Sivut

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Euraasian talousliitto: sopimus on allekirjoitettu - Uutiset - Talous - Venäjän Ääni

EIgor Siletski

29 toukokuuta, 16:16

Euraasian talousliitto: sopimus on allekirjoitettu

Euraasian talousliitto: sopimus on allekirjoitettu

Sopimus Euraasian talousliiton perustamisesta on allekirjoitettu. Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin presidentit laittoivat nimensä historialliseen asiakirjaan Astanissa.

Tämä laitaa alulle yhden maailman suurimpien markkinoiden muodostamisen, uskovat presidentit.
Sopimus on historiallinen. Tällaisesta luonnehdinnasta ovat samaa mieltä Vladimir Putin, Aleksandr Lukashenko ja Nursultan Nazarbajev.
Tulevaisuudessa sopimukseen voi liittyä mukaan Armenia ja Kirgisia. Talousliiton muodostaminen siirtää Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin uudelle yhdentymisen tasolle, korosti omassa puheenvuorossaan Venäjän presidentti.
Tänään me yhdessä perustamme tehokaan taloudellisen kehityksen keskuksen ja suuret alueelliset markkinat, jotka yhdistävät yli 170 miljoonaa ihmistä. Meidän liitollamme on käytettävissään valtavat luonnonvarannot. Kolmelle maalle tämä on samalla teollistuotannon, teollistamisen perustan sekä suurten henkisten voimavarantojen ja kulttuurimahdollisuuksien kehittämisen aikaa. Maiden maantieteellinen asema antaa mahdollisuuden muodostaa liikennekäytävät sekä aluealisella että globaalilla tasolla.
Kazakstanin presidentti, korosti omasta puolestaan, hänen näkemyksensä mukaan kaikkein tärkeintä uuden liiton toiminnan periaatetta. Kaikki ratkaisut tehdään yksinomaan kilpailun pohjalta, sanoi Nursultan Nazarbajev.
Jokaisen maan äänellä on ratkaiseva merkitys. Henkilöstö politiikkaa rakennetaan ottamalla huomioon jokaisen maan tasapuolisen edustuksen periaatteet sekä myös kilpailun pohjalta, jotta tähän tärkeään työhön saataisiin vedetyksi mukaan kaikkein ammattitaitoisimmat asiantuntijat.
Euraasian talousliiton muodostamiseen mailta on kulunut muutamia vuosia. Kaikki sai alkunsa Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliitosta. Vuoden 2011 jälkeen tulliesteet poistettiin näiden maiden väliltä. Euraasian talousliitto on jo tätä korkeampi yhdentymisen muoto valtioiden välillä. Se asettaa itselleen kunnianhimoisia päämääriä, totesi Euraasian taloudellisen komission kollegion puheenjohtaja Viktor Hristenko.
Euraasian talousliito on tärkeä kasvun lähde meidän talouksillemme. Mutta se on tärkeä myös siksi, jotta voisimme tehdä tulevaisuudestamme entistä vakaamman ja ennustettavamman tässä levottomassa maailmassa.
Sopimuksen teksti lähetetään tämän jälkeen kolmen maan parlamenttien käsiteltäväksi. Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin johtajat uskovat, että niiden ratifioiminen tapahtuu pikaisesti. Vuoden 2015, tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien sopimus Euraasian talousliitosta astuu voimaan.



http://finnish.ruvr.ru/2014_05_29/Euraasian-talousliitto-sopimus-on-allekirjoitettu-1360/uraasian talousliitto: sopimus on allekirjoitettu - Uutiset - Talous - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: