Sivut

lauantai 23. elokuuta 2014

Putinin neuvonantaja varoittaa ja vetoaa: ''Yhdysvallat sytyttämässä kolmannen maailmansodan''

Tilannekatsaus Kremlistä, joka sinun täytyy lukea. Venäjän presidentin neuvonantaja Sergei Glaziev luottaa, että vain kertomalla totuuden, uusi sukupolvi eurooppalaisia ymmärtää kolmannen maailmansodan todellisen vaaran sekä USA:n tavoitteen tuhota Eurooppa ajaakseen intressejään. 
Lähde: Youtube, Sergei Glazievin haastattelu
Toimittaja: Janus Putkonen
22.8.2014, Verkkomedia.org

Putinin neuvonantaja varoittaa ja vetoaa: ''Yhdysvallat sytyttämässä kolmannen maailmansodan'' 
Putinin korkea-arvoiseksi tunnustettu neuvonantaja Sergei Glaziev kertoi haastattelun aluksi (video alla liitteenä), että maailma on käymässä nyt läpi useaa syklistä kriisiä. Vakavimpana hän pitää teknologista kriisiä, joka on yhdistynyt taloudellisen kehityksen kriisiin. Hänen mukaansa talous on muuttamassa rakennettaan. 
Nykyinen 30 vuotta kestänyt järjestelmä, joka on ajanut eteenpäin talouskasvua, on ehtynyt voimiltaan. Edessämme on tarve tehdä siirtymä uuteen teknologioiden järjestelmään, mutta ikävä kyllä tällainen on aina tapahtunut sotien kautta, Glaziev sanoi. Hän vertaa tilannetta 30-lukuun ja suureen lamaan, jota seurasi toinen maailmansota.
Kylmän sodan aika johti kilpavarusteluun myös avaruudessa, mikä kasvatti monimutkaista tietomäärää ja yhteydenpidon tekniikkaa, joka on luonut pohjan sille teknologiselle järjestelmälle, joka on ajanut maailman talouskehitystä viimeiset 30 vuotta.
Tänään kohtaamme samankaltaisen kriisin, kun maailma on siirtymässä uusiin teknologisiin järjestelmiin. Uuden järjestelmän Glaziev kertoo olevan luonteeltaan humanitaarinen, ja suurimmat kasvun tuojat tällä aikajaksolla muodostuvat humanitaarisista teknologioista.
Näihin kuuluu terveydenhuolto ja lääketeollisuus, jotka perustuvat bioteknologiaan. Näihin lukeutuvat myös uudet kommunikaatioteknologiat, jotka perustuvat nanoteknologiaan – läpimurrot ovat tapahtumassa jo tänään.
Näihin kuuluvat kognitiiviset teknologiat, jotka kykenevät nostamaan ihmistiedon määrät kokonaan uudelle tasolle. Glaziev kertoo Vladimir Putinin määrätietoisesti edistämästä kehitysohjelmasta, joka on tämän kognitiivisen teknologian suuria askeleita. Tähän kuuluu myös edistyksellinen vaihdannan talouskehitysalue, joka ulottuu aina Lissabonista Vladivostokiin saakka.
Glaziev sanoi, että mikäli me (Venäjä) kykenemme pääsemään yhteisymmärrykseen Brysselin kanssa yhteisestä talousalueesta ja yhteisen kehityksen suunnista, me kykenemme löytämään huomattavan määrän läpimurtoon kykeneviä projekteja, terveydenhuollosta aina avaruuden uhkien torjumiseen saakka.
Näin toteutettaisiin se tieteellinen ja tekninen potentiaali ja luotaisiin pysyvä tarve valtioiden kautta, joka puolestaan antaisi tarvittavan boostauksen uusille teknologisille järjestelmille kehittyä eteenpäin markkinoille.
 
Amerikkalaiset ovat kuitenkin ottaneet tavanomaisen suuntansa. Säilyttääkseen maailman johtajuuden he lietsovat seuraavaa sotaa Euroopassa. Sota Euroopassa on aina hyväksi amerikkalaisille. He kutsuvat jopa toista maailmansotaa, joka tappoi 50 miljoonaa ihmistä Euroopassa ja Venäjällä, hyväksi sodaksi.

Se oli hyväksi amerikkalaisille, koska Yhdysvallat hyötyi tästä sodasta maailman johtavana valtana. Myös Kylmä sota, joka päättyi Neuvostoliiton romahtamiseen, oli heille hyväksi. Nyt Yhdysvallat jälleen kerran haluaa säilyttää johtajuutensa Euroopan kustannuksella. Sillä tämä hegemonia on uhattuna nopeasti nousevan Kiinan toimesta. Maailma tänään on siirtymässä seuraavaan sykliin, tällä kertaa siis poliittisesti.
Tämä nykyinen sykli kesti vuosisatoja ja muutos liittyy muutostarpeeseen globaaleissa taloushallinnan instituutioissa. Me olemme siis siirtymässä amerikkalaisen pääoman syklistä aasialaisen pääoman sykliin. Tämä on toinen kriisi, joka haastaa Yhdysvaltain hegemonian.
Säilyttääkseen johtavan asemansa kilpailussa nousevan Kiinan ja muiden Aasian maiden kanssa amerikkalaiset ovat käynnistämässä sodan Euroopassa. He haluavat heikentää Euroopan, hajoittaa Venäjän, ja alistaa koko Euraasian mantereen.
Tämä on päinvastoin kuin se kehitysalue, jota presidentti Putin on tarjonnut, Lissabonista Vladivostokiin. Yhdysvallat haluaa käynnistää kaaottisen sodan tällä alueella ja saattaa koko Euroopan sotaan, heikentää eurooppalaisen pääoman ja näin alaskirjata oman kansallisen velkataakkansa, joka on jo hajoittamassa Yhdysvallat kappaleiksi.
 
Amerikkalaiset haluavat päästä eroon veloista Venäjälle ja Euroopalle, alistaa talousalueemme ja ottaa hallintaansa koko valtavan Euraasian alueen resurssit. He uskovat, että tämä on heidän ainoa tapansa säilyttää hegemonia maailmassa ja voittaa kilpailu Kiinan kanssa.

Glaziev on pahoillaan, että amerikkalaisten geopolitiikka, jota saamme seurata kuvaruuduistamme, on kuin suoraan 1800-luvulta.
Heidän näkemyksensä geopoliittisissa kamppailuissa on yhtenevä Britannian imperiumin kanssa: Hajoita ja hallitse. Heidän mukaansa valtiot on ajettava toisiaan vastaan, lietsottava konflikteja ja käynnistettävä seuraava maailmansota.
"Amerikkalaiset, ikävä kyllä, jatkavat tätä vanhaa brittiläistä politiikkaa ratkaistaakseen ongelmiaan", Glaziev sanoi ja osoittaa avoimesti olevansa tästä pahoillaan.
"Venäjä on valittu tämän politiikan uhriksi, samalla kun ukrainalainen kansa on valittu aseeksi ja tykinruoaksi tässä uudessa maailmansodassa." 

Videohaastattelu 24.7. – julkaistu englanninkielisellä tekstityksellä 19.8.2014:  

Lännen "Itäinen kumppanuus" – maailmansodan politiikka
"Ensiksi amerikkalaiset yrittivät jatkuvasti toimia Ukrainaa vastaan, jotta se saadaan irroitetuksi Venäjästä. Tämä taktiikkka on peräisin Bismarkin ajalta. Tämä eurooppalainen Venäjän-vastainen traditio tavoitteli Ukrainan erottamista Venäjästä, lietsoen heidän keskuuteensa konfliktin, jonka tavoitteena on ottaa hallintaan koko Euraasian alue.
Tämän idean esitti ensimmäisenä Bismarck, sen jälkeen sen ottivat käyttöönsä britit ja lopuksi merkittävä amerikkalainen poliittinen tieteilijä Zbigniew Brzezinski.
Hän on sanonut useaan otteeseen, ettei Venäjä kykene olemaan suurvalta ilman Ukrainaa. Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin lietsominen hyödyttää Yhdysvaltoja ja länttä. Viimeiset 20 vuotta amerikkalaiset ovat voimistaneet Ukrainan natsismia, joka on suunnattu Venäjää vastaan.
Kuten tiedätte, he pitivät hallussaan Banderan jäänteitä toisen maailmansodan jälkeen. Kymmeniä tuhansia Ukrainan natseja tuotiin Yhdysvaltoihin, jossa heitä on huolellisesti kasvatettu sekä ravittu koko sodan jälkeisen ajan. Tämä maahanmuuttajien aalto palautui Ukrainaan Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.
Jatkuvan Ukrainaan kohdistuvan toiminnan jälkeen amerikkalaiset halusivat erottaa Ukrainan Venäjästä. Tämä on heidän päätavoitteensa.
 
Ajatusta Itäisestä kumppanuudesta käytettiin syöttinä. Sen loivat ensimmäisenä puolalaiset ja sitten sen nappasivat käyttöönsä amerikkalaiset. Tämän itäisen kumppanuuden ensimmäinen uhri oli Georgia. Nyt Ukraina on sen uhri, ja pian myös Moldovasta tulee yksi maa, joka rikkoo siteensä Venäjään.

Kuten tiedätte, me olemme rakentamassa tulliliittoa ja yhteistä talousaluetta. Tämä tapahtuu yhdessä Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa, ja siihen liittyvät pian Kirgistan ja Armenia. Ukraina on taas ollut Venäjän pitkäaikainen kumppani. Ukrainan ja Venäjän sopimus on edelleen ratifiointivaiheessa, eikä kukaan Ukrainassa ole sitä vielä irtisanonut.
Ukraina on meille tärkeä osana talousaluetta ja satoja vuosia vanhojen siteiden sekä yhteistyömme takia. Meidän tieteellinen ja teollinen järjestelmämme on luotu kokonaistuutena ja siksi Ukrainan osallistuminen Euraasian integraatioon on hyvin luonnollinen sekä tärkeä. Itäinen kumppanuus kehitettiin, jotta Ukrainan osallistuminen Euraasian integraatioon kyettiin estämään.
Itäisen kumppanuuden tavote on luoda yhdistyminen Euroopan unioniin. Mikä siis oli tämä assosisaatiosopimus, jonka Ukrainan presidentti Poroshenko allekirjoitti Euroopan johtajien kanssa? Se on Ukrainan kolonisaatio. Allekirjoittamalla sopimuksen assosiaatiosta Ukraina menetti oman itsenäisyytensä.
Se näkyy kaupankäynnin, tullien, tekniikan ja rahoitusjärjestelmän hallitsijan vaihtumisena sekä julkisen vallan siirtymisenä Brysseliin. Ukraina lakkasi olemasta itsenäinen valtio taloudessaan ja politiikassaan sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.
 
Assosisaatiosopimuksessa selkeästi sanotaan, että Ukraina on juniorijäsen Euroopan unionissa. Ukrainan siis täytyy seurata yhteistä puolustus- ja ulkopolitiikkaa, jonka määrittää Euroopan unioni. Ukraina on velvoitettu osallistumaan päätöksiin alueellisista konflikteista, jotka Euroopan unionin johto tekee.
Koska Poroshenko teki Ukrainasta Euroopan unionin kolonian, hän ohjaa Ukainan sotaan Venäjää vastaan sen tykinruokana, tavoitteena käynnistää sota Euroopassa.
Assosisaatiosopimuksen tavoite on mahdollistaa Euroopan maille Ukrainan hallinta osana alueellisen konfliktin järjestämistä. Se mitä tapahtuu Donbassissa on alueellinen sotilaallinen konflikti. Amerikkalaisen politiikan tavoitteena on luoda niin paljon uhreja kuin mahdollista. Ukrainan natsi-juntta on tämän politiikan työkalu.
He suorittavat järjettömiä raakuuksia ja rikoksia, pommittavat kaupunkeja ja tappavat siviilejä, naisia ja lapsia, pakottaen heidät lähtemään kodeistaan, ainoastaan provosoidakseen Venäjää ja vetääkseen koko Euroopan sotaan. Tämä on Poroshenkon tehtävä."

Lue myös:

Kun raketinheittimet suunnataan asutuskeskuksiin – Vaiettu dokumentaatio kansanmurhasta Itä-Ukrainasta

Uusi lännen luoma Ukraina on natsivaltio
"Tämän takia Poroshenko kieltäytyy kaikista rauhanneuvotteluista ja estää kaikki rauhansopimukset. Kaikki eskalaation vähentämistä koskevat lausunnot Poroshenko vääristää käskyiksi eskaloida yhä enemmän. Kaikki rauhanneuvottelut, jotka ovat tapahtuneet kansainvälisellä tasolla, ovat aiheuttaneet uuden väkivallan aallon.
Meidän on ymmärrettävä, että olemme tekemisissä natsivaltion kanssa, joka on asetettu ryhtymään sotaan Venäjään vastaan, ja sillä on voimassa asiasta määrätty liikekannallepano. Koko miesväestö ikävuodeltaan 18–55 on määrätty aseisiin. He, jotka eivät tottele, saavat 15 vuoden vankeusrangaistuksen.
Näin maan rikollinen natsihallinto tekee koko Ukrainan kansasta rikollisia."

Sergei Glaziev ja varoitus III maailmansodasta on kuultu, toimi sen mukaan.

Venäjän-vastaiset pakotteet ja EU:n biljoonatappiot
"Olemme laskeneet, että Euroopan unioni menettää noin biljoona euroa niistä pakotteista Venäjää vastaan, jotka amerikkalaiset heille määräsivät. Tämä on huikea summa. Eurooppalaiset joutuvat jo kokemaan tappioita. Jo nyt myynnit Venäjälle ovat laskeneet. Pelkästään Saksan tappiot ovat noin 200 miljardia euroa.
Baltian maissa tullaan kärsimään pakotteista kaikkein eniten. Vahingot Virolle tulevat olemaan suuremmat kuin sen koko bruttokansantuote. Latvian tappiot ovat puolet sen kansantuotteesta, mutta tämä ei ole saanut sitä lopettamaan.
 
Eurooppalaiset poliitikot menevät amerikkalaisten perässä kyseenalaistamatta ollenkaan mitä ovat tekemässä. 

He vahingoittavat itseään provosoidessaan natsismia ja sotaa. Kuten jo sanoin, Venäjä ja Ukraina ovat tämän sodan uhreja, sodan joka on amerikkalaisten lietsoma. Mutta Eurooppa on myös uhri, koska sodan tavoite on kohdistettu eurooppalaiseen hyvinvointiin ja koko Euroopan epävakauttamiseen.
Amerikkalaiset odottavat, että eurooppalainen pääoma ja älymystö tulee siirtymään Yhdysvaltoihin ja että tämä tulee jatkumaan. Tämän takia he ovat sytyttämässä koko Euroopan tuleen. On erittäin ihmeellistä, että Euroopan johtajat seuraavat heitä."

Glaziev kohautti maailmaa kertomalla kesäkuussa Kremlin stratregiasta, jonka tavoitteena on pysäyttää NATO:n sotakone kohdistamalla taloussodan toimia dollaria vastaan. Lue myös: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=11017

Toimittaja Konstantin Seminin kysymys: "Puhutaanpa NATO:n ja vanhan Euroopan painostukusesta. Yhdysvaltain asiantuntijat suorittavat vakavaa painostusta NATO-maissa. Ranskan pankit ovat kärsineet. Toivooko Venäjä, että Länsi-Eurooppa vastustaisi painostusta ja olisi kyvykäs toteuttamaan itsenäistä politiikkaa?"

Glazievin vetoomus Euroopan uudelle sukupolvelle: vastustakaa tätä hulluutta!
"Me voimme ainoastaan toivoa sitä. Meidän tulee työskennellä Euroopan johtajien uuden sukupolven kanssa, joka on vapaa USA:n johtamisesta.
On tosiasia, että Venäjän-vastainen poliittinen eliitti on luotu sodan vuosien jälkeen Kylmän sodan Euroopassa. Siten heistä tuli hyvin nopeasti Venäjän-vastaisia. Huolimatta dramaattisesti kasvaneista taloudellisista siteistä ja huimista yhteisistä taloudellisista intresseistä Euroopan sekä Venäjän välillä.
Tämä russofobia perustuu Neuvostoliitto-vastaisuuteen ja on säilynyt Euroopan poliitikkojen mielissä. Tämä vaatii eurooppalaisten poliitikkojen uuden, pragmaattisen sukupolven valtaannousua – poliitikkojen, jotka ymmärtävät omat kansalliset intressinsä.
 
Mitä näemme tänään ovat Euroopan poliitikot, jotka toimivat vasten kansallisia intressejään. Tämä johtuu suuresti siitä tosiasiasta, että Saksa, joka on Euroopan kasvun moottori, on edelleen miehitetty maa. Amerikkalaisjoukot ovat edelleen Saksassa ja jokainen Saksan liittokansleri antaa valansa amerikkalaiselle hallinnalle, seuraten heidän politiikkansa määrittämiä jalanjälkiä.

Nykyisen sukupolven Euroopan poliitikot ovat epäonnistuneet suistamaan vallasta tämän Yhdysvaltain miehityksen. Vaikka Nauvostoliittoa ei enää ole, he hulluudenomaisesti jatkavat Washingtonin seuraamista. Tämä tapahtuu NATOn laajentumisena uusille alueille, jotka päätyvät näin heidän hallintaansa.
Tämä siitäkin huolimatta, että he ovat "allergisia" uusien Itä-Euroopan maiden jäsenyydelle Euroopan unionissa. EU on jo nyt hajoamassa liitoksistaan, mutta tämä ei estä heitä jatkamasta aggressiivista laajentumista entisen Neuvostoliiton maihin.
 
Uusi sukupolvi on, minä toivon, pragmaattisempi.
Viimeiset Euroopan parlamentin vaalit osoittivat, etteivät kaikki Euroopan kansalaiset ole huijattuja tähän valheelliseen Amerikka-mieliseen ja Venäjän-vastaiseen propagandaan. Siihen jatkuvaan virtaan valheita, joita ajetaan epäonnekkaiden eurooppalaisten mieliin.
Perinteiset Euroopan puolueet hävisivät viimeiset Euroopan parlamenttivaalit.
Mitä enemmän me puhumme totta ja mitä hellittämättömiä olemme, sitä suurempi on myös tästä aiheutuva reaktio." 

Kiovan natseja Oikeistosektorista, jotka suorittivat vallankaappauksen Kiovassa. Nyt he suorittavat kansanmurhaa Donbassin alueella.

Vetoomus eurooppalaisille tuhoisan sodan estämiseksi
"Se mitä tapahtuu Ukrainassa on uusnatsismin nousu. Eurooppa muistaa merkit fasismin noususta niistä opeista, jotka saimme toisesta maaimansodasta.
Meidän pitää herättää tämä historiallinen muisti siten, että ihmiset näkevät nämä ukrainalaiset natsit, jotka ovat nyt vallassa Kiovassa – Banderan seuraajat, Shukevych ja muut natsitoimijat.
Nykyisten Ukrainan viranonomaisten ideologia ammentuu siitä ideologiasta, johon Hitler perusti omansa. Tähän kuuluu juutalaisten ampuminen Babi Yarissa ja ukrainalaisten ja valko-venäläisten polttaminen Khatynissa. He tuhosivat kaikki ilman etnistä erottelua. Sama natsismi nousee tänään.
Eurooppalaisten tulee ymmärtää, että heidän oma kuolemansa on vastassa tässä järkyttävässä vastakkainasettelussa. Minä toivon, että jos me jatkuvasti kerromme totuuden ja toimitamme sen kaikille, jotka haluavat sen tietää, me kykenemme säästämään Euroopan sodan uhalta."

Venäjä pyrkii itsenäiseen talousjärjestelmään – se on tärkeintä
"Kaikkein tärkeintä on, että me lopetamme ulkoiset riippuvaisuudet. Ikävä kyllä Venäjän talousjärjestelmä on tänään voimakkaasti riippuvainen ulkomaisesta pääomasta. Faktisesti ei niin paljon, mutta sen kaavasta on. 
Meillä, joilla on avoin talous, meistä tuli luottavaisia ulkomaisia investointeja kohtaan. Päädyimme siihen, että omat sijoittajamme ovat siirtyneet ulkomaille. Käytännössä me menetämme noin 100 miljardia dollaria veroparatiiseihin vuosittain.
Saamme takaisin vain pienen osan rahasta, joka pakenee Venäjältä ulkomaisten investointien kautta. Tämän takia meidän tulee luoda itsenäinen finanssi- ja talousjärjestelmä, joka antaa meille mahdollisuuden luottaa omaan voimaan ja tarjoaa niin paljon resursseja taloudelle kuin taloudelliseen kasvuun tarvitaan.
Meidän tulee pysäyttää pääomien pakeneminen ja voimistaa pankkitoimintaamme sekä valuuttavalvontaamme, jotta saamme pysäytettyä tämän järjettömän taloutemme valumisen ulkomaille.
Meidän on palautettava kapasiteettimme strategisessa suunnittelussa ja pitkän jänteen ohjelmissa, ja mikä tärkeintä, kasvattaa uusi teknologinen järjestelmä. 
Tämä vaatii erityistoimia, joilla stimuloidaan innovaatioita ja sijoitetaan uusiin talouden rakenteisiin. Kaikkein tärkeintä on luoda talouden mekanismi talouskasvulle, josta puhuinkin jo aiemmin. 
Me pystymme, käyttäen omia sisäisiä resurssejamme, luomaan pitkäjänteisiä ja kannattavia lainoituksia, joita liikemiehemme etsivät tänään ulkomailta ja joilla he lainoittavat omistuksensa sekä kiinteistönsä. 
Ulkomaiset pankit sitten katsovat lainaehtojaan, jotka, kriisin seurauksena, asettavat meidät uhan alle. Se liittyy Venäjän varojen haltuunottoon ulkomaisten lainoittajien toimesta. Jotta voimme voimme välttää tämän, meidän pitää rakentaa itsenäinen makrotalouden valuuttapolitiikka." 

Janus Putkonen

Lue myös:

Kolmas maailmansota uhkaa lännen valmistautuessa sotilastoimiin Venäjää vastaan

Ei kommentteja: