Sivut

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kaksinaismoraalista: miten sitä käytetään Tanskassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

KLarisa Solodtshenko

29 toukokuuta, 14:55

Kaksinaismoraalista: miten sitä käytetään Tanskassa

Kaksinaismoraalista: miten sitä käytetään Tanskassa

Tanskassa Ukrainan tapahtumat ovat pysyneet keskeisen huomion kohteena joukkoviestimissä.

Niitä eivät syrjäyttäneet edes Euroopan parlamentin vaalit, eikä skandaali, joka liittyi Venstre-pulueen johtajan Lars Løkke Rasmussen avustajien aikaansaamaan skandaaliin, joka tuli puolueelle kalliiksi.
Tanskan viestimet kertovat kuitenkin Ukrainan tapatumista hyvin tendenssimäisesti. Esimerkiksi toukokuun 28. päivän illalla TVnews -kanavan toimittaja Svenning Dalgaard kertoi Donetskista, että Ukrainan kaakkoisosassa tapahtuva on yksinkertaisesti Venäjän ja Ukrainan välistä sotaa. On selvää, että näin vakava väite tarvitsee todisteita. Toimittaja löytääkin niitä ja kertoo, että kapinallisten joukossa on paljon Venäjän alueilta ja entisistä neuvostotasavalloista saapuneita ihmisiä.
Ei ole tietenkään poissulettua, että Ukrainan alueelle tukeutuu vapaaehtoisia muista maista, myös Venäjältä. Mutta voidaanko tästä tehdä johtopäätös, että Venäjän ja Ukrainan välillä vallitsee sota? Emmehän puhu sitäkään, että Tanska on sodassa Syyriaa vastaa, sillä perusteella, että siellä on paljon vapaehtoisia Tanskasta - tanskalaisia muslimeja. Tanskan tiedustelupalvelun viimeisimpien tietojen mukaan, näitä vapaaehtoisia on ollut siellä satoja ja lisäksi 2-3 tuhatta on valmiina lähtemään sinne.
Samanalaisia ihmisiä lähtee taistelemaan Syyriaan myös Britanniasta, Ranskasta, Hollannista ja Belgiasta. Mutta miksi tämän vuoksi kenellekään ei tule ajatusta, että nämä maat ovat sodassa Syyrian kanssa, Belgian sisäministeri Joelle Milquetin mukaan, näitä ihmisiä on Syyriassa yli kaksi tuhatta. Belgian tiedustelupalvelun mukaan niitä on tätäkin enemmän. Sen mukaan Syyriassa taistelee maan virallista hallintoa vastaan yli neljä tuhatta EU:n kansalaista.
Tällaisia ajatuksia ilmestyy todennäköisesti siitä syystä, että vallalla on kaksoismoraalin käyttö. Venäjää kohtaan sovelletaan yksiä sääntöjä ja länsimaisia kohtaan toisia.
Tämä ei koske ainoastaan Ukrainan tilannetta. Yhdet ja samat tanskalaiset poliitikot tuomitsevat Venäjän siitä, että se muka varustaa aseilla Venäjä-mielisiä kapinallisia, mikä syventää konfliktia, josta siviiliväestö joutuu kärsimään. Mutta samojen poliitikkojen mielestä pitäisi antaa entistä enemmän aseita syyrialaisille taistelijoille. Tässä tapauksessa heille ei ole tärkeää se, että siitä joutuvat kärsimään siviilit ja sisällissota pitkittyy kaukaiseen tulevaisuuteen.
Kaksoismoraalin standardit ovat todella mukavia ja ainakin niin pitkään, kun ne eivät koske iiden soveltajaa itseään.
http://finnish.ruvr.ru/2014_05_29/Kaksinaismoraalista-miten-sita-kaytetaan-Tanskassa-4750/aksinaismoraalista: miten sitä käytetään Tanskassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: