Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

The 4th Media » US Fired Depleted Uranium at Civilian Areas in 2003 Iraq War

4. 

US laukaukset köyhdytetyllä uraania siviilikohteita 2003 Irakin sota

Post Kategoriat: Kanada
Rob Edwards, Guardian | perjantai, 20 kesäkuu 2014, 08:10 Peking
US potkut köyhdytettyä uraania siviilikohteita 2003 Irakin sodan Raportissa todetaan
Hollanti rauhanryhmä Pax sanoo tulokset osoittavat Yhdysvaltain rikkoi virallisten ohjeiden tarkoitus ehkäistä kärsimystä konflikteissa
 
 
US suihkukoneita ja tankkeja potkut lähes 10000 köyhdytettyä uraania kierrosta Irakin sodan aikana vuonna 2003
US suihkukoneita ja tankkeja potkut lähes 10000 köyhdytettyä uraania kierrosta Irakin sodan aikana vuonna 2003. Valokuva: Karim Sahib / AFP / Getty Images 

Yhdysvaltain joukot ampuivat köyhdytettyä uraania (DU) aseita siviilialoilla ja joukkoja Irakissavastaisesti virallisten ohjeiden tarkoituksena on ehkäistä tarpeetonta kärsimystä konflikteissa, raportti on löytänyt.
Koordinaatit paljastaen jossa Yhdysvaltain suihkukoneita ja tankkeja potkut lähes 10000 DU kierroksilla Irakin sodan aikana vuonna 2003 on saatu Hollannin rauhanryhmä Pax . Tämä on ensimmäinen kerta, että Yhdysvaltain DU kohdekoordinaatteja on vapautettu, vaikka aiemmat pyynnöt Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelma ja Irakin hallituksen.
Mukaan PAX mietintöä, joka on tarkoitus julkaista tällä viikolla, tiedot osoittavat, että monet DU kierrosta ammuttiin tai lähellä asutuilla alueilla Irakissa, myös Samawah, Nasiriyahissa ja Basrah.Ainakin 1500 kierrokset pyrittiin myös joukkoja, ryhmä sanoo.
Tämä on ristiriidassa oikeudellista neuvontaa US Air Force vuonna 1975 viittaa siihen, että DU aseita tulisi käyttää vain vastaan ​​koviin maaleihin, kuten tankkeja ja panssaroituja ajoneuvoja, raportissa sanotaan. Tämä neuvo, jonka tarkoituksena on noudattaa kansainvälistä oikeutta minimoimalla kuolemia ja vammoja kaupunkiväestön ja joukkoja, on suurelta osin huomiotta Yhdysvaltain joukot, se väittää.
Kuuden sivun muistio majuri James Miles ja Will Carroll kansainvälisen oikeuden jako USAF: ntoimiston tuomari julkisasiamies päätökseen maaliskuussa vuonna 1975 DU aseet olivat laillisia.Mutta se suositellaan rajoituksia siitä, miten niitä käytettiin.
"Tämän ammuksen yksinomaan vastaan ​​henkilöstöä on kielletty, jos vaihtoehtoisia aseita on saatavilla", muistio totesi. Tämä oli oikeudellisista syistä "liittyviä kieltoja vastaan ​​tarpeetonta kärsimystä ja myrkkyä".
Muistio muistutti myös, että DU aseet olivat "palopommi" ja voisi olla umpimähkäisiä vaikutuksia kaupunkialueilla. "Ne voivat aiheuttaa tulipaloja, jotka leviävät mikä aiheuttaa mahdollisia riskejä suhteetonta vahinkoa siviileille tai vahinkoa siviilikohteille", se sanoi. "Varotoimia, jotta vältetään tai minimoidaan tällaiset riskit on otettava tämän aseen käytöstä tai varajäsenen mahdollisia aseita tulisi käyttää."
PAX arvioi, että yli 300 sivustoja Irakissa saastuttamia DU , joka maksaa vähintään $ 30m siivota.DU on kemiallisesti myrkyllisiä ja radioaktiivisia raskasmetalli houkutteleva aseita suunnittelijoiden koska se on erittäin kova ja voi lävistää haarniska.


Laatija PAX raportin, Wim Zwijnenburg, sanoi Yhdysvaltain ilmavoimien tiesi vahinkoa, joka voitaisiin tehdä DU aseita ja ei olisi pitänyt käyttää niitä asutuilla alueilla. "Köyhdytettyä uraania Näiden tavoitteiden kyseenalaistaa tarttumista koalition joukkoja omia periaatteita ja suuntaviivoja", hän väitti. "He pitäisi olla vastuussa seurauksista."
Yhdysvaltain joukot antoivat GPS-koordinaatit DU kierrosta, sekä luettelon tavoitteiden ja numerot potkut, Hollannin puolustusministeriö, joka oli huolissaan aloja, joissa sen joukot olivat asettuneet viime vuonna.
Hollannin puolustusministeriö sitten julkaisi tiedot PAX vastauksena pyyntöön alle tiedonvälityksen vapauden laki. Vapautuminen oli "hyödyllinen ensimmäinen askel kohti suurempaa avoimuutta", sanoi PAX, mutta ampumisen koordinaatit useimmille DU kierrosta vielä tunneta.
Yli 300000 DU kierrosta arvioidaan on ammuttu aikana 2003 Irakin sota, valtaosa Yhdysvaltain joukot. Pieni osa oli UK tankkeja, jonka koordinaatit toimitettiin YK: n ympäristöohjelman. Lisäksi 782414 DU kierrosta uskotaan on ammuttu aikana aiemmin konfliktin 1991, lähinnä Yhdysvaltain joukot.
Demokraattinen kongressiedustaja Jim McDermott , kiirehtii nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriön julkaista kaikki sen DU kohdekoordinaatteja. "Nämä aseet ovat olleet parhaimmillaan terveyttä seurauksia Irakin siviilejä", hän sanoi. "Ainakin Yhdysvallat voisi tehdä, on tarjota erityistä kohdentamista tietoja niin, että Irakin hallitus voi alkaa monimutkainen puhdistamisen."
Yhdysvaltain puolustusministeriön ei vastannut pyyntöön kommentoida. Sotilaallinen lähde on "hämmästynyt", että Alankomaiden hallitus oli julkaissut arkaluonteisia kohdistustiedot.


 
 
Rob Edwards, theguardian.com
 
 
 
 
Tunnisteet:     Media »USA laukaukset köyhdytetyllä uraania siviilikohteita 2003 Irakin sota

Ei kommentteja: