Sivut

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

NSA kerää miljoonia tekstiviestejä maailmanlaajuisesti

Julkaistu aika: 16 tammikuu 2014 19:22
Muokattu aika: 16 tammikuu 2014 20:54
AFP Photo / Roslan Rahman
AFP Photo / Roslan Rahman
Tuntia ennen puheen, jossa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoittaa muutoksista National Security Agency: n valvonta-ohjelmia, hiljattain vuotanut asiakirjat paljastavat NSA kerää satoja miljoonia tekstiviestejä päivässä.
Tulokset yhteisen tutkintaryhmän johtajana BritannianGuardian sanomalehti ja Channel 4 News ovat paljastaneet, että NSA ja sen UK sisar-virasto, GCHQ, pari kaksi aiemmin ilmoittamattoman ja huippusalaisia ​​kansallisen turvallisuuden ohjelmia keräämään irtotavarana ja sitten analysoida miljoonia tekstiviestejä ja muun digitaalisen datan lähetetään ympäri maailmaa joka päivä matkapuhelimia.
Edward Snowden , NSA: n entinen urakoitsija, joka jätti Yhdysvalloissa viime vuoden löytö arkaluonteisia älykkyyttä asiakirjoja, toimitetaan uutistoimistot kanssa todisteita, molemmat myyntipisteistä raportoi torstaina.
Mr. Snowden, 30, on jakanut tiedostoja sisällä välimuisti pilfered NSA asiakirjojen kanssa valitse toimittajille seitsemän kuukautta, koska hän ensin auttoi paljastavat, että NSA on yhteensä salassapitovelvollisuus ollut pakottavia kansakunnan suuret teleyritykset rutiininomaisesti luopuametatiedot kirjaa miljoonille käyttäjille päivittäin. Pres. Obama odotetaan ilmoittaa muutoksiakyseiseen ohjelmaan aikana harvinainen osoite perjantaina.
Vain tuntia ylimääräistä, mutta ylipäällikkö voi nyt olla jumissa muokkaamisella koota selitys takaa maailmalle uusimman NSA ilmoitusta julkistaa Mr. Snowden.
Mukaan vuotanut tiedostot saadaan Britannian tiedotusvälineissä, NSA on kerännyt lähes 200 miljoonaa tekstiviestejä maailman kännyköiden joka ikinen päivä, joskus käyttäen kyseiset tiedot edelleen poimia arkaluonteisia tietoja, kuten paikkatietoja, osoitekirjan yhteystiedot ja jopa taloudellisia yksityiskohtia.
Yksi ohjelma, koodinimeltään Dishfire, kerää " aika paljon kaikkensa , "dokumentoitu mainitsema Guardian lukee. Jälkeen, kun tiedot on kirjattu, toinen työkalu kutsutaan "Mieluummin" tekee mitä paperi kutsuu " automaattinen analyysi "kohdistamatonta viestintä - osoittaa, että jopa viattomat ihmiset voivat saada tietonsa kysyi.
vakoilusta ei ole kohdistettu , "Channel 4-tekniikka tuottaja Geoff White raportoitu," mikä tarkoittaa miljoonia viattomia ihmisiä on mahdollisesti ollut heidän kerätyt "ja Guardian kertoo NSA on käyttänyt runsaasti tietokantaa saada lika" yksilöiden alle ei epäillä laitonta toimintaa . "
Yhdistetty, ohjelmia tehdä paljon enemmän kuitenkin kuin vain salakuunnella tekstiviestin keskusteluja.
Suosi Ohjelma käyttää automatisoituja tekstiviestejä kuten vastaamaton puhelu hälytyksiä tai tekstejä lähetetään kansainvälisen verkkovierailun maksuja poimia tietoja, jotka virasto kuvailee sisältöä peräisin metatiedot, "ja selittää, että" tällaisia ​​helmiä eivät ole nykyisessä metatietoja kaupoissa ja lisäisi nykyisten analytics , '"James Ball, toimittajana Guardianin New Yorkin toimisto, kirjoitti lehden torstaina raportin.
Uuttamalla että älykkyys, Ball jatkoi, NSA voi vetää yli 5 miljoonaa jäi-puhelu hälyttää joka päivä maailman matkapuhelimet, anna tiedustelupalvelun agentit selkeämpi kuva siitä, keitä henkilöitä, kohdennettu tai ei, kommunikoida.
Myös kertynyt näiden ohjelmien kautta, paperi lisätty, ovat automatisoituja hälytyksiä, joiden avulla matkapuhelin asiakkaat tietävät, kun he vaelsivat ulkopuolella niiden verkon peittoalueen, kuten tapauksia, joissa henkilö saattaa ylittää kansainvälisen rajan linjan. NSA on pääsy noin 1,6 miljoonaa rajanylitystä päivässä, Ball kirjoitti, sekä tallennetut tiedot sisällä sähköisiä käyntikortteja ja taloudellisen välityksellä tapahtuvan tekstiviestillä. Lisäksi uusin Snowden vuoto osoittaa, että NSA voi poimia geolocation tietoja suuren osan näistä viesteistä, jolloin vakooja virastot vielä yksi väline voisivat seurata ihmiset käyttävät puhelimet taskuissaan.
Viime kuussa Washington Post raportoi, että huippusalaisia ​​asiakirjoja heille toimittamien Mr. Snowden osoitti, että NSA on kerännyt 5 miljardia kirjaa päivässä yksityiskohtaisesti olinpaikasta kännyköiden ympäri maailmaa. Ja vaikka uusin vuoto on paljastui kaksi uutta ohjelmaa käytetään jäljittää solujen sijaintitietoja, huippusalainen asiakirjat osoittavat, että Dishfire ja mieluummin tarjoavat sekä NSA ja GCHQ työkaluilla vertaansa vailla toimintaa aikaisemmin ilmoittanut.
Mutta taas muut seurantaohjelmia tietoisia maailman Mr. Snowden puuttui yksityisyyden suojaamiseksi - niin pitkälle kuin monet ovat huolissaan, ainakin - uusimmat toiminnot tiettävästi sparred American yhteystiedot kokoaa NSA. Asiakirjat viittaavat siihen, että Yhdysvaltain luvut poistettiin tietokannasta, Guardian raportoi, vaikka UK numerot olivat täysin säilytetty. Yksi huomautus vuotanut kansallisen turvallisuuden asiakirja jopa myöntää, että kaikki "US liittyvät SMS" puuttuvat tietokannasta.
Vodafone, UK-keskeinen Telecom, kertoi Channel 4, että ne ovat " järkyttynyt ja yllättynyt "kuulla, että NSA ja GCHQ on kuuntelua oletettavasti turvallista viestintää todennäköisesti lähettää omille asiakkailleen.
Mitä olet kuvataan ääniä koskee meille, koska järjestelmää, jotka meidän on noudatettava on hyvin selkeä ja me vain luovuttaa tietoja hallituksille, joissa meillä on lakisääteinen pakko tehdä niin, ei ylitetä laki ja noudatettava koska prosessi ", yhtiön päävirkamiehen kertoi Channel 4.
Mutta mitä kuvailet on jotain, joka kuulostaa kuin jos se olisi kierretty. Ja meille liiketoiminta tämä on pannassa, koska meidän koko liiketoiminnan perustana yksityisyyden suoja on olennainen välttämätöntä , "rep jatkoi.
Mukaan Channel 4: n valkoinen, British laki määrää, että tekijöille GCHQ saatava lupa ennen pyytämällä tietoja UK telealan. Koska puhelu kerätään ja tallennetaan NSA kuitenkin British aineet sen sijaan yksinkertaisesti esittää pyynnön amerikkalaisten kumppaniensa kanssa. Tämän tyyppinen järjestely, White lisäsi, ei kuulu minkään lain Britanniassa.
British asianajaja Alex Bailin kertoi Valkoinen että tämä väistyy " valtava porsaanreikä ", joka poistaa kaikki mahdolliset rajoitukset.
Ahead perjantain osoitteen oikeusministeriö päämajassa Washington, DC, se on todettu, että Pres.Obama julkistaa uudet rajat NSA: n suurin metatietojen kokoelma ohjelma sekä aiemmin ilmoitettujen toimintojen yhteinen Mr. Snowden, jossa ulkomaisten henkilöiden paljastui, joihin kohdistetaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut.
Koko Missio tiedustelupalvelut on kerätä ulkomaantiedustelupalvelujen ottamatta huomioon kansalaisoikeuksia tavoitteet, jota vastaan ​​olemme kerätä , "yksi entinen korkea älykkyys virkamies kertoi Washington Post tällä viikolla ennen puhemiestä.

Ei kommentteja: