10, 2003,http://www.imf.org/external/np/loi/2003/hti/01/index.htm  ).
Puolestaan ​​IMF oli vaatinut huolimatta dramaattinen kasvu elinkustannukset, jäädyttää palkat keinona "hillitä inflaatiota." IMF oli itse asiassa painosti hallitusta alentamaan julkisen sektorin palkat (mukaan lukien maksetaan opettajien ja terveysalan työntekijöiden). IMF oli myös vaatinut asteittainen poistaminen lakisääteisen minimipalkan noin 25 senttiä tunnissa. "Työmarkkinoiden joustavuus", eli maksetut palkat alle lakisääteisen vähimmäispalkan olisi IMF: n mukaan, edistää houkutella ulkomaisia ​​sijoittajia. Päivittäinen minimipalkka oli 3,00 dollaria vuonna 1994, hidastui noin $ 1,50-1,75 (riippuen Gourde dollarikurssi) vuonna 2004.
Vuonna täysin kierretty logiikkaa, Haitin abysmally alhaisia ​​palkkoja, jotka ovat olleet osa IMF: n ja Maailmanpankin "halpatyövoimaa" poliittiset puitteet 1980-luvulta lähtien, nähdään keinona parantaa elintasoa. Toisin sanoen, työväkeä olosuhteet kokoonpanoteollisuuden (vuonna täysin sääntelemätöntä työmarkkinoilla) ja pakkotyö olosuhteet Haitin maatalous istutukset pidetään IMF sillä avainasemassa pyrittäessä taloudelliseen hyvinvointiin, koska he "houkutella ulkomaisia ​​investointeja."
Maa oli pakkopaitaa of raju ulkomaanvelkaa. Katkera ironia, IMF ja Maailmanpankin tukema säästötoimenpiteitä sosiaalialoilla otettiin käyttöön maassa, joka on 1,2 lääkäreitä varten 10000 asukasta ja jossa suuri enemmistö väestöstä on lukutaidottomia. Valtion sosiaalipalvelut, jotka olivat lähes olematonta aikana Duvalier aikana, ovat romahtaneet.
Tulos IMF palvelus oli edelleen romahtaa ostovoiman, joka oli vaikuttanut myös keskitulotason ryhmään. Samaan aikaan korot olivat pilviin. Pohjois-ja Itä osassa maata, nousut polttoaineiden hinnat olivat johtaneet virtuaalinen halvaus kuljetus-ja julkisten palvelujen kuten veden ja sähkön.
Vaikka humanitaarinen katastrofi häämöttää, romahtaminen talouden veturina IMF, oli palvellut lisätä suosio demokraattisen foorumin, joka oli syyttänyt Aristide on "huono taloudenpito." Tarpeetonta sanoa, johtajat demokraattisen alusta lukien Andy Apaid-jotka todella omistaa hikipajat-ovat päätoimijoita matalapalkkaisilla talouteen.
Hakeminen Kosovon Malli
Helmikuussa 2003, Washington ilmoitti nimittäneensä James Foley  suurlähettilääksi Haiti [kuvan Foley ja Aristide, 2003]. Foley oli ollut ulkoministeriön tiedottaja alle Clintonin hallinnon aikana sodan Kosovon. Hän on aiemmin todennut kannan Naton päämajassa Brysselissä. Foley oli lähetetty Port au Prince ennen CIA sponsoroi toimintaa. Hänet siirrettiin Port au Prince syyskuussa 2003 klo arvovaltaa diplomaattinen asema Genevestä, jossa hän oli apulaispäällikkö edustusto YK: Euroopan toimisto.
On syytä muistaa suurlähettiläs Foley osallistumista tukevat Kosovon vapautusarmeijan (KLA) vuonna 1999.
Laajasti dokumentoitu,  Kosovon vapautusarmeijan (KLA)  rahoitettiin huumeiden rahaa ja tukee CIA. (Katso Michel Chossudovsky, Kosovo Freedom Fighters Rahoittaja järjestäytyneen rikollisuuden Covert Action Quarterly, 1999, http://www.heise.de/tp/english/inhalt/co/2743/1.html )
KLA oli osallistunut samanlainen kohdennettuja poliittiset murhat ja tapot siviilien edeltäneinä kuukausina jopa 1999 Naton hyökkäystä sekä sen jälkimainingeissa. Seuraavat Naton johtama hyökkäys ja miehitys Kosovon UCK muuttui Kosovon rauhanturvajoukot (KPF) YK: n alaisuudessa. Sen sijaan on riisuttava aseista estämään siviilien joukkomurhia, terroristijärjestö, joilla on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja Balkanin huumekaupan, myönnettiin laillista poliittista asemaa.
Tuolloin Kosovon sodan, nykyinen suurlähettiläs Haiti James Foley oli vastuussa ulkoministeriön tiedotustilaisuudet tiiviissä hänen Naton vastine Brysselissä, Jamie Shea. Tuskin kaksi kuukautta ennen hyökkäystä Naton johtama sota 24. maaliskuuta 1999, James Foley oli vaatinut "muutos" UCK osaksi kunnioitettavan poliittinen organisaatio:
"Haluamme kehittää hyvät suhteet heidän kanssaan [UCK], koska ne muuttuvat vähitellen poliittisesti suuntautunut organisaatio," .. `[W] e uskovat, että meillä on paljon neuvoja ja paljon apua, että voimme tarjota heille, jos he tulevat juuri sellainen poliittinen toimija haluaisimme nähdä niitä tulla ... "Jos voimme auttaa heitä ja he haluavat meidän auttavan heitä näissä toimissa muutosprosessi, mielestäni se mitään, että kuka tahansa voi väittää vastaan ​​.." (lainattu New York Times, 2. helmikuuta 1999)
Vanavedessä hyökkäys "itsenäiseksi julistautuneen Kosovon hallinto on joka muodostuu UCK ja demokraattisen unionin Movement (LbD), koalitio viiden oppositiopuolueiden vastustavat Rugovan demokraattinen liitto (LDK). Lisäksi aseman pääministeri, UCK kontrolloi valtiovarainministeriöiden, yleisen järjestyksen ja puolustus. "(Michel Chossudovsky, Naton hyökkäyssota Jugoslaviaa vastaan ​​1999,  http://www.globalresearch.ca/articles/CHO309C. html )
Yhdysvaltain ulkoministeriö asemaa luovuttaa Foley lausunto oli, että UCK olisi "ei saa jatkaa sotilaallista voimaa, mutta olisi mahdollisuus edetä etsiessään itsehallinnon nojalla" toisessa yhteydessä "" tarkoittaa avajaisissa de facto "narco-demokratia" Naton suojelua. (Sama).
Mitä huumekauppaa, Kosovon ja Albanian miehittää samanlainen asema kuin Haiti: ne ovat "hub" in transit (jälleenlaivaus) huumausaineiden päässä Golden Crescent, Iranin ja Turkin kautta Länsi-Eurooppaan. Kannattamana CIA, Saksan Bundes Nachrichten Dienst (BND) ja Naton, UCK on yhteyksiä Albanian mafian ja rikollisjärjestöjen osallistuvat huumekauppaan. (Katso Michel Chossudovsky, Kosovo Freedom Fighters Rahoittaja järjestäytyneen rikollisuuden Covert Action Quarterly, 1999,  http://www.heise.de/tp/english/inhalt/co/2743/1.html  )
Onko tämä malli Haitin muotoiltua 1999 nykyinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Haiti James Foley?
CIA ja ulkoministeriön, FLRN ja Guy Philippe ovat Haitille mitä UCK ja Hashim Thaci ovat Kosovoon.
Toisin sanoen, Washington n muotoilu on "järjestelmän muutos": kaatamiseen Lavalas hallinto ja asenna yhteensopiva Yhdysvaltain nukkehallitus, integroitu demokraattisen foorumin ja itsenäiseksi julistautuneen Front pour la Liberation et la jälleenrakentamiseen Nationale (FLRN), jonka johtajat ovat entisiä FRAPH ja Tonton Macoute terroristeja. Jälkimmäinen on teilataan integroida "kansallisen yhtenäisyyden hallitus" rinnalla johtajat demokraattisen lähentymistavoitteen sekä ryhmä 184 kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden päättämässä Andy Apaid. Tarkemmin sanottuna FLRN johtama Guy Philippe teilataan uudelleen Haitin asevoimien palveluksessa, joka lakkautettiin vuonna 1995.
Vaakalaudalla on lopulta vallan jakamista koskevan järjestelyn eri oppositioryhmien ja CIA tukenut kapinallisia, joilla on yhteyksiä kokaiinin kauttakulkukauppaan Kolumbiasta kautta Haitin Floridaan. Suojeleminen tässä kaupassa on vaikutusta muodostettu uusi "narco-hallitus", joka toimii Yhdysvaltain etuja.
Näennäistä (symbolinen) aseistariisunta kapinalliset voidaan ajatella kansainvälisessä valvonnassa, kuten tapahtui KLA Kosovossa vuonna 2000. "Entinen terroristeja" voitaisiin integroida siviilipoliisioperaatioiden sekä osaksi tehtäväksi "uudelleenrakentaminen" Haitin asevoimille Yhdysvaltain valvonnassa.
Mitä tämä skenaario viittaa siihen, että Duvalier-aikakauden terrori rakenteita on kunnostettu.Ohjelma siviilien murhista ja poliittiset murhat kohdistuvat Lavalas kannattaja on itse asiassa jo käynnissä.
Toisin sanoen, jos Washington olivat todella motivoituneita humanitääristä syistä, miksi niin on se tukevat ja rahoittavat FRAPH kuoleman laivuetta? Sen tavoitteena ei ole estää siviilien joukkomurhasta. Mallina edellinen CIA johtoisiin operaatioihin (esim. Guatemala, Indonesia, El Salvador), FLRN kuolema laivuetta on asettaa löysät ja ovat mukana kohdennettua poliittiset murhat Aristide kannattajia.
Huumausainelain Transshipment Kauppa
Vaikka reaalitalouden oli ajettu konkurssiin alle kärsimään IMF uudistuksia, huumausaineet jälleenlaivauksen kauppa jatkaa kasvamista. Mukaan Yhdysvaltain Drug Enforcement Administration (DEA), Haiti on yhä "suuri huume jälleenlaivaus maan koko Karibian alueella, kanavoitaessa valtava kokaiinilähetyksistä Kolumbiasta Yhdysvaltoihin." (Ks. Yhdysvaltain edustajainhuone, Rikosoikeus, Drug Policy and Human Resources alivaliokunnan, FDHC Transcripts, 12. huhtikuuta 2000).
On arvioitu, että Haiti on nyt vastuussa 14 prosenttia kaikista tulevan kokaiinin Yhdysvalloissa, mikä miljardeja dollareita tuloja järjestäytyneen rikollisuuden ja Yhdysvaltain rahoituslaitokset, jotka pesuun valtavia määriä likaista rahaa. Maailmanlaajuisen huumausainekaupan arvioidaan olevan noin 500 miljardia dollaria.
Suuri osa tästä jälleenlaivauksen kaupan menee suoraan Miami, joka muodostaa myös turvasatama kierrätystä likaista rahaa bona fide investointeja, esimerkiksi kiinteistöihin ja muihin vastaaviin toimiin.
Todisteet vahvistavat, että CIA on suojella tätä kauppaa aikana Duvalier aikakaudella sekä sotilasdiktatuurin aikana (1991-1994). Vuonna 1987 senaattori John Kerry puheenjohtajaksi alivaliokunnan huumausainelain, Terrorismi ja kansainvälinen toiminta senaatin ulkoasiainvaliokunnan uskottiin laajan tutkimuksen, jossa keskityttiin yhteyksiä CIA ja huumekauppa, mukaan lukien rahanpesu huumerahaa rahoittamiseen aseellisen kapinallisuuksia. "Kerry Report" julkaistiin vuonna 1989, kun taas keskitys huomionsa rahoituksesta Nicaraguan Contra, myös osio Haiti:
"Kerry oli kehittänyt yksityiskohtaisia ​​tietoja huumekauppaa Haitin sotilasjohtoa, joka johti syytteen Miamissa vuonna 1988, ja everstiluutnantti Jean Paul. Syyte oli merkittävä hämmennystä Haitin armeijan, varsinkin kun Paul uhmakkaasti kieltäytyivät luovuttamasta Yhdysvaltain viranomaisille .. Marraskuussa 1989 eversti Paul on löydetty kuolleena, kun hän kuluttaa perinteistä Haitin hyvää tahtoa lahja-suolen kurpitsakeitto ...
Yhdysvaltain senaatti kuuli myös todistuksen vuonna 1988 sitten sisäministeri, kenraali Williams Regala, ja hänen DEA yhteyshenkilön, suojattu ja valvottu kokaiinia siirtoja. Todistus Lisäksi veloitetaan sitten Haitin sotilaskomentaja kenraali Henry Namphy kanssa Lahjuksia alkaen Kolumbian ihmiskauppiaiden vastineeksi lasku oikeuksia 1980-luvun puolivälissä.
Se oli vuonna 1989, että vielä toinen sotilasvallankaappauksen tuonut kenraaliluutnantti Prosper Avril valtaan ... Todistajien mukaan ennen senaattori John Kerryn alakomitean, Avril on itse asiassa merkittävä toimija Haitin asemaansa kauttakulkumaana piste kokaiinin kaupan. "( Paul DeRienzo, Haiti painajainen: Kokaiini Coup & CIA Connection, Spring 1994, http://globalresearch.ca/articles/RIE402A.html  )
Jack Blum,  joka oli  John Kerry 's Special Counsel, viittaa osasyyllinen Yhdysvaltain virkamiesten 1996 lausuman Yhdysvaltain senaatin Select valiokunta Intelligence huumekaupan ja Contra War:
"... Haitissa ... älykkyys" lähteet "meidän Haitin armeija oli käänsivät tilat yli huumekartellit. Sen sijaan painostaa mätä johto sotilas, puolustimme niitä. Pidimme nenämme ja katsoin muiden tavoin kuin he ja heidän rikollisen ystäviä Yhdysvalloissa jaetaan kokaiinia Miami, Philadelphia ja New, York. "(http://www.totse.com/en/politics/central_intelligence_agency/ciacont2. html  )
Haiti ei vain pysyy napa jälleenlaivausilmoituksista kokaiinin kauppaa, jälkimmäinen on kasvanut huomattavasti 1980-luvulta lähtien. Nykyinen kriisi kantaa suhde Haitin rooli huumekauppaa.Washington haluaa yhteensopiva Haitin hallitusta, joka suojaa huumeiden jälleenlaivauksen reittejä, ulos Kolumbian kautta Haitin ja osaksi Floridassa.
Virtaamaan narco-dollareissa, joka on edelleen tärkein maan valuuttatuloista-käytetään huoltaa Haitin raju ulkomaanvelka, siten myös etuja palveleva ulkoisten lainanantajien.
Tältä osin vapauttaminen valuuttamarkkinoilla markkinoilla asettamat IMF on antanut (vaikka viranomaisten pro forma sitoumuksensa torjua huumekauppaa) kätevä avenue rahanpesu narco-dollareita kotimaisen pankkijärjestelmän. Virtaamaan narco-dollarin rinnalla bona fide "rahalähetykset" alkaen haitilaiset asuvat ulkomailla, talletetaan kaupallisen pankkijärjestelmän ja vaihtaminen paikalliseksi valuutaksi. Valuuttatuottoa nämä sijoitukset voidaan sitten kierrättää kohti Treasury joissa niitä käytetään täyttämään velkojaan.
Haiti, kuitenkin niittää hyvin pieni osuus kaikista valuuttatuottoa tämän tuottoisa salakuljetuksen.Useimmat tulot kokaiinin jälleenlaivauksen kaupan kertyy rikollista välittäjien tukku-ja vähittäiskaupan huumekauppa, jotta tiedustelupalvelut, jotka suojaavat huumekauppaa sekä rahoitus-ja luottolaitokset maksun tuotto tämän rikollisen toiminnan pestään.
Narco-dollareita myös kanavoitu "private banking" tilejä useissa offshore-pankkitoiminta veroparatiisien. (Nämä veroparatiisit ohjataan suurten länsimaisten pankkien ja rahoituslaitosten). Huumeiden rahaa sijoitetaan myös useita taloudellisia välineitä, kuten hedge-rahastot ja osakemarkkinoiden liiketoimet. Merkittävä Wall Streetin ja eurooppalaisten pankkien ja varastossa pankkiiriliikkeet pese miljardeja dollareita johtuvat kauppaa huumeita.
Lisäksi laajennus dollarin määräiset rahan tarjontaa Federal Reserve System, mukaan lukien tulostus miljardeja dollareita Yhdysvaltain dollarin toteaa varten narco asiointi muodostaa voitto Federal Reserve ja sen osatekijöiden yksityisten pankkien joista tärkeää on New Yorkin Federal Reserve Bank. Katso (Jeffrey Steinberg, Dope, Inc. I s 600 miljardia dollaria ja kasvaa, Executive Intelligence Review, 14 joulukuu 2001,
Toisin sanoen, Wall Street rahalaitos, joka pelaa kulissien takana rooli muotoilussa Yhdysvaltojen ulkopolitiikka, on omat intressinsä pitämään Haitin jälleenlaivaaminen kauppaan, kun asennat luotettava "narco-demokratia" Port-au- Prince, joka suojaa tehokkaasti jälleenlaivauksen reittejä.
On huomattava, että koska kynnyksellä Euro maailmanlaajuisena valuuttana, merkittävä osa huumekauppaan on nyt suoritettu Euro Yhdysvaltain dollarin sijaan. Toisin sanoen, euro ja dollari ovat kilpailevia narco-valuuttoja.
Latinalaisen Amerikan kokaiinin kauppaa myös jälleenlaivausilmoituksista kauppaa Haiti-on pitkälti tapahtuu Yhdysvaltojen dollareissa. Tämä muutos ulos dollarin määräiset narco-liiketoimia, mikä heikentää hegemonian Yhdysvaltain dollarin maailmanlaajuinen valuutta, pitkälti koskee Lähi-idän, Keski-Aasian ja Etelä-Euroopan huumereitit.
Mediamanipuloinnin
Edeltävinä viikkoina asti vallankaappauksen, media on suurelta osin keskittänyt huomionsa pro-Aristide "aseistautuneet jengit" ja "roistot", antamatta ymmärrystä rooli FLRN Rebels.
Hiljaisuus: ei sana mainittiin virallisissa lausunnoissa ja YK: n päätöslauselmat luonteesta FLRN.Tämän pitäisi olla mikään yllätys: Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs (mies, joka istuu YK: n turvallisuusneuvostossa) John Negroponte. ollut keskeinen rooli CIA tukenut Hondurasin kuolema laivuetta vuonna 1980, kun hän oli Yhdysvaltain suurlähettiläs Honduras. (Katso San Francisco Examiner, 20 lokakuu 2001   http://www.flora.org/mai/forum/31397  )
FLRN kapinalliset ovat erittäin hyvin varustettuja ja koulutettuja joukkoja. Haitin ihmiset tietävät, keitä he ovat. Ne ovat Tonton Macoute of Duvalier aikakauden ja entinen FRAPH salamurhaajia.
Länsimaisessa mediassa on mykkä asiasta, syyttää väkivallan presidentti Aristide. Kun se myöntää, että vapautusarmeija koostuu kuoleman laivuetta, se ei tarkastella laajempia vaikutuksia sen lausuntoja ja että nämä kuoleman laivuetta ovat luominen CIA: n ja puolustusministeri Intelligence Agency.
New York Times on myöntänyt, että "väkivallattoman" kansalaisyhteiskunta oppositio on itse asiassa yhteistyötä kuoleman laivueet "syytetään tappaen tuhansia", mutta kaikki tämä on "vahingossa". Ei ole historiallista ymmärrystä on säädetty. Keitä nämä kuoleman lentueenjohtajan? Kaikki meille kerrotaan, että he ovat perustaneet "Alliance" kanssa "väkivallaton" hyviä tyyppejä, jotka kuuluvat "poliittisen opposition". Ja se on hyvää ja arvokas syy, joka on poistaa valitun presidentin ja "demokratian palauttamiseksi":
"Koska Haitin kriisi lurches kohti sisällissotaa, sekamelska liittoutumia, jotkut heistä vahingossa, on syntynyt. Se on sidoksissa etuja poliittisen opposition liike, joka on omaksunut väkivallattomuus ryhmään kapinalliset joka sisältää entisen johtajan kuolemanpartiot syytetään tappaen tuhansia, entinen poliisipäällikkö syytettiin juonittelusta vallankaappaus ja häikäilemätön jengi kerran linjassa Mr. Aristide, joka on nyt kääntynyt häntä vastaan. Koska niiden monipuolinen alkuperää, nämä puettu vastaan ​​Mr. Aristide tuskin yhtenäinen, vaikka he kaikki jakavat kiihkeä halu nähdä hänet vallasta. "(New York Times, 26 Feb 2004)
Ei ole mitään spontaania tai "vahingossa" kapinallisten iskujen tai "Alliance" välillä johtaja kuoleman laivueet Guy Philippe ja Andy Apaid, omistajan suurimmista teollisuuden työväkeä Haitissa ja johtaja G-184.
Aseellinen kapina oli osa huolellisesti suunniteltu armeijan tiedustelupalvelun operaatio.Asevoimat Dominikaaninen tasavalta oli havainnut guerilla harjoitusleirit sisällä Dominikaaninen tasavalta Koillis Haitin-Dominikaaninen rajalla.  (El Ejército dominicano informó Aristide sobre los entrenamientos Rebeldes en la Frontera , El Caribe, 27 helmikuu 2004,
Sekä kapinallisille ja heidän siviili "väkivallaton" kollegansa olivat mukana tontin syöstä presidentti. G-184 johtaja Andre Apaid oli kosketuksissa Colin Powell viikkoina kaataa Aristide, Guy Philippe ja "Toto" Emmanuel Constant on yhteyksiä CIA, on olemassa viitteitä siitä, että kapinallisten komentaja Guy Philippe ja poliittinen johtaja Revolutionary Artibonite Resistance edessä Talvirenkaat Etienne olivat yhdessä Yhdysvaltain viranomaiset. (Katso  BBC,  27 helmikuu 2004,).
Vaikka USA oli toistuvasti ilmoittanut, että se puolustaa perustuslaillisen hallituksen korvaaminen Aristide jonka myöntyväisempiä henkilö olisi aina ollut osa Bushin hallinnon asialistalla.
Helmi 20, Yhdysvaltain  suurlähettiläs James Foley  kutsui joukkueen neljä sotilasasiantuntijat USA Southern Command, Miamiin. Virallisesti heidän toimikautensa oli "arvioida uhkia suurlähetystöön ja ​​sen henkilökuntaan." (Seattle Times, 20 helmikuu 2004). Yhdysvaltain erikoisjoukkojen ovat jo maassa. Washington ilmoitti, että kolme Yhdysvaltain laivaston alukset "on saattanut valmiustilassa mennä Haitiin varotoimenpiteenä". Saipan on varustettu Vertical imitointi Harrier taistelijoiden ja hyökätä helikopterit. Kaksi muuta alukset ovat Oak Hill ja Trenton. Jotkut 2200 Yhdysvaltain merijalkaväen alkaen 24. Marine Expeditionary Unit, Camp Lejeune, NC voitaisiin käyttää Haitiin lyhyellä varoitusajalla mukaan Washington.
Kun lähdön presidentti Aristide, Washington, mutta ei aio hellyttävä sen proxy kapinallisten puolisotilaallisten armeija, joka on nyt teilataan pelata rooli "transition". Toisin sanoen, Bushin hallinto ei toimi esiintymisen estämiseksi murhista ja poliittiset murhat sekä Lavalas ja Aristide kannattajat vanavedessä presidentin sieppauksesta ja karkotus.
Sanomattakin on selvää, Länsi Media ei ole vähiten analysoitiin historiallisen taustan Haitin kriisin. Rooli CIA ei ole mainittu. Ns. "kansainvälinen yhteisö", joka väittää olevansa sitoutunut hallinnon ja demokratian, on kääntynyt silmänsä siviilien tappamisesta mukaan Yhdysvaltain tukema puolisotilaallinen armeija. "Kapinallisten johtajat", jotka olivat komentajia FRAPH kuolemaan laivuetta 1990-luvulla, ovat nyt vahvistanut Yhdysvaltain media vilpittömässä mielessä opposition äänitorvena. Samaan aikaan oikeutusta entisen valittu presidentti on kyseenalaistettu, koska hän on sanottu olevan vastuussa "paheneva taloudellinen ja sosiaalinen tilanne."
Paheneva taloudellinen ja sosiaalinen tilanne johtuu suurelta osin tuhoisia taloudellisia uudistuksia asettamat IMF 1980-luvulta lähtien. Palauttaminen perustuslaillisen hallituksen vuonna 1994 oli ehtona hyväksymistä IMF: n tappavan talouden hoito, joka puolestaan ​​suljettu mahdollisuus mielekäs demokratian. Korkea-arvoinen hallituksen virkamiehet vastaavasti sisällä Andre Preval ja Jean Bertrand Aristide hallitukset olivat todellakin yhteensopiva IMF sanelee.Tästä huolimatta noudattamista, Aristide oli "mustalle listalle" ja demonisoimaksi Washington.
Militarisointi Caribbean Basin
Washington pyritään palauttamaan Haitin täysi Yhdysvaltain siirtomaa, jossa kaikki esiintymiset toimiva demokratia. Tavoitteena on asettaa nukkehallituksen Port-au-Prince ja perustaa pysyvä Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo Haitissa.
Yhdysvaltain hallinto lopulta pyrkii sotilasvartiointia Karibian alueen.
Saarella Hispaniola on portti Karibian alueen, joka sijaitsee strategisesti välissä Kuuban North West ja Venezuelan etelään. Militarisointi saaren perustaminen Yhdysvaltain sotilastukikohtia, ei ole tarkoitettu vain laittaa poliittista painostusta Kuuban ja Venezuelan, se on myös suunnattu suojelua miljardien dollarin huumausainerikoksesta jälleenlaivaus kauppaa Haiti, Tuotantolaitoksen Kolumbiassa, Perussa ja Boliviassa.
Militarisointi Karibian alueen on, joissakin suhteissa, samanlainen kuin asettamat Washington Andien alueella Etelä-Amerikassa kohdassa "Plan Colombia", nimi "Andien Initiative".Jälkimmäinen muodostaa perustan sotilaallistamisen öljyn ja kaasun kaivoista sekä öljyputkireittien ja liikenneyhteyksiä. Se suojaa myös huumekauppaan.




http://www.globalresearch.ca/ten-years-ago-us-sponsored-coup-detat-the-destabilization-of-haiti/5368279

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: