Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Venäjän poliittinen suuntaus muuttumassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

VeEilen, 22:13

Venäjän poliittinen suuntaus muuttumassa

Venäjän poliittinen suuntaus muuttumassa

Venäjä on kääntymässä Itään kohti. Viileät suhteet länsimaiden kanssa ovat johtaneet siihen, että Venäjä on päättänyt lisätä yhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueen maiden kanssa.

Venäjä on harkitsemassa taloussuhteitaan uudelleen, sanovat asiaintuntijat. Venäjä on tähän asti panostanut yhteistyöhön länsimaiden kanssa. Mutta Venäjän vastaisten mielialojen lisääntyminen Euroopassa ja USA:ssa pakottaa meitä kääntymään Itään kohti. Venäjä haluaa vahvistaa asemaansa Aasian markkinoilla. Mutta pakotteet eivät ole syy siihen, sanoi asiaintuntija Maksim Braterski.
-Pakotteet vain nopeuttivat prosessia. Venäjällä on aiemminkin ollut Kaukoidän ja Primorjen erilaisia kehitysohjelmia ja virastoja ja valtiollisia yhtiöitä. Länsimaiden ilmoittamat pakotteet vain nopeuttivat tätä prosessia.
Venäjä on muuttamassa talouspoliitiikansa suuntausta, koska taloudellisten suhteiden politisointi aiheuttaa lukuisia riskejä. Venäjän aikomus ei kuitenkaan ole vahingoittaa länsimaita, vaan löytää luotettavampia kumppaneita ja liittolaisia, uskoo asiaintuntija Aleksandr Abramov.
-On erittäin tärkeää kehittää suhteita Aasian maiden kanssa. Mutta on vielä aikaista arvioida onko se Venäjän talouden kannalta kannattavaa. Siihen pitäisi suhtautua kuin bisnes-projektiin. Sitä ei kannata politisoida.
Kiinan kanssa allekirjoitettuja kaassopimuksia voidaan pitää suurena menestyksenä. Kyseessä on 30 vuoden sopimus, jonka arvo on 400 miljardia dollaria, Kiinan sijoitukset Kaukoidän kaasuinfrastruktuuriin ja yhteiset hankkeet lentokonerakennusalalla. Venäjällä on intressejä muissakin Aasian ja Tyynenmeren alueen maissa, kuten Malesia, Singapore, Etelä- ja Pohjois-Koreat.
Venäjän ei kuitenkaan tarvitse valita Euroopan ja Aasian välillä. Poliittiset erimielisyydet Lännen kanssa ratkaistaan ennemmin tai myöhemmin. Sinä aikana Venäjä voisi käyttää mahdollisuuksiaan Aasian ja Euroopan välisenä maana.

http://finnish.ruvr.ru/2014_06_17/Venajan-poliittinen-suuntaus-muuttumassa-0427/näjän poliittinen suuntaus muuttumassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: