Sivut

tiistai 19. elokuuta 2014

Suomi valmistautuu nostamaan sotilaallista valmiuttaan pelkkien Ukraina-väitteiden perusteella

Täysin perusteetonta ja siksi järjetöntä, mutta totta: Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg kommentoi uutistoimisto Bloombergille, että Suomi on valmis nostamaan valmiustasoaan Ukrainan kriisin vuoksi, uutisoi Kauppalehti. 
Toimittaja: Janus Putkonen
19.8.2014, Verkkomedia.org

Suomi valmistautuu nostamaan sotilaallista valmiuttaan pelkkien Ukraina-väitteiden perusteella 
"Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö on muuttunut", Lindberg kommentoi uutistoimisto Bloombergille. Hänen mukaansa valmiustaso nousee, mikäli Suomeen kohdistuu "selvä signaali". Lindberg kuitenkin myöntää, että toistaiseksi Suomeen ei kohdistu uhkaa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on puhunut, että Ukrainan kriisi kolkuttelee jo kylmän sodan portteja. Asiasta uutisoi Kauppalehti

"Sama kaiku on askelten...?" 

Toimittajan kommentti:
Suomi siis valmistautuu jo sotilastoimiinkin naapurimaatamme vastaan, vaikka Venäjä ei ole todistettavasti tehnyt mitään Suomea vastaan. Syytökset Ukrainassakin perustuvat todetusti pelkkiin lännen julistamiin väitteisiin, eikä todisteita väitteiden tueksi ole esitetty, että:
A: Venäjä olisi toteuttanut Krimillä sotilasoperaation alueen miehittämiseksi
B: Venäjä olisi sotilaallinen osapuoli Ukrainan sisällissodassa
C: Venäjällä tai aluejoukoilla olisi ollut osallisuutta lennon MH17 alasampumiseen.
Todisteet tapahtumista viittaavat aivan päinvastaiseen totuuteen kuin lännessä on tapahtumat esitetty. On kysyttävä vakavasti, ovatko suomalaispäättäjät menettäneet järkensä, pyrkimyksensä rauhaan ja totuuteen?
Väittää voi aina mitä tahansa, mutta ilman perusteita sellainen on mielivallan harjoittamista. Ohessa lähteineen ja perusteineen tietämyksemme Ukrainan tapahtumien todellisesta luonteesta:
A: Lietsottu uskomus Venäjän sotilaalliseen operaatioon Krimillä perustuu Krimin itsenäistymisen aikana todisteetta esitettyihin väitteisiin "pienistä vihreistä miehistä" ja jopa "Venäjän maihinnousta", jota ei koskaan tapahtunut. Lopultakin syytös perustuu Suomessa YLE:n tekemään valheelliseen tulkintaan Putinin järjestämästä juhlatilaisuudesta Moskovassa maaliskuun lopussa. Lue:
B: Tiedämme tarkoin, että Itä-Ukrainan konflikti syttyi perustuslain vastaisen ja lännen tukeman vallankaappauksen jälkeen Donetskissa ja Luhanskissa 6.4. sununtaina sen jälkeen kun Kiovan aseistetusti valtaan nostettu juntta alkoi todisteetta syyttämään ja pidättämään Berkut-poliisia Maidanin salamurhista.
Tämä johti laajamittaiseen viranomaisten loikkaukseen itsenäisyyttä vaatineiden mielenosoittajien puolelle ja kansannousuun, joka huipentuikin Donbassin alueiden kansanäänestykseen itsenäisyyden puolesta noin 90% kannatuksella.
Kiova vastasi kaikilla aselajeillaan ja sytytti lännen tuella sisällissodan. Länsi on antanut myös aseellista tukea Kiovalle, mutta missään vaiheessa ei ole todistettu, että Venäjällä olisi ollut sotilaallista osallisuutta tapahtumiin niiden eskalaation aikana. Lue:
C: Lennon MH17 alasampumisen tutkinta on kesken eikä mitään todisteita ole esitetty siitä, että aluejoukot tai Venäjä olisi liittyneet mitenkään matkustajakoneen alasampumiseen 17.7. Itä-Ukrainan ilmatilassa. Lue:

Lue myös:

Stubbin törkeä valehtelu tuhoaa Suomen historiallisen Venäjä-politiikan viisauden

Pääasiallinen lähde:

Ei kommentteja: