Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Miksi presidentti Niinistö matkusti Sotshiin - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Miksi pAndrei Fedjashin

15 elokuuta, 21:02

Miksi presidentti Niinistö matkusti Sotshiin

Miksi presidentti Niinistö matkusti Sotshiin

Tästä puhuu presidentti Niinistön vierailu elokuun 15. päivänä Sotshiin. Hän tapasi siellä presidentti Putinin. Tiedot käydyistä neuvotteluista ovat kovin niukkoja. Suomen presidentti on itse puhunut, että kyse on Ukrainan tilanteen selvittämistä koskevan avoimen dialogin alkamisesta. Ja lisäksi hän oli sopinut asenteestaan Suomen kumppaneiden kanssa.

Samaan aikaan, Brysselissä oli EU:n neuvoston hätäkokous, 28 unionin jäsenmaan ulkoministereiden tasolla. Siinä keskusteltiin ja periaatteessa hyväksyttiin humanitaarinen apu Irakille ja ensisijassa asetoimitusten muodossa Irakin kurdeille. Lisäksi päätettiin elintarvikkeiden ja lääkkeiden pudottamisesta islamistien piirittämien kaupunkien asukkaille.
Suurenneltu kiinnostus USA:n miehityksen toimesta muodostetun Irakin ongelmiin, on synnyttänyt voimakasta närkästystä monissa eurooppalaisissa lehdissä. LontoolainenGuardian lehti kirjoitti elokuun 15. päivänä: Islamilainen valtio järjestön taistelijoiden nykyinen menestys, juontuu jo presidentti George Bush nuoremman politiikasta.
Kaikki maat, joihin Washingtonin käsi on koskettanut tällä vuosisadalla ovat hajoamissa palasiksi, muistuttaa Lähi-idän asiantuntija Anatoli Nesmejan.
Irakin tapahtumat käyvät yksiin Ukrainan tapahtumien kanssa. USA muodostaa epävakauden alueita omien strategisten vihollistensa rajoille. Irak valmisteltiin Irania varten. Venäjää varten on taas valmisteltu Ukraina. Ongelmien Venäjälle muodostamisen kannalta USA:lle on edullista se, mitä Ukrainassa tapahtuu ja presidentti Poroshenkolle on annettu valtakirja omalle toiminnalleen.
Kaikkea sitä, mitä nyt Irakin ympärillä tapahtuu, olisi hyvä tarkastella USA:n harjoittaman Venäjän vastaisen informaatiosodan taustaa vasten, sanoi Venäjän Euroopan instituutin analyytikko Igor Maksimitshev. Euroopassa aletaan tiedostaa totuus siitä, mitä Kiovan hallinto on tehnyt omaa kansaansa vastaan.
Heidän huomiotaan yritetään kääntää tästä pois Irakin ja Gazan kaistan tapahtumien avulla. Jopa toimintaa Ebola-virusta vastaan käytetään hyväksi. On olemassa niitä, jotka eivät halua sitä, että Euroopassa heräisi myötätunto, Ukrainan kaakkoisosan kärsivää väestöä kohtaan.
Tosin, nyt, sen jälkeen, kun Venäjä otti käyttöön vastapakotteet, Washingtonin politiikka on selvästi alkanut takkuilemaan. EU tuotti itselleen vahinkoa, kun otti käyttöön Venäjän vastaisia pakotteita, Ukrainan tilanteen vuoksi. Tästä ilmoitti Brysselin kokouksen käytäväkeskusteluissa Unkarin pääministeri Viktor Orban. Länsimaiden harjoittama pakotteiden politiikka tuo enemmän vahinkoa meille itsellemme, kuin Venäjälle, ilmoitti Orban. Hän kehotti harkitsemaan uudelleen pakotepolitiikan järkevyyttä.
http://finnish.ruvr.ru/2014_08_15/Miksi-presidentti-Niinisto-matkusti-Sotshiin-2376/residentti Niinistö matkusti Sotshiin - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: