Sivut

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Putin: mahdollisesti ilman Rasmussenia Nato alkaa käyttäytyä vakavimmin - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Putin: mahdollisesti ilman Rasmussenia Nato alkaa käyttäytyä vakavimmin - Uutiset - Politiikka - Venäjän ÄAndrei Fedjashin

21 huhtikuuta, 16:48

Putin: mahdollisesti ilman Rasmussenia Nato alkaa käyttäytyä vakavimmin

Putin: mahdollisesti ilman Rasmussenia Nato alkaa käyttäytyä vakavimmin

Presidentti Putin toi esille toiveen, että uusi Naton pääsihteeri, Norjan entinen pääministeri Jens Stoltenberg toimii tehtävässä, nykyistä pääsihteeriä, Tanskan entistä pääministeriä Anders Fogh Rasmussenia ansiokkaammin.

Stoltenberg aloittaa Naton pääsihteerinä tämän vuoden lokakuun ensimmäisenä päivänä. Siitä, että Rasmussen, vielä ollessaan Tanskan pääministerinä, nauhoitti salaa ja myöhemmin julkaisi keskustelut Venäjän presidentin kanssa, Vladimir Putin kertoi huhtikuun 17. päivänä, kansalaisten kanssa käydyn suoralinja keskustelun aikana.
Venäläisten kanssa käydyn keskusteluohjelman jälkeen, Vladimir Putin, ilmoitti Venäjän television haastattelussa, että suhteet Natoon on tietenkin normalisoitava. Mutta tämä riippuu itse Natosta ja sen uudesta pääsihteeristä. Jens Stoltenberg on Vladimir Putinin mukaan vakavasti otettava henkilö.
Meidän suhteemme, myös henkilökohtaisella tasolla, ovat erittäin hyvät. Hän on vakavasti otettava ja vastuunsa tunteva ihminen. Katsokaamme, millaiseksi suhteemme muodostuvat, kun hän aloittaa uudessa tehtävässään.
Luonnollisesti Naton ja Venäjän suhteet eivät riipu ainoastaan Stoltenbergistä. Samoin, kuin ne eivät suuressa mittakaavassa riippuneet myöskään Rasmussenista. On selvä asia, että Naton politiikalle suunnan antaa USA. Uusi pääsihteeri voi vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin, joka hänen hallinnossaan valitsee. Esimerkiksi sen puhdistamiseen tosiasioiden vääristelystä ja Venäjän kohdistuvasta epäluottamuksesta, joka on ollut oleellinen piirre Rasmussenin kaudella.
Huhtikuun 21. päivään asti, Naton lehdistöpalvelu kiisti pääsihteerin ja Vladimir Putinin käymien keskustelujen nauhoittamisen. Naton tiedottaja Oana Lungescu jopa ilmoitti toimittajille, että venäläiset yrittävät tällä tavalla kääntää yhteiskunnallisen huomion pois Ukrainan kriisistä.
Tanskan pääministerin ruma temppu tapahtui vuonna 2002, Vladimir Putinin Brysselin vierailun aikana EU:n ja Venäjän huippukokoukseen. Rasmussen järjesti tapaamisen, vaikka siitä ei ennakkoon oltu sovittu. Venäjän presidentti sanoi, että Rasmussenin käytös vuonna 2002, järkytti häntä.
Osoittautui, että hänellä oli mukana sanelukone ja hän salaa äänitti keskustelumme ja myöhemmin julkaisi sen. En voinut uskoa omia korviani ja silmiäni. Hän selitti asiaa sillä, että teki nauhoituksen historiaa varten. Olen tietysti imarreltu, mutta olisi pitänyt varoittaa tai ainakin pyytää lupa näiden neuvottelujen julkaisemiselle. Minkälaista luottamusta voi olla tämän jälkeen?
Tarvittiin tanskalaisen lehdistön ja muiden Tanskan pääministerin epätavallisen käytöksen todistajia, jota Nato ja Rasmussenin avustajat myönsivät, että nauhoitus tehtiin. Tanskalainen televisiotoimittajaChristopher Guldbransen, joka silloin teki dokumenttielokuvaa Fogh kulissien takana( Fogh bag facaden), kertoi, että itse kiinnitti mikrofonin Tanskan pääministerin vaatteisiin. Tämän jälkeen Rasmussen lähti tapaamaan Venäjän presidenttiä.
Samalla tavalla Rasmussen nauhoitti tätä elokuvaa varten keskustelut Ranskan presidentti Jacques Chiracin. Britannian pääministeri Tony Blairin, ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa sekä tusinan veran muita vastaavia tallenteita.
Näin korkealla tasolla käytäviä keskusteluja varten, valtion johtajien ja pääministereiden välillä, on olemassa omat käyttäytymisen säännöt. Korkea-arvoisen kollegan kanssa käytävien keskustelujen nauhoittaminen piilotetulla mikrofonilla, ja niiden julkistamista myöhemmin, pidetään alhaisena tekona. Sitä ei hyväksytä edes tavallisten kuolevaisten tasolla.
On olemassa toivoa siitä, että sen jälkeen, kun norjalainen Stoltenberg tulee Naton johtoon, suhteet sotilasliittoon vakautuvat. Rasmussenin aikana niistä on muodostuneet sellaiset, ettei huonommasta voida edes kuvitella.
http://finnish.ruvr.ru/2014_04_21/Putin-mahdollisesti-ilman-Rasmussenia-Nato-alkaa-kayttaytya-vakavimmin-9030/äni

Ei kommentteja: