Sivut

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Yhdysvallat liittolaisineen pyrkii saamaan Lähi-idän hallintaansa tukemalla terroristeja

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun entinen virkailija on sanonut, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat pitkään kouluttaneet ja antaneet riittävän rahoituksen Lähi-idässä toimiville takfiriterroristeille saadakseen valta-aseman alueella, kertoi Press TV -kanava maanantaina.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
23.6.2014, Verkkomedia.org

Yhdysvallat liittolaisineen pyrkii saamaan Lähi-idän hallintaansa tukemalla terroristeja 
Press TV:lle sunnuntaina antamassaan haastattelussa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun entinen kielenkääntäjä Scott Rickard sanoi, että Washington ei ollut yllättynyt ISIL-terroristijärjestön (Islamic State in Iraq and the Levant - Irakin ja Levantin islamilainen valtio) aktivoitumisesta Irakissa, koska tämä terroristiryhmä oli jo pitkään nauttinut Yhdysvaltain ja eräiden muiden länsimaiden tiedustelupalveluiden sekä niiden alueellisten liittolaisten tukea.
Rickard viittasi meneillään olevaan aseelliseen riehuntaan, jota ulkomailta käsin tuetut ääriliikkeet ruokkivat Syyriassa ja Irakissa ja totesi, että taustalla on suuri ja hyvin rahoitettu organisaatio, joka on toiminut Lähi-idässä jo useita vuosia.


USA:n tavoitteena saada koko alue hallintaansa
"Lähi-idän takfiripalkkasotilaiden harjoittamasta väkivallasta on ehdottomasti hyötyä amerikkalaisten, brittien ja Israelin imperialistien pyrkimyksille saada valvontaansa koko alue", lisäsi Rickard.
Hän totesi, että ISIL-terroristit ja muut Yhdysvaltain ja sen alueellisten liittolaisten tukemat takfiriterroristit ovat työskennelleet kuin johdettu orkesteri aiheuttaakseen kaaoksen Lähi-idässä.
ISIL-militantit ovat 10.6. lähtien vallanneet suurimman osan yhdestä maakunnasta ja osia kolmesta muusta maakunnasta Irakin pääkaupungin Bagdadin pohjoispuolella.
Viime päivinä Irakin asevoimilla on ollut ankaria yhteenottoja terroristien kanssa, jotka ovat uhanneet viedä väkivaltaisuudet muihin Irakin kaupunkeihin ja myös pääkaupunkiin.
Viime vuosina ISIL-joukkiot ovat riehuneet naapurimaassa Syyriassa kaataakseen Damaskoksen hallituksen ja syyllistyneet moniin julmuuksiin ​​Syyrian turvallisuusjoukkoja ja siviilejä kohtaan.

 Press TV / KOMINFORM

Lue myös:

Senaattori Rand Paul: Yhdysvallat aseistaa ISIL-joukkoja Syyriassa

Heikki Sipilä @ 23.6.2014 20:10

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
US, allies want ME control by backing ISIL: Analyst
A political analyst says the United States and some of its allies have long trained and funded the Takfiri terrorists operating in the Middle East to gain dominance over the region, Press TV reports.

Ei kommentteja: