Sivut

tiistai 19. elokuuta 2014

Miksi Obama hermoilee? - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

MiAndrei Ivanov

Tänään, 18:21

Miksi Obama hermoilee?

Miksi Obama hermoilee?

On jo muodostunut tavanomaiseksi nähdä, että Yhdysvaltojen mielestä väärästä Ukrainan politiikasta, Venäjää ja Vladimir Putinia arvosteleva, Barack Obama puheensa aikana selvästi hermoilee. Mistä on kysymys?

Asetuessaan Venäjää vastaan, Ukrainan kriisin vuoksi, joka ei ole syntynyt Venäjän vaan länsimaiden syystä, Obama ja hänen liittolaisensa törmäävät useisiin vakaviin ongelmiin. Esimerkiksi voidaan ottaa vaikka malesialaista lentokonetta kohdannut onnettomuus. Washington ja Bryssel ovat ilman todisteita syyttäneet siitä Venäjää ja Ukrainan kaakkoisosan separatisteja, joita muka Venäjä on tukenut. Samalla ne ilmoittivat, että syyllisiä on rangaistava pakotteiden käyttöönotolla ja saattamalla syylliset kansainvälisen oikeuden eteen. Kuitenkaan todisteita siitä, että kapinalliset pudottivat lentokoneen, ei ole olemassa. Mutta versio siitä, että ukrainalainen Su-25 hävittäjä pudotti koneen, tuntuu vakuuttavalta, sen jälkeen kun tutkittiin sen rungon saamien vaurioiden luone. Jos, asiantuntijat osoittavat ukrainalaisten sotilaiden syyllisyyden, niin Washington ja Bryssel joutuvat hyvin epämiellyttävään tilanteeseen. Silloin on omien kehotusten mukaisesti saatettava vastuuseen ne, jotka ovat todellisia syyslisiä onnettomuuteen, eli Ukrainan johtajat. Obamalle tämä merkitsisi kasvojen menetystä ja tämä varmaan lisäisi hermostuneisuutta.
Paremmin asiat eivät ole myöskään pakotteiden kannalta. Obama näyttää jo tietävän, etteivät pakotteet ole synnyttäneet Venäjällä paniikkia, eivät hajaannusta eliitin keskuudessa, eivätkä vaatimuksia Putinille, että hänen olisi korjattava asennettaan Ukrainan ja Krimin suhteen. Yleisen mielipiteen voi muotoilla seuraavasti: kiitos länsimaille pakotteista, jotka lopultakin pakottavat meidät ratkaisemaan ongelmat, jotka liittyvät korruptioon ja pääsemään irti riippuvuudesta energiasektoriin. Kaikkein eniten kansa iloitsee hallituksen päätöksestä rajoittaa länsimaisten elintarvikkeiden tuontia: lopultakin meidän maataloutemme, joka jo ennen tätä olisi kyennyt ruokkimaan Venäjän, voi löytää tien venäläisille markkinoille, jotka tähän asti ovat olleet miltei länsimaisten maataloustuottajien monopolin alla!
Obamaa eivät voi ilahduttaa myöskään tiedot, joita saapuu Ukrainan joukkojen ja kapinallisten väliseltä taistelukentältä, maan kaakkoisosasta. Kiovan hallinnon tietojen mukaan 5 000 tuhannesta ukrainanalaisesta sotilaasta, jotka joutuivat saartorenkaakseen, yli 3 500 pidetään kadonneina, eli todennäköisesti heitä voidaan pitää kaatuneina. Kapinallisten haltuun on jäänyt kymmeniä raskaita panssarivaunuja, raketinheitinjärjestelmiä ja kuorma-autoja. Toiveet siitä, että kapinalliset voidaan helposti tuhota, ovat haihtuneet ilmaan. Jopa siinä tapauksessa, jos Kiova suurien menetysten hinnalla tukahduttaa vastarinnan kaakkoisosassa, niin se on kuitenkinPyrrhoksen voitto. Kiovan hallinnon käsiin jää tuhottu alue, jonka jälleenrakentamiseen tarvitaan miljardeja, joita Ukrainalla ei ole. Lisäksi siellä asuu vihamielinen kansa, joka vihaa Kiovan hallintoa, niiden rikosten vuoksi, joita sotilaat ovat tehneet Ukrainan kaakkoisosassa. Näistä rikoksista pikkuhilaa alkavat olla myös tietoisia EU:n ja USA:n väestö. Tämä vielä entisestään pahoittaa Barack Obaman mieltä.

http://finnish.ruvr.ru/2014_08_19/Miksi-Obama-hermoilee-0680/ksi Obama hermoilee? - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: