Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Valentina Matvijenko saapui Helsinkiin viralliselle vierailulle - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Va4 joulukuuta 2013, 14:55

Valentina Matvijenko saapui Helsinkiin viralliselle vierailulle

Valentina Matvijenko saapui Helsinkiin viralliselle vierailulle

Venäjän liittoneuvoston valtuuskunta, jota johtaa sen puheenjohtaja Valentina Matvijenko, aloitti virallisen vierailun Suomessa.

Ennen vierailua, Matvijenko korosti Venäjän ja Suomen hyviä suhteita taloudellisella alueella ja kahdenkeskisen yhteistyön monimuotoisuutta, useilla muilla alueilla. Hän piti tärkeänä kulttuuriperinnön vaalimista raja-alueilla sekä yhteisten koulutuksen, kulttuurin ja kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen suunnattujen hankkeiden toteuttamista. Erityisen hyvänä hän pitää suomalaisugrilaisten kansojen välisten yhteyksien lujittamista.
Matvijenko muistutti myös Venäjän ja Suomen menestyksellisestä yhteistyöstä Pohjoinen ulottuvuus projektin toteuttamisessa, Itämeren neuvostossa, Barentsin euroarktisessa neuvostossa sekä Arktisessa neuvostossa. Kiinnitämme suurta huomiota yhteistyön kehittämiseen raja-alueilla, vakauden säilyttämiseen Itämeren alueella ja Pohjois-Euroopassa kokonaisuutena, sanoi Matvijenko.
http://finnish.ruvr.ru/news/2013_12_04/Valentina-Matvijenko-saapui-Helsinkiin-viralliselle-vierailulle-9784/lentina Matvijenko saapui Helsinkiin viralliselle vierailulle - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: