Sivut

perjantai 22. elokuuta 2014

Turchinovin suunnitelma: Ukraina viidessä vuodessa EU:hun - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

TurchinoIgor Siletski

Eilen, 20:48

Turchinovin suunnitelma: Ukraina viidessä vuodessa EU:hun

Turchinovin suunnitelma: Ukraina viidessä vuodessa EU:hun

Ukrainan parlamentin puhemies Aleksandr Turchinov on kehittänyt suunnitelman, jonka mukaan Ukraina saisi viiden vuoden sisällä EU- ja Nato-jäsenyyden. Mutta asiantuntijoiden mielestä suunnitelma on pelkkää utopiaa.

Niin nerokas suunnitelma on voinut syntyä vain Turchinovin päässä. Tai ehkä vielä Jatsenjukinkin. Aleksandr Turchinov uskoo, että viisi vuotta riittää, jotta Ukraina vastaisi Euroopan talous- ja sosiaalinormeja. Turchinovin mukaan valtaosa ukrainalaisista tajuaa, että Ukrainan on pyrittävä EU:n lisäksi myös Natoon, sillä se on ainoa mahdollisuus puolustautua Venäjän aggresiivista politiikkaa vastaan.
Turchinov ei kuitenkaan kertonut, miten puolustautua Ukrainan uutta hallitusta ja sen sairaita ideoita vastaan. Ukrainassa on alkanut vaalikampanjointi ja kamppailu äänistä on kovaa, sanoi asiantuntija Mateusz Piskorski.
-Herra Turchinov haluaa piristää EU-mielisiä äänestäjiä parlamenttivaalien edellä. Mutta tiedämme EU:n laajenemiskokemuksesta, että jopa enemmän tai vähemmän vakaiden Keski-Euroopan maiden talous- ja lakiuudistukset ovat vieneet yli 12 vuotta. Ukrainan kaltaisen maan kohdalla se vaatisi jopa enemmän aikaa. Turchinov yrittää vain piristää niitä ukrainalaisia, jotka haaveilevat yhä eurooppalaisesta tulevaisuudesta.
Kurchinov ei ole kertonut sitäkään, miten ja kenen kustannuksillaan Ukrainan taloutta uudistetaan niin, että se vastaisi EU-standardeja. Hän ei maininnut sanallakaan, miten ja milloin aietaan ratkaista Itä-Ukrainan kriisi.
Täytyy sanoa, että ukrainalaisten poliitikkojen sanomiset aiheuttavat hämmennystä. Ihan kuin he eivät itsekään usko tarinoita, joita kertovat äänestäjille. Eurooppa ei koskaan luvannut Ukrainalle EU-jäsenyyttä. Ja kuka tarvitsisi köyhää korruptioitunutta maat, jonka talous on romahtamaisillaan ja kaiken lisäksi on sisällisota menneillään?
http://finnish.ruvr.ru/2014_08_21/Turchinovin-suunnitelma-Ukraina-viidessa-vuodessa-EU-hun-1544/vin suunnitelma: Ukraina viidessä vuodessa EU:hun - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: