Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ukrainan hallinto on harhauttanut omia tukijoitaan - Uutiset - Yhteiskunta - Venäjän Ääni

UKsenia Melnikova

17 huhtikuuta, 14:03

Ukrainan armeijassa valitsee hajaannus

Ukrainan armeijassa valitsee hajaannus

Ukrainan koillisosassa, kansan itsepuolustusjoukkojen puolelle siirtyy sotilaita, joita Ukrainan hallinto lähetti tukahduttamaan mielenosoituksia.

Samaan aikaan, kun Moskova tuomitsee voimankäytön siviilejä vastaan, Brysselissä ei haluta kommentoida uutisia kuolleista.
Ukrainan koillisosassa sotilaat yksi toisensa jälkeen siirtyvät mielenosoittajien puolelle. Näin ovat tehneet esimerkiksi Donetskin alueella, Kramatorskissa ja Slavjanskissa, panssariajoneuvojen miehistöt. He ovat kieltäytyneet osallistumasta taistelutoimiin sekä puolustamasta laitonta hallintoa. Sotilaat ovat kertoneet, että ovat omin silmin nähneet, etteivät mielenosoittajat ole separatisteja, eivätkä terroristeja, kuten Kiovassa ilmoitetaan, vaan tavallisia paikallisia asukkaita. Asiantuntija Nikolai Sorokin on vakuuttunut, että suurin osa ukrainalaisista sotilaista ei enää usko nykyiseen hallintoon.
Tänään Ukrainassa on vallassa laiton hallinto. Suuren voimaoperaation aloittamien, on pannut alulle Ukrainan valtiollisuuden lopun. Armeijassa valitsee hajaannus upseereiden keskuudessa. Näiden upseereiden joukossa on maan itäosasta kotoisin olevia ihmisiä. He eivät tule antamaan määräyksiä raskaiden aseiden käyttämisestä siviiliväestöä vastaan, koska itse joutuvat elämään tällä alueella. Kenen puolesta heidän tulisi sotia ja tuhota omaa kansaansa? Kovan laittoman hallinnon puolestako?
Samanaikaisesti Ukrainan parlamentin edustajat ovat hyväksyneet määräyksen voimaoperaatiosta, omaa kansaansa vastaan maan itäosassa. Tästä ilmoitti parlamentin ensimmäiseksi varapääministeriksi nimittämäVitaly Yarema. Hänen mukaansa, poikkeustilanteen julistamisesta alueelle, ei toistaiseksi ole keskusteltu. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon sotilaita siirtyy mielenosoittajien puolelle.
EU, sen sijaan, että tuomitsisi Ukrainan hallinnon toimet, sotilaiden lähettämisestä alistamaan mielenosoituksia, yrittää tavan mukaan kaataa kaikesta syyn Venäjän niskaan. Brysselissä on useaan otteeseen kehotettu Venäjää kieltäytymään laittomista toimista Ukrainassa. Voimaoperaatiota, jonka tuloksena on eri tietojen mukaan kuollut neljästä yhteentoista kansanäänestyksen kannattajaa, Bryssel ei ole halunnut kommentoida.
Ukrainassa on entistä useammin alkanut kuulua kehotuksia, toukokuun 25. päiväksi määrättyjen presidentinvaalien perumisesta. Yksi ehdokkaista, Oleg Tsarev, on ilmoittanut, että orastavan sisällissodan olosuhteissa, vaaleja ei saa järjestää.
http://finnish.ruvr.ru/2014_04_17/Ukrainan-armeijassa-valitsee-hajaannus-0536/krainan hallinto on harhauttanut omia tukijoitaan - Uutiset - Yhteiskunta - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: