Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Venäjä ei hyväksy USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamista Eurooppaan - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Venäjä ei hyväksy USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamista Eurooppaan - Uutiset - Politiikka - VeOleg Nehaj

29 lokakuuta 2013, 15:19

Venäjä ei hyväksy USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamista Eurooppaan

Venäjä ei hyväksy USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamista Eurooppaan

Romanian eteläosassa on aloitettu työt, Naton ja USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamisesta Eurooppaan. Entisen Deveselin lentotukikohdan alueelle, vuoteen 2015 mennessä sijoitetaan yhdysvaltalainen AEGIS-ilmapuolustusjärjestelmä, johon kuuluu Standard-3 (SM-3) torjuntaohjuksia.

Järjestelmä on tarkoitettu lyhyen- ja keskipitkän matkan ballististen ohjusten tuhoamista varten. Venäjän kanalta, USA:n ohjuspuolustusjärjestelmien sijoittaminen Eurooppaan, mm. Puolaan ja Romaniaan, on täysin sallimatonta. Tämä muodostaa uhkatekijän maan strategisille ydinasejoukoille, strategisille ohjusjoukoille ja merivoimien ydinasejoukoille, korosti sotilaskysymysten asiantuntija Mihail Hodarenok.
Ohjuspuolustusjärjestelmien sijoittaminen, Venäjän strategisten ydinasejoukkojen asema-alueiden ja meidän sukellusveneristeilijöittemme partiointialueiden välittömään läheisyyteen, saattaa oleellisesti alentaa vastaiskun tekemisen kynnystä, mahdollista vihollista kohtaan. Siksi Venäjän asenne tämän suhteen on yksiselitteinen: tämä saattaa vahingoittaa meitä merkittävällä tavalla.
Venäläisten asiantuntijoiden asenne, tämän kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeään kysymykseen, on yhtenäinen – ohjuspuolustusjärjestelmien sijoittaminen Eurooppaan, voi vahingoittaa Venäjän strategisten ydinvoimien mahdollisuuksia.
USA on kieltäytynyt antamasta juridisesti velvoittavia takuita sille, ettei Yhdysvaltojen ohjuspuolustusjärjestelmä ole suunnattu Venäjää vastaan. Tässä on rajoitettu ainoastaan suullisiin vakuutteluihin. Kysymys tässä on siitä, että yhdysvaltalaiselle osapuolelle globaalin ohjuspuolustusjärjestelmän muodostamisesta on tullut peruuttamaton idea, huomauttaa politiikantutkija Ivan Konovalov.
Tämä liittyy USA:n pyrkimykseen muodostaa eräänlainen rautaesirippu maan ympärille, jotta voitaisiin suojautua mahdollisilta, ulkopuolelta tulevilta ohjusiskuilta. Siksi se on valmis miltei kaikkiin toimiin, tämän päämäärän saavuttamiseksi. Kun puheeksi nousee takuiden antaminen, esim. suurelle ydinasevaltiolle, kuten Venäjä, on selvää, etteivät yhdysvaltalaiset halua tehdä tätä. Koska, se murentaisi heidän suunnitelmansa, ohjuspuolustusjärjestelmän rautaesiripun muodostamisesta USA:n ympärille. Kun USA puhuu Euroopan suojelemisesta, niin tämä kuuluu jo toiseen vaiheeseen, heidän suunnitelmissaan. Ennen kaikkea USA ja sen ympärille muodostettava ohjuspuolustusjärjestelmä, on USA:n ja sen puolustusministeriön ensisijainen tehtävä.
Venäjä on jo useaan otteeseen ilmoittanut konkreettisista vastatoimistaan, jos ohjuspuolustusjärjestelmän osia sijoitetaan Eurooppaan, korostavat asiantuntijat. Niihin kuuluvat Iskander-ohjusten sijoittaminenKaliningradin alueelle ja strategisten joukkojen udelleen järjestelyt, jos tähän tulee määräys maan johdolta. Toisaalta poliittisen vastakkainasettelun elpyminen Venäjän ja USA:n välillä, ei ole edullista kummallekaan osapuolelle. Maiden olisi päinvastoin, toimittava tällä hetkellä yhteistyössä, esim. toiminnassa kansainvälistä terrorismia vastaan.
http://finnish.ruvr.ru/2013_10_29/Venaja-ei-hyvaksy-USA-n-ohjuspuolustusjarjestelman-sijoittamista-Eurooppaan-1249/näjän Ääni

Ei kommentteja: