Sivut

perjantai 22. elokuuta 2014

Mellakat Fergusonissa, käännekohta koko Amerikalle - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Mellakat Sergei Duz

Eilen, 15:50

Mellakat Fergusonissa, käännekohta koko Amerikalle

Mellakat Fergusonissa, käännekohta koko Amerikalle

Mellakat Fergusonissa vahvistavat, että yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa on syviä ongelmia.

Mutta niitä ei voida ratkaista ilman tuntuvien korjausten tekemistä olemassa olevaan yhteiskunnallis-poliittiseen malliin.
Mellakat alkoivat Fergusonin kaduilla, kun poliisi Darren Wilson ampui tummaihoisen nuorukaisen Michael Brownin. Omaksi puolustukseksi virkamiehet ilmoittivat, että Brown ystävänsä kanssa muodosti uhkan yhteiskunnalle, koska he 10 minuuttia aiemmin ryöstivät tupakkakaupan. Kuitenkin pian selvisi, että Brown sai luodin otsaansa, kun oli polvillaan, kädet nostettuna ylös. Kaupungin asukkaat tulkitsivat poliisin toiminnan mielivallaksi ja tapon, rodulliselta pohjalta tehdyksi. Tämän jälkeen kaupungin valkoiselle vähemmistölle vastattiin mellakoilla ja mielenosoituksilla.
Fergusonin tapahtumat kehittyvät tavanomaisen värivallankumouksen skenaarion mukaan. Niitä on viimeisen 20 vuoden aikana ollut miltei kaikissa maanosissa. Amerikkalaiset saivat omalle maalleen saman, mitä ovat voimakkaasti tukeneet muualla. Venäjän ulkoministeriön, ihmisoikeuskysymysten valtuutettu Konstantin Dolgov, totesi asiasta.
Onnettomat tapahtumat Fergusonin kaupungissa, jotka alkoivat sen jälkeen, kun poliisi ampui 18-vuotiaan, aseettoman, tummaihoisen Michael Brownin, osoittavat selvästi, suuren tason jännityksestä, mikä valitsee yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa, jota jakavat rotujen väliset ristiriidat. Siellä on olemassa hyvin vakavaa sortoa rodullisten tunnusmerkkien pohjalta. Toinen kysymys on se, että maan hallinto on viime aikoina pyrkinyt hämärtämään tätä todellisuutta. Mutta pitkään näitä ristiriitoja ei voida salata. On selvää, että poliisi käyttää suhteettomasti voimaa. Ei käytetä poliisin keinoja, vaan armeijan varannoista hankittuja menetelmiä. Tämän yhteydessä yhdysvaltalaiset ihmisoikeustaistelijat lyövät hätärumpua.
Tilannetta pahentaa se, että yhdysvaltalaiset poliisit käyttävät raskaita aseita. Esimerkiksi panssaritekniikkaa, jota käytetään muissa maissa käytävissä sodissa. Veteraanit rauhan puolesta liiton johtajaGerry Condon ilmoitti, että se, mitä Fergusonissa tapahtuu, on tulosta kansan keskuudessa valitsevasta näkemyksestä, jonka mukaan väkivalta ratkaisee ongelmat. Lisäksi poliisin harjoittaman väkivallan kohteena ovat myös lehdistön edustajat, lisäsi Konstantin Dolgov.
Hyvin vakavia iskuja kohdistuu toimittajiin. Joka päivä poliisit rajoittavat sananvapautta. Minkäänlaista todellista vuoropuhelua mielenosoittajien kanssa ei ole saatu aikaiseksi. Vaikeaa onkin puhua dialogista, kun paino on asetettu voimakeinojen puolelle. Meidän näkemyksemme mukaan, yhdysvaltalaisten virkamiesten tulisi nyt huolestua laajamittaisista sisäisistä ongelmista, joita USA:ssa on olemassa. Eikä saarnata ihmisoikeuksien noudattamisesta muille valtioille sekä sekaantua niiden sisäisiin asioihin, valheellisten ihmisoikeuden rikkomusten tunnusten alla.
http://finnish.ruvr.ru/2014_08_21/Mellakat-Fergusonissa-kaannekohta-koko-Amerikalle-7669/Fergusonissa, käännekohta koko Amerikalle - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: