Sivut

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Google "tuntemaan sinut paremmin kuin parisuhde"

Julkaistu aika: 23 helmikuu 2014 13:10
Muokattu aika: 23 helmikuu 2014 14:29
Onko tämä robotti joskus tietää jokaisen ajatuksesi?  (Reuters / Joshua Roberts)
Onko tämä robotti joskus tietää jokaisen ajatuksesi? (Reuters / Joshua Roberts)
15 vuoden kuluttua, tietokoneet ylittämään luojia älykkyys, joiden kyky kertoa tarinoita ja crack vitsejä, ennustaa johtava asiantuntija tekoäly. Näin Google "tietää vastauksen kysymykseesi ennen kuin kysyt sitä."
Useimmat ihmiset luultavasti samaa mieltä, että tietokoneet ovat ihmisen teknologioita, jotka toimivat sisällä tiukat rajat keinotekoisten rajojen. Saat tekniikan kuten Google suunnittelujohtaja Ray Kurzweil kuitenkin hetki, jolloin tietokoneet vapauttaa itsensä niiden päälliköiden tapahtuu meidän elinaikanamme.
Vuoteen 2029, tietokoneet ja robotit eivät vain ole ylittäneet päättäjät kannalta raaka älykkyyttä, he ymmärtävät meitä paremmin kuin me ymmärrämme itseämme, tulevaisuudentutkija ennustaa innostuneesti.
Kurzweil, 66, on lähinnä asia poptähti maailmassa tekoälyn, missä itsenäiseksi julistautuneen nörttejä hiljaa makasi verkkoon töitä, mitä voitaisiin todella kuvata uutta maailmanjärjestystä.
Ray Kurzweil (AFP Photo / Gabriel Bouys)
Ray Kurzweil (AFP Photo / Gabriel Bouys)

Internet visionääri on innokkaasti pyrkii sopimattomasti avioliiton tapaisena koneen ja ihmisen, ilmiö hän on kansanomaisesti puhuttu "singulariteetti." liikkeen, joka myös kulkee nimellä "transhumanismi," on malttamattomina odottavat, että Matrix hetki, jolloin tekoäly ja ihmisen aivot sulautuvat superhuman jonka ei koskaan tarvitse googlettaa toinen kysymys kalvaa jälleen.
Tässä robotti hallitseva maailman, ihmiset, pääosissa joissakin cheapened knockoff Raamatun luomiskertomus, on ladannut itsensä omaa teknologiaa, tulossa todellinen jumalat itsellensä.
Tällä välin tietokoneet jatkaa nöyryyttää ja nöyrä niiden ihmisten luojia, aivan kuten IBM: n DeepBlue tietokone teki vuonna 1997, kun se kätevästi outmaneuvered shakin maailmanmestari Garri Kasparov.
Shakin maailmanmestari Garri Kasparov tekee liikkua 7 toukokuu New Yorkissa hänen neljäs peli vastaan ​​IBM Deep Blue shakkitietokone, 1997 (AFP Photo / Stan Honda)
Shakin maailmanmestari Garri Kasparov tekee liikkua 7 toukokuu New Yorkissa hänen neljäs peli vastaan ​​IBM Deep Blue shakkitietokone, 1997 (AFP Photo / Stan Honda)

Seuraava askel Kurzweil on kehittää ohjelmia, joiden avulla tietokoneita ymmärtää, mitä ihmiset sanovat, joka edustaa summa internetin käyttö.
"Oma projekti on lopulta perustaa hakuja todella ymmärtää, mitä kielellä tarkoittaa", hän kertoi Guardian haastattelussa. "Kun kirjoitat artikkelin, et ole luoda mielenkiintoinen kokoelma sanoja. Sinulla on jotain sanottavaa ja Google on omistettu älykkäästi järjestämisestä ja käsittelystä maailman tiedot.
"Viesti artikkeli on tietoa, ja tietokoneet eivät poimi tästä. Joten me haluaisi niitä lukea kaikkea Webissä ja jokaisen sivun jokainen kirja, sitten voi käydä älykästä keskustelua käyttäjän olevan pystyä vastaamaan heidän kysymyksiinsä. "
Kuitenkin nämä sensaatiomainen kehitys tekoäly, joka jatkaa hyvin vähän julkista keskustelua, tulee kuuma pyrstö Snowden vuotoja, joka paljasti korkea salaista yhteistyötä National Security Agency (NSA) ja suurten IT-yritysten pääsyä henkilökohtaiseen viestintää.
Nyt Google, maailmanlaajuinen lakaisuimukone tietoa, osoittaa selvää kiinnostusta voimakkaita tekniikoita ja teknologioita, jotka lopulta tekevät vakoilee sen tilaajille hieman tarpeeton, koska tietokoneet tietävät jo kaikki yksityiskohdat meidän henkilökohtaiseen elämään - jopa meidän syvimmät ajatuksensa.

Dawn Googlen ajatus poliisi "?

Kurzweil tiivistänyt Google toimenkuva yhdessä ytimekäs rivi: "Minulla on yhden lauseen spec. Mikä on auttaa tuomaan luonnollisen kielen ymmärtämisen Google. Ja miten he tekevät sen on jopa minulle,"hän kertoi Observer.
Ymmärtäminen ihmisen semantiikka, hän sanoo, on avain tietokoneita ymmärtää kaiken.
Mutta tässä on, jos uusia edistysaskeleita tekoäly ole tullut vain hämärät, mutta mahdollisesti synkkä: "Google tietää vastauksen kysymykseesi ennen kuin olet pyytänyt sitä, hän sanoo. Se lukenut jokaisen sähköpostin olet koskaan kirjoitettu, kaikki asiakirjat, jokaisesta turhasta ajatuksen olet koskaan hyödyntämisen hakukoneen ruutuun. Se tuntemaan sinut paremmin kuin parisuhde tekee. Paremmin, ehkä, kuin edes itse. "
AFP Photo / Damien Meyer
AFP Photo / Damien Meyer

"Tietokoneet ovat kynnyksellä lukeminen ja ymmärtäminen semanttinen sisältö kieltä, mutta ei aivan ihmisen tasolla. Mutta koska he voivat lukea miljoona kertaa enemmän materiaalia kuin ihmiset he voivat tehdä niin, että määrällä .... Eli se on tietokoneen lukenut kymmeniä miljardeja sivuja. Watson (IBM tekoälyjärjestelmä) ei ymmärrä vaikutuksia, mitä se lukee.
"Se tekee tavallaan kaavoja. Se ei ymmärrä, että jos John myi punainen Volvo Marialle, johon liiketoimi tai hallussapito ja omistus siirretään. Se ei ymmärrä, että tällaista tietoa ja niin aiomme todella koodata, että todella yrittää opettaa sitä ymmärrä mitä nämä asiakirjat sanovat, " Kurzweil kertoi Guardian.
Varten edelläkävijöitä uudessa uljaassa tekniikkaa, kuten teknologinen kapasiteetti, jossa mikään pidetään liian henkilökohtaisia ​​tai invasiivisia, on kokonaan myönteinen asia.
Vaikka perinteinen kuva robotteja horjuu välillä tottelevainen kotimaan palvelija, joka ei koskaan valittaa ylitöitä, ja automatisoitu tehdas kone, joka on mullistanut työpaikalla, todellisuus tekniikka voi olla paljon enemmän uhkaava kuin ihmiset ymmärtävät. Joka tapauksessa asia vaatii vakavaa keskustelua.
Ajattele, että Google on jo ostanut useita robotiikan yrityksiä, myös Boston Dynamics, joka kehittää uhkaavasti elävä sotilas robotit, sekä British tekoälyn käynnistyksen DeepMind, Lontoossa toimiva yritys, joka on "yksi suurimmista pitoisuudet tutkijoiden kaikkialla työskentelevät syvällistä oppimista, suhteellisen uusi alalla tekoälyn tutkimus, jolla pyritään saavuttamaan tehtäviä, kuten kasvojen tunnistamisessa video tai sanoja ihmisen puhetta, " mukaan MIT Technology Review.
AFP Photo / Getty Images / Justin Sullivan
AFP Photo / Getty Images / Justin Sullivan

MIT jopa vaarassa kertoo havainto: "Se voi kuulostaa elokuvan juonta, mutta ehkä se on vielä aika miettiä, mitä ensimmäinen yritys hallussaan tosi AI (tekoäly) tekisin virtaa, että se tarjotaan."
Google on myös lisännyt sen riveissä Geoffrey Hinton, brittiläinen tietojenkäsittelytieteessä ja maailman huippuosaaja neuroverkot, sekä Regina Dugan, joka aikoinaan johti Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), ultra-salainen Yhdysvaltain armeijan virasto, joka on luonut useita kiistanalaisia ​​ohjelmia, mukaan lukien ns sielunsa silmin, atk-visio, joka on niin voimakas, se voi seurata syke tiettyjen yksilöiden joukosta.
Peter Norvig, Googlen tutkimusjohtaja, kommentoi äskettäin, että Internet-jätti työllistää "alle 50 prosenttia, mutta varmasti enemmän kuin 5 prosenttia" maailman huippuasiantuntijoiden koneoppiminen.
Vuonna 2009 Google auttoi rahoittamaan Singularity University, instituutti yhdessä perustama Kurzweil omistettu "eksponentiaalista oppimiseen."
Mutta Google ei ole yksin kiire hankkia syvällisen oppimisen tutkijoita, joita on vain noin 50 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti, mukaan arvioiden Yoshua Bengio, AI tutkija University of Montreal.Viime vuonna Facebook ilmoitti oman syvällisen oppimisen osasto ja vieminen ehkä maailman maineikkaimmista syvällisen oppimisen akateeminen, Yann LeCun New York University, sitä valvomaan.

Onko "paeta" vaihtoehto?

Kun pohtia tarkemmin näitä eri tyyppisiä asiantuntijoita ja teknologioita, että Google ja muut IT-yritysten, nopeasti tuo laumaansa, se ei vaadi paljon mielikuvitusta kuvitella joskus tulevaisuudessa valtio, joka on valvottu super-älykkäitä robotteja voi aluksi tietää etukäteen , kuten shakki ottelu, jossa yksi vastustajia on silmät, ajattelun prosesseja yksilöiden ja ryhmien yhteiskunnassa.
Ottaa skenaario askeleen pidemmälle, se olisi edun mukaista ihmisiä, puhumattakaan demokratiaa, jotta täysin aseistettu "Robocops" partioida kaduilla?
Bill Joy, co-perustaja Sun Microsystems, on yksi harvoista yksilöiden alalla, joka on kuulosti hälytyksen yli tapahtuvasta kehityksestä tekoälyn, menee niin pitkälle, varoittavat, että ihmiset voisivat tulla "uhanalainen laji."
"21. vuosisadan tekniikkaa - genetiikka, nanoteknologia ja robotiikka (GNR) - ovat niin voimakkaita, että ne voivat kutemaan kokonaan uusia luokkia onnettomuuksien ja väärinkäytöksiä," Joy kirjoitti artikkelin Wired ( "Miksi tulevaisuudessa ei tarvitse meitä , " huhtikuu 2000). Useimmat vaarallisesti, ensimmäistä kertaa, näistä onnettomuuksista ja väärinkäytökset ovat laajalti ulottuville henkilöiden tai pienten. Ne eivät vaadi suuria tiloja tai harvinaisia ​​raaka-aineita. Pelkkä tieto mahdollistaa niiden käytön.
"Mielestäni ei ole liioiteltua sanoa, että olemme partaalla edelleen täydellisyyttä äärimmäisen paha, paha jonka mahdollisuutta leviää huomattavasti sen, mitä joukkotuhoaseita sääsi kansallisvaltiot, edelleen yllättävä ja kauhea voimaannuttaminen äärimmäinen yksilöitä. "
Francis Fukuyama, amerikkalainen politiikan tutkija kommentoi nousu uudessa uljaassa teknologian Ulkopolitiikan (01 syyskuu 2004), kirjoitti: "muuttaminen jokin meidän keskeisiä ominaisuuksia väistämättä samalla muuttamaan monimutkaisia, toisiinsa paketti piirteitä, ja emme koskaan voi ennakoida lopputulokseen. "
Ehkä vakavin vaara liittyy rodun kohti "posthuman" kunnossa, ja että on sen pelkkä arvaamattomuus ja väärinkäytön vaaraa vääriin käsiin.

Ei kommentteja: