Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Timo Soini tapasi Moskovassa Mihail Margelovin - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ti6 maaliskuuta 2013, 20:03

Timo Soini tapasi Moskovassa Mihail Margelovin

 Timo Soini tapasi Moskovassa Mihail Margelovin

Suomen parlamentin kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja Timo Soini, joka on tällä hetkellä virallisella vierailulla Moskovassa, tapasi tänään Venäjän liittovaltion neuvostossa Venäjän kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja Mihail Margelovin kanssa. Neuvotteluissa Mihail Margelov totesi, että viime 10 vuoden sisällä Venäjän ja Suomen suhteet ovat kehittyneet huomattavasti. - Suhteemme perustuvat maidemme tärkeimpien geopoliittisten etujen yhtäläisyyteen. Arvostamme korkealle Suomen lähetymistapaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyön kehittämiseen.

Pidämme tärkeänä myös sitä, että Suomen arktinen strategia perustuu Arktisen neuvoston päätöksiin.
Venäjän ja Suomen suhteissa on kuitenkin ongelma, josta vaikeneminen olisi moraalitonta, sanoi senaattori Margelov. Kyse on sekaperheiden lapsikiistoista. Margelovin mukaan Venäjää huolestuttaa se, että huoltajuuskiistat ratkaistaan vain suomalaisen puolison hyväksi. Senaattori ehdotti, että Venäjä ja Suomi perustaisivat parlamenttien välisen lastenoikeustyöryhmän.
Maidemme hallitukset pyrkivät ratkaisemaan lapsikiistoja perheoikeuden normien mukaisesti. Mutta yritykset ratkaista lapsikiistat ovat tähän asti olleet tuloksettomia. Media vain lietsoo lapsihysteriaa.
Senaattori Margelovin mukaan lastenoikeustyöryhmässä pitäsi olla mukana kansanedustajien lisäksi myös kaikkien virastojen edustajia, jotka ovat tavalla tai toisella tekemisissä sekaperheiden kanssa.
Uskon, että voisimme tavata säännöllisesti, keskustella ajankohtaisista ongelmista ja yrittää ratkaista tätä ongelmaa, joka kiristää Venäjän ja Suomen suhteita.
http://finnish.ruvr.ru/2013_03_06/Timo-Soini-tapasi-Moskovassa-Mihail-Margelovin/mo Soini tapasi Moskovassa Mihail Margelovin - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: