Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Venäjä vaatii Kiovaa julkistamaan lennon MH17 viestiliikenteen

ICAO on pidetty ulkona lennon MH17 tutkinnasta. Ukrainan hallinto ei ole julkaissut matkustajakoneen ja lennonjohdon käymää viestiliikennettä. Venäjän YK-edustaja vaati Kiovaa julkaisemaan salatut yhteydenpidot, jotka saattavat selventää mitä kohtalokkaana päivänä tapahtui.
Lähde: RT News, Itar-Tass
Toimittaja: Janus Putkonen
19.8.2014, Verkkomedia.org

Venäjä vaatii Kiovaa julkistamaan lennon MH17 viestiliikenteen
Kysymys viestiliikenteestä oli yksi useista vaatimuksista, joita Venäjä esitti YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, joka vaadittiin kokoon Venäjän vaatimuksesta käsittelemään lennon MH17 tragediaa.  Venäjä näkee, että tapahtumiin liittyvää aineistoa pidetään pimennossa ja pitää salailua vääryytenä.
"Sen mukaan mitä tiedämme, ICAO (YK:n siviili-ilmailun viranomaisjärjestö) on pidetty pimennossa tutkinnoista, joita on harjoitettu jo jonkin aikaa", Tsurkin sanoi.
Tsurkinin mukaan YK:n varapääsihteeri poliittisissa asioissa, Jeffrey Feltman, tulee vierailemaan Kiovassa lähiaikoina ja pyytämään Ukrainan hallinnolta viestiliikenteeseen littyviä tallenteita. "Olemme sopineet, että tämä asia on muiden joukossa", hän vakuutti.

Malesian suurin englanninkielinen päivälehti uutisoi tutkinnasta:

Viestiliikenteen materiaalien julkaiseminen on tärkeää etsiessämme vastausta varsinkin siihen miten on mahdollista, että MH17 ohjattiin suoraan konfliktialueen yläpuolella.
Alustavaa tutkintaraporttia lennon MH17 alasampumisesta odotetaan myöhemmin tässä kuussa. Britannian YK-edustajan mukaan raportti tulee julkiseksi. Julkaisun jälkeen kaikilla osapuolilla on kaksi kuukautta aikaa antaa kommenttinsa dokumenttiin.
Tapahtuman tutkintaa on vaikeuttanut sotilastoimet lennon tuhoutumispaikan alueella. Molemmat taistelevat osapuolet ovat syyttäneet toisiaan tulitauon rikkomuksista ja syyttäneet toisiaan tahallisesta tutkinnan vaikeuttamisesta.
Malesialaisten onnettomuustutkijoiden onnistui tarkastaa vain alle puolet onnettomuuskoneen jäämistä. Malesialaisen poliisipäällikkö Khalid Abu Bakarin mukaan turvallisuusuhat estivät enemmän tutkinnan. Myöskään koneen jäämiä ei saatu mukaan onnettomuuspaikalta. 87 malesialaista poliisia osallistui operaatioon onnettomuuspaikan tutkinnassa elokuun alkupuolella.

Lue myös:

Ukrainan ilmavoimat todennäköinen syyllinen lennon MH17 alasampumisessa Itä-Ukrainassa

Janus Putkonen @ 19.8.2014 20:21

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Kiev must publish record of MH17 communications with traffic control - Russia
Kiev should make public the records of communications between the Ukrainian air traffic control and the Malaysian Airlines flight 17 in the hours before it was shot down over Ukraine’s turbulent east, Russia’s UN envoy said.

Ei kommentteja: