Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

The 4th Media » What Really Happened in Tiananmen Square 25 Years Ago

4. 

Mitä todella tapahtui Tiananmenin aukiolla 25 vuotta sitten

Kaksikymmentäviisi vuotta sitten tänään, jokainen Yhdysvaltain media pistorasiaan, sekä silloinen presidentti Bushin ja Yhdysvaltain kongressin oli Myrsky nousee täydestä hurja hysteriaa ja hyökkäys Kiinan hallitus mitä kuvattiin kylmäverinen joukkomurha tuhansien muiden väkivallaton "demokratiaa" opiskelijoita, jotka olivat miehittäneet Tiananmenin aukiolla seitsemän viikkoa.
Hysteria tuotti noin Taivaallisen rauhan aukion "verilöylyn" perustui kuvitteellinen kertomus siitä, mitä todella tapahtui, kun Kiinan hallitus lopulta sillä neliö mielenosoittajien 4. kesäkuuta 1989.
Demonisointi Kiina oli erittäin tehokas. Lähes kaikilla aloilla amerikkalaisen yhteiskunnan, mukaan lukien useimmat "jäljellä", hyväksytään imperialistinen esitys siitä, mitä tapahtui.
Tank sytyttää tuleen mielenosoittajia ulkopuolella Tiananment Square, 04 kesäkuu 1989
Tuolloin Kiinan hallituksen virallinen selvitys tapahtumista oli heti suoralta kädeltä hylätä vääriä propagandaa. Kiina ilmoitti, että noin 300 ihmistä oli kuollut yhteenotoissa 4. kesäkuuta ja että monet kuolleista olivat sotilaita Peoples Liberation Army. Kiina vaati, että ei ollut joukkomurha opiskelijoita Taivaallisen rauhan aukiolla ja itse asiassa sotilaat selvitetty Tiananmenin aukion mielenosoittajia ilman shooting.i
Kiinan hallitus on myös väittänyt, että aseettomia sotilaita, jotka olivat tulleet Tiananmenin aukiolla kaksi päivää ennen kesäkuun 4: ää tuleen ja lynkkasivat heidän ruumiita ripustaa linja.Muut sotilaat poltettiin, jolloin armeijan ajoneuvoja poltettiin sotilaita ole kyennyt poistamaan ja monet muut olivat pahasti lyöty väkivaltaiset mob hyökkäyksiä.
Nämä tilit olivat totta ja hyvin dokumentoitu. Se ei olisi vaikea kuvitella, miten väkivaltaisesti Pentagon ja Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten olisi reagoinut, jos Occupy liikkeen, esimerkiksi oli samalla asettaa sotilasta ja poliisia tulessa, ottaa aseensa ja lynkkasivat niitä, kun hallitus yritti tyhjentää ne Yleisissä tiloissa.
Eräässä artikkelissa 5. kesäkuuta 1989 Washington Post kuvaili hallituksen vastaisia ​​taistelijoita oli organisoitu kokoonpanojen 100-150 ihmistä. He olivat aseistautuneet Molotovin cocktaileja ja rauta klubeja, tavata PLA jotka olivat vielä aseettomia vuonna päivää ennen 4. kesäkuuta.
Mitä tapahtui Kiinassa, mikä sai surmansa hallituksen vastustajien ja sotilaiden 4. kesäkuuta, ei ollut verilöyly rauhanomaisen opiskelijoille, mutta taistelu välillä PLA sotilaiden ja aseellisten osastoja alkaen ns demokratialiikkeen.
Yhtä avenue Länsi Pekingissä, mielenosoittajat polttivat koko sotilaallinen saattue on yli 100 kuorma-panssariajoneuvoja. Aerial kuvia suurpalo ja savupatsaita ovat voimakkaasti tukenut [Kiinan] hallituksen väitteet, joiden joukot olivat uhreja, ei teloittajina. Muita kohtauksia näyttää sotilaiden ruumiita ja mielenosoittajat strippaus automaattinen kiväärien pois unresisting sotilaita ", myönsi Washington Post tarina, joka oli suotuisa hallituksen vastaisia ​​opposition June 12, 1989.ii
Wall Street Journal, johtava ääni anti-kommunismin, toimi äänekästä cheerleader "demokratiaa" liikkeen. Silti niiden kattavuus heti 4 kesäkuu myönnettävä, että monet "radikalisoituminen mielenosoittajat, jotkut nyt aseistettu aseita ja ajoneuvoja komennettiin yhteenotoissa armeijan" valmistautuivat suurempia aseellisia kamppailuja. Wall Street Journal selvityksen tapahtumista 4. kesäkuuta kuvaa elävä kuva:
Kuten tankkikolonnilla ja kymmenet tuhannet sotilaat lähestyivät Tiananmenin monta sotilasta sytytettiin vihaiset väkijoukot ... [D] ozens sotilaita vedettiin autot, pahoinpideltiin ja jätettiin kuolemaan. Risteyksessä länteen neliö, ruumis nuori sotilas, joka oli hakattu kuoliaaksi, oli riisuttu alasti ja ripustaa puolelta linja. Toisen sotilaan ruumis oli koukussa risteyksessä itään neliö. "Iii
Joukkomurha, joka ei ollut
Päivinä heti 04 kesäkuu 1989, New York Times otsikoihin, artikkelit ja pääkirjoitukset käytti siinä, että "tuhansia" rauhanomaisten aktivistien oli murhattu, kun armeija lähetti tankkeja ja sotilaita Square. Numero Times käytti arviona kuolleita oli 2600. Tämä luku käytettiin go-to useita opiskelija-aktivistien jotka niittää alas Tiananmenin. Lähes jokainen Yhdysvaltain tiedotusvälineen raportoitu "tuhansia" tappoi. Monet tiedotusvälineet sanoi niin monta 8000 oli teurastettu.
Tim Russert, NBC: n Washington toimistopäällikön näyttäessään myöhemmin Meet the Press sanoi "kymmeniä tuhansia" kuoli Tiananmenin Square.iv
Fictionalized versio "verilöylyn" myöhemmin korjattiin joitakin hyvin pieniä toimenpide Länsi toimittajille, jotka olivat osallistuneet valheita ja jotka halusivat korjailla ennätys niin, että ne voisi sanoa he tekivät "korjauksia." Mutta silloin se oli liian myöhään ja he tiesivät, että liian. Yleisön tietoisuuteen oli muotoiltu. False kerronta tuli hallitseva kerronta. He olivat onnistuneesti surmasi tosiasiat sopimaan poliittiset tarpeet Yhdysvaltain hallitus.
"Suurin osa satojen ulkomaisten toimittajien sinä yönä, minä mukaanlukien, olivat muissa osissa kaupunkia tai poistettiin neliö niin, että he eivät voineet todistaa viimeisessä luvussa opiskelijan tarina. Ne, jotka yrittivät pysyä lähellä jätetty dramaattinen tilejä, että joissakin tapauksissa, buttressed myytti opiskelija verilöyly ", kirjoitti Jay Mathews, Washington Postin ensimmäinen toimistopäällikön Pekingissä vuonna 1998 artikkelin Columbia Journalism Review.
Mathews "artikkeli, joka sisältää oman ottamisesta käyttäen terminologiaa Tiananmenin aukion verilöylyn, tuli yhdeksän vuoden kuluttua siitä, ja hän myönsi, että korjaukset myöhemmin oli vähän vaikutusta. "Tosiasiat Tiananmenin ovat olleet tiedossa jo pitkään. Kun Clinton vieraili neliön tämän vuoden kesäkuussa, sekä Washington Post ja New York Times kertoi, että kukaan kuoli siellä [Taivaallisen rauhan aukiolla] aikana 1989 tehoisku. Mutta nämä olivat lyhyet selitykset lopussa pitkiä artikkeleita. Epäilen, että he tekivät paljon tappaa myytti. "V
Tuolloin kaikki raportit joukkomurha opiskelijoista ilmoitti periaatteessa sama asia ja siten näytti siltä, ​​että niiden on oltava totta. Mutta nämä kertomukset eivät perustuneet silminnäkijälausunnon.
Mitä todella tapahtui
Seitsemän viikkoa vievät 4. kesäkuuta Kiinan hallitus on erittäin pidättyväisiä ei kohdata niitä, jotka halvaantunut keskus Kiinan keskuspankin pääkaupunkiseudulla. Pääministeri tapasi suoraan protestin johtajien ja kokous lähetetään valtakunnallisessa televisiossa. Tämä ei tilanteen laukaisemiseksi vaan rohkaistui protestin johtajat, jotka tiesivät, että heillä oli täysi tuki Yhdysvalloissa.
Protesti johtajat pystytetty valtava patsas, joka muistutti Yhdysvaltojen Vapaudenpatsas keskellä Taivaallisen rauhan aukiolta. He olivat signalointi koko maailmalle, että heidän poliittiset sympatiat olivat kapitalististen maiden ja erityisesti Yhdysvaltojen. He julistivat, että he jatkaisivat protestit kunnes hallitus syrjäytettiin.
Jolla ei ole loppua näkyvissä Kiinan johto päätti lopettaa protestit tyhjentämällä Tiananmenin aukiolla. Joukot tulivat aukiolle ilman aseita 2. kesäkuuta ja monet sotilaat hakattiin, jotkut kuoli ja armeijan ajoneuvoja poltettiin.
4. kesäkuuta PLA uudelleen tuli Square aseilla. Mukaan Yhdysvaltain media tilit aika on, kun konekivääri toting PLA sotilaat niittää alas rauhallinen opiskelijamielenosoituksia verilöylyssä tuhansia.
Kiina sanoi, että ilmoitukset "verilöylyn" Taivaallisen rauhan aukiolla oli valmistuksen luonut sekä läntisten tiedotusvälineiden ja protesti johtajat, jotka käytetään valmiita Länsi median alustana kansainvälinen propagandakampanjasta heidän etujaan.
12. kesäkuuta 1989 kahdeksan päivän kuluttua vastakkainasettelua, New York Times julkaisi "tyhjentävä", mutta itse asiassa täysin tekaistu silminnäkijäraportteihin Tiananmenin verilöylystä opiskelija, Wen Wei Po. Se oli täynnä yksityiskohtaisen tilinpäätöksen raakuutta, joukkomurhia, ja sankarillinen taisteluja. Se kertoi PLA kone ampujaa katolle Revolutionary museo näkymät aukiolle ja opiskelijoille on niitetty alas aukiolle. Tämä raportti kyytiin median koko USVI
Vaikka käsitellään evankeliumia ja kiistattomia todisteita siitä, että Kiina makasi, 12. kesäkuuta "silminnäkijä" raportti Wen Wei Po oli niin päälle ja olisi siten todennäköisesti horjuttaa New York Times Kiinassa että Timesin kirjeenvaihtaja Pekingissä, Nicholas Kristof, joka oli palvellut äänitorvena mielenosoittajat ottivat poikkeus pääkohdat artikkelissa.
Kristof kirjoitti 13 kesäkuu artikkeli, "kysymys mistä ampumista tapahtunut on merkitystä, koska hallituksen väite, ettei kukaan ammuttiin Taivaallisen rauhan aukiolla. Valtion televisio on jopa osoittanut elokuva opiskelijat marssivat rauhanomaisesti pois neliön pian Dawn osoitukseksi, että ne ei teurastettu. "
"Keski-kohtaus [silminnäkijä] artikkeli on joukkojen pelaajan ja kone-ampuminen aseeton opiskelijat ryhmitellään muistomerkki Kansan Heroes keskellä Taivaallisen rauhan aukiolta.Useat muut todistajat, sekä kiinalaisten että ulkomaisten, sanovat näin ei tapahtunut, "Kristof kirjoitti.
Ei ole myöskään näyttöä kone-tuliasemaa katolla museo, joita ilmoitettiin Wen Wei Po artikkeli.Tämä toimittaja oli suoraan pohjoiseen museon ja nähnyt konekivääriä siellä. Muut toimittajat ja todistajien läheisyydessä ei myöskään nähdä niitä.
Keskeinen teema Wen Wei Po artikkelissa oli, että joukot myöhemmin veto ja kone-ammuttu opiskelijoiden ympärillä muistomerkki ja että linja panssariajoneuvoja katkaista heidän perääntyä.Mutta todistajat sanovat, että panssariajoneuvoja ei ympäröivät muistomerkki - ne jäivät pohjoispäässä neliön - ja että joukot eivät hyökänneet opiskelijat ryhmitellään muistomerkki.Useat muut ulkomaiset toimittajat olivat lähellä muistomerkki sinä yönä niin hyvin ja kukaan tiedetään ovat raportoineet, että opiskelijat hyökättiin ympäri muistomerkki, "Kristof kirjoitti 13 kesäkuu 1989 article.vii
Kiinan hallituksen tilille myöntää, että Street Fighting ja aseellisia yhteenottoja tapahtui lähellä lähiöissä. He sanovat, että noin kolmesataa kuoli tuona yönä myös useita sotilaita, jotka ovat kuolleet tulitus, Molotovin cocktaileja ja pahoinpitelyjä. Mutta he ovat vaatineet, että ei ollut verilöyly.
Kristof liian sanoo, että oli yhteenottoja useaan kaduilla, mutta kiistää "silminnäkijä" raportin verilöyly opiskelijoiden Tiananmenin aukio "... Sen sijaan, opiskelijat ja poplaulaja, Hou Dejian, neuvottelivat joukkojen ja päätti lähteä Dawn, kello 5 ja 6 AM opiskelijoita jotka kaikki on jätetty ulos yhdessä. Kiinan televisiossa on osoittanut kohtaukset lähtevät opiskelijat ja ilmeisesti tyhjään ruutuun joukkoja liikkui kuin opiskelijoiden vasemmalle. "
Yritettiin vastavallankumoukseen Kiinassa
Itse asiassa USA: n hallitus on aktiivisesti mukana edistämässä "demokratiaa" protestit läpi laajan, hyvin rahoitettu, kansainvälisesti koordinoitu propagandakoneisto että pumpataan pois huhuja, puolitotuuksia ja valheita siitä hetkestä protestit alkoivat huhtikuun puolivälissä 1989.
Tavoitteena Yhdysvaltain hallitus oli suorittaa vallanvaihdos Kiinassa ja kukistaa Kiinan kommunistisen puolueen, joka oli ollut hallitseva puolue vuodesta 1949 vallankumouksen. Koska monet aktivistit nykypäivän edistyksellinen liike eivät olleet elossa tai olivat pienten lasten aikaan Tiananmenin tapaus vuonna 1989, paras Tuore esimerkki miten tällainen imperialistinen epävakautta / vallanvaihdos toimintoa paljastuu äskettäin kaataa Ukrainan hallituksen.
Rauhanomaisten mielenosoitusten keskustan aukiolla saavat kansainvälistä tukea, rahoitus-ja media-tukea Yhdysvalloissa ja länsivallat; ne lopulta tulevat johdolla aseellisten ryhmien, jotka ovat tervehdittiin vapaustaistelijoita Wall Street Journal, Fox News ja muut tiedotusvälineet; ja lopulta hallitus suunnattu kaataa CIA on täysin demonisoida, jos se käyttää poliisin tai asevoimien.
Kun kyseessä on "demokratiaa" protestit Kiinassa vuonna 1989 Yhdysvaltain hallitus yritti luoda sisällissota. Voice of America kasvatti Kiinan kielen lähetyksiä 11 tuntia joka päivä ja kohdennettuja lähettää "suoraan noin 2000 antennien Kiinassa toimivat enimmäkseen Peoples Liberation Army." VIII
Voice of America lähetysten PLA yksiköt olivat täynnä ilmoituksia joidenkin PLA yksiköt ampuvat toisia ja eri yksiköiden lojaaleiksi mielenosoittajat ja muut hallituksen kanssa.
Voice of America ja Yhdysvaltain tiedotusvälineet yrittivät aiheuttaa sekaannusta ja paniikkia hallituksen kannattajia. Juuri ennen 4 kesäkuu he ilmoittivat, että Kiinan pääministeri Li Peng oli ammuttu ja että Deng Xiaoping oli lähellä kuolemaa.
Useimmat Yhdysvaltain hallituksen ja median odotetaan Kiinan hallitusta kaatua länsimielinen poliittiset voimat kuin alkoi tapahtumassa kaataa sosialistihallitukset koko Itä-ja Keski-Euroopassa tuolloin (1988-1991) käyttöönoton jälkeen kapitalismia uudistuksia Gorbatshovin Neuvostoliitossa vuonna 1991.
Kiinassa, "demokratia" protestiliike johti etuoikeutettu, hyvät yhteydet opiskelijoita eliitin yliopistoja, jotka nimenomaisesti vaativat korvaaminen sosialismin kapitalismin. Johtajat olivat erityisen kytketty Yhdysvalloissa. Tietenkin, tuhannet muut opiskelijat, jotka osallistuivat mielenosoituksiin olivat Square koska heillä oli epäkohtia hallitusta vastaan.
Mutta imperialistinen-kytketty johto liikkeellä oli selkeä suunnitelma kaataa hallitus. Chai Ling, joka oli tunnustettu alkuun johtaja opiskelijoita, antoi haastattelun Länsi toimittajille aattona kesäkuun 4, jossa hän myönsi, että tavoite johto oli johtaa väestön taistelua kaatamiseen kommunistisen puolueen Kiina, jossa hän selitti olisi mahdollista vain, jos he voisivat menestyksekkäästi provosoida hallitus osaksi väkivaltaisesti mielenosoitukset. Tämä haastattelu esitettiin elokuvassa "Taivaallisen rauhan aukio." Chai Ling selitti myös, miksi he eivät voi kertoa rivijäsenet opiskelija mielenosoittajat noin johtajien todellisia suunnitelmia.
"Vaurauden tavoittelu on osa sysäyksen demokratian", selitti toinen top opiskelija johtaja Wang Dan, haastattelussa Washington Post vuonna 1993, neljäntenä vuosipäivänä tapahtumasta.Wang Dan oli kaikissa Yhdysvaltain media ennen ja jälkeen Tiananmenin tapaus. Hän oli kuuluisa miksi elitistinen opiskelija johtajat eivät halua kiinalaisia ​​työntekijöitä liittymään heidän liikkumista. Hän totesi "liike ei ole valmis työntekijöiden osallistumista koska demokratia on ensin imeytyä opiskelijat ja intellektuellit ennen kuin he voivat levittää sitä muille." Ix
Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin - USA pyrkii edelleen järjestelmän muutos ja vastavallankumoukseen Kiinassa
Toimia Kiinan hallitusta hajottamaan ns demokratialiikkeen vuonna 1989 oli tavannut katkera turhautumista sisällä Yhdysvalloissa poliittinen järjestelmä.
Yhdysvallat otti taloudellisia pakotteita Kiinaa aluksi, mutta niiden vaikutus oli vähäistä ja molemmat Washington poliittinen järjestelmä ja Wall Streetin pankit ymmärsivät, että Yhdysvaltain yritykset ja pankit olisivat suuria häviäjiä 1990: n, jos he yrittivät täysin erottaa Kiinassa, kun Kiina on edelleen avaamalla sen laaja Kotimaisen työvoiman ja hyödykkeiden markkinoiden suorien sijoitusten Länsi yritykset. Suurimmat pankit ja yritykset laittaa oman voittomarginaalit ensimmäinen ja Washington poliitikot ottivat mallia miljardööri luokan asiasta.
Mutta kysymys vastavallankumouksen Kiinassa päätään uudelleen. Taloudellisista uudistuksista, jotka vihittiin kuoleman jälkeen Mao avasi maan ulkomaisille investoinneille. Tämä kehityksen strategia oli suunniteltu nopeasti voittamaan perintö köyhyyden ja alle kehitystä tuomista ulkomailta teknologiaa. Vastineeksi Länsi-yritykset saivat mega voittoja.
Post-Mao johtajuutta kommunistisen puolueen laskettu, että strategia hyödyttäisi Kiinan nojalla nopean teknologian siirtoa imperialistisen maailman Kiinaan. Ja todellakin Kiina on tehnyt suuria taloudellisia harppauksia. Mutta lisäksi taloudellisen kehityksen osalta on myös kehittänyt suurempi kapitalistiluokan sisällä Kiinassa ja merkittävä osa kyseisen luokan ja heidän lapsensa ovat kohderyhmänä kaikentyyppisiä rahoitetaan Yhdysvaltain hallitus, Yhdysvaltain rahoituslaitosten ja Yhdysvaltain opetuskeskukset.
Kiinan kommunistisen puolueen jakautuu myös pro-US ja pro-sosialisti ryhmittymiä ja suuntauksia.
Nykyään Yhdysvaltain hallitus hakee yhä suurempia sotilaallista painostusta Kiinaa. Se kiihtyy taistelua Kiinan nousu liimaamalla uusia sotilaallisia ja strategisia liittoutumia muissa Aasian maissa. On myös toivovat, että tarpeeksi painetta jotkut Kiinan johto jotka kannattavat luopumista Pohjois-Korea saa yliotteen.
Jos vastavallankumousta menestyisi Kiinassa seuraukset olisivat katastrofaaliset kiinalaisia ​​ja Kiinan. Kiina olisi kaiken todennäköisyyden Splinter kansakuntana kuin tapahtui Neuvostoliiton kun kommunistisen puolueen Neuvostoliiton kaadettu. Sama kohtalo oli entisessä Jugoslaviassa.Vastavallankumousta ja silpominen olisi viilettää Kiina taaksepäin. Se jarruttaa Kiinan mahtava rauhallinen nousu pois alikehittyneisyyden.
Vuosikymmeniä on ollut vakavaa keskustelua Yhdysvaltojen ulkopolitiikan perustamisen noin silpominen Kiinassa, joka heikentäisi Kiinan kansakunnan ja antaa Yhdysvaltojen ja länsivallat tarttumaan sen hyödyllisimmät osat. Tämä on juuri skenaario, joka heittää Kiinasta sen vuosisadan nöyryytyksen, kun Länsi-kapitalistiset voimat hallitsevat country.x
Kiinan vallankumouksen on käynyt läpi monia vaiheita, voittoja, retriittejä ja takaiskuja. Sen ristiriidat ovat lukemattomat. Mutta silti se seisoo. Vuonna vastakkainasettelu maailman imperialismin ja Kiinan kansantasavallan, progressiivinen ihmisten pitäisi tietää, missä mennään - se ei ole sivussa.

Brian Becker on yksi usein osallistujien neljäs Media.

http://www.pslweb.org/liberationnews/news/what-really-happened-in.html

Huomautuksia

i Jim Abrams, "Rival sotilaallisia yksiköitä taistelu Pekingissä," Associated Press 6. kesäkuuta 1989.

ii John Burgess, "Kuvat parjata Mielenosoittajat; Kiinan Launch Propagandakampanjasta "Washington Post, 12 kesäkuu 1989

iii James P. Sterba, Adi Ignatius ja Robert S. Greenberger, "luokkataistelu: Kiinan Harsh toimenpiteet uhkaavat asettaa takaisin 10-Year Reform Drive - Epäilykset länsimaistumisen ovat nousussa, ja armeija on poliittinen rooli Again - Movement Epätodennäköistä to Die "Wall Street Journal, 05 kesäkuu 1989

iv Jay Mathews, "Myytti Tiananmenin ja hinta Passiivinen Paina" Columbia Journalism Review syys / lokakuu 1998

v Mathews, ibid.

vi Wen Wei Po "Kuohunta Kiinassa; Opiskelija kertoo Tiananmenin Story: Ja sitten, 'Machine Guns Purkautui "" New York Times, 12 kesäkuu 1989

vii Nicholas Kristof "Kuohunta Kiinassa; Tiananmenin Crackdown: Opiskelijan Account kysyttiin pääkohtaa, "New York Times, 13 kesäkuu 1989

VIII "Voice of America palkit tv-signaaleja Kiinaan," New York Times, 09 kesäkuu 1989

ix Lena Sun, "perinpohjaista 4 Years After Tiananmenin," Washington Post 6. kesäkuuta 1993.

x "PSL Resoluutio: puolustus Kiinan vastaan ​​vastavallankumous, imperialistisen intervention ja silpominen," Kiina: Revolution ja vastavallankumous, PSL Julkaisut, 2008. Lue netissä http://www.pslweb.org/liberationnews/pages/for-the -puolustus-of-china.html

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Media »Mitä todella tapahtui Tiananmenin aukiolla 25 vuotta sitten

Ei kommentteja: