Sivut

lauantai 23. elokuuta 2014

NATO:n pääsihteeri ja amerikkalaiskomentaja tukevat NATO:n laajenemista Itä-Eurooppaan

Rasmussen ja Breedlove tukevat Naton laajenemista Itä-Eurooppaan. Naton Walesissä 4. - 5.9. pidettävässä huippukokouksessa tullaan keskustelemaan liiton pitkäaikaisen sotilaallisen läsnäolon lisäämisestä Itä-Euroopassa.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
22.8.2014, Verkkomedia.org

Sotilasliiton pääsihteeri ja amerikkalaiskomentaja tukevat NATO:n laajenemista Itä-Eurooppaan
Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen ja yhdysvaltalainen kenraali, Euroopan joukkojen komentaja Philip Breedlove julkaisivat Wall Street Journal –lehdessä artikkelin, jossa perustellaan laajenemisen välttämättömyyttä. Syynä ovat tietenkin Venäjän väitetty aggressio Ukrainaa ja Natoa kohtaan.
Rasmussen ja Breedlove kehottavat Euroopan maita hyväksymään Naton sotilaallisen läsnäolon, ilmapartioinnin ja tiedustelutoiminnan sekä säännölliset sotaharjoitukset alueillaan.
Naton laajenemissuunnitelma edellyttää mm. nopean toiminnan joukkojen vahvistamista, jotta niitä voitaisiin siirtää ongelma-alueelle mahdollisimman nopeasti. Kalustoa ja ammuksia suunnitellaan säilytettäväksi Naton komentokeskuksessa Szczecinin kaupungissa Puolassa.

Läntisen hyökkäyskoalition pääsihteeri Rasmussen

"Natolla ei ole oikeutta lähestyä Venäjän rajoja vain siksi, että se haluaa niin tehdä", kommentoi NATO:n toimia Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.
"Venäjän ja Naton suhteissa on tiettyjä sääntöjä, joiden mukaan Nato ei saa laajeta Itä-Eurooppaan. Olemme jo pyytäneet Natolta selitystä. Toivomme, että liitto kunnioittaa sääntöjä, joista olemme taannoin sopineet."
Kyse on mm. Rooman sopimuksesta vuodelta 2002, jossa määriteltiin periaatteet, joihin Venäjän ja Naton suhteet perustuvat ja korostettiin TAE-sopimuksen merkitystä.

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 22.8.2014 16:46

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Rasmussen och Breedlove tänker resa en Natomur mot öst 
Natos europeiska medlemsstater kommer på alliansens kommande toppmöte i Wales den 4-5 september att erbjudas en utvidgning av Natos militära närvaro i Östeuropa. Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen och Natos befälhavare i Europa Philip Breedlove har offentliggjort en artikel i amerikanska Wall Street Journal, där de redovisade för det skarpa behovet av sådana åtgärder. Naturligtvis handlar det om ”Rysslands aggression mot Ukraina” och möjlighet av liknande aggression mot Nato.

Ei kommentteja: