Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Alexander Stubb: Venäjän markkinat antavat uusia mahdollisuuksia - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Al28 maaliskuuta 2013, 19:29

Alexander Stubb: Venäjän markkinat antavat uusia mahdollisuuksia

 Alexander Stubb: Venäjän markkinat antavat uusia mahdollisuuksia

Venäjällä toimii noin 600 suomalaista yhtiötä, jotka työllistävät noin 50 tuhatta ihmistä, ilmoitti Suomen eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Turussa hän tapasi Venäjän varapääministeri Dmitri Kozakin. Ministerit osallistuivat hallitustenvälisen kauppayhteistyökomission istuntoon ja Venäläis-suomalaiseen foorumiin, jossa käsiteltiin kansallisten talouksien uudistamista. Stubb sanoi, että Venäjä on Suomen lähin naapuri ja suurin kauppakumppani. Venäläiset turistit täydensivät vuonna 2012 Suomen budjettia miljardilla eurolla.

Foorumiin osallistuneet poliitikot, yrittäjät ja asiaintuntijat keskustelivat innovatiiviseen yhteistyöhön liittyvistä kysymyksistä, mm. suomalaisten yritysten yhteistyöstä Skolkovon teknologiakeskuksen kanssa, laivarakennusteollisuuden uudistamisesta. Asiaintuntijat uskovat, että Venäjällä ja Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä arktisessa laivanrakennuksessa.
Turun foorumissa kerrottiin, että Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani. Venäjän osuus Suomen ulkomaankaupasta on 14 % siitä huolimatta, että maiden välinen kauppavaihto on laskenut 10 prosentilla. Venäjän ja Suomen välinen kauppavaihto on 17 miljardia dollaria, joista Venäjän osuus on 11 miljardia ja Suomen osuus 6 miljardia. 
Venäjän ulkomaankauppaedustaja Valeri Shljaminin mukaan Venäjän ja Suomen välisen kauppavaihdon laskuun on johtanut euroalueen kriisi ja raaka-aine kaupan vanhentuminen. Venäjän ja Suomen pitää löytää uusia yhteistyömuotoja.
Venäjän varapääministeri Dmitri Kozak puolestaan korosti, että innovatiivinen kehitys on Venäjän tärkein kansallinen projekti.
Vain tänä vuonna Venäjä on määrännyt 32,5 miljoonaa euroa innovaatioklusterien kehittämiseen.
Kozak korosti että kaksi vuotta sitten Suomen kanssa allekirjoitetun, talouden uudistamista koskevan kumppanuussopimuksen merkitystä. Hän pitää laivanrakennusta, bioteknologioita, viestintää ja rakennusta tärkeimpinä yhteistyöaloina. Lisäksi hän sanoi toivovansa, että Venäjä ja Suomi onnistuvat ensi kahden kolmen vuoden sisällä kasvattamaan kauppavaihtoaan.
http://finnish.ruvr.ru/2013_03_28/Alexander-Stubb-Venajan-markkinat-antavat-uusia-mahdollisuuksia/exander Stubb: Venäjän markkinat antavat uusia mahdollisuuksia - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: