Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

Minskin neuvotteluista toivoa - väitökset Venäjän armeijasta Ukrainassa pelkkää propagandaa

Tapaamisen aikana Ukrainan presidentti ei esittänyt Venäjän presidentille todisteita Venäjän sekaantumisesta naapurivaltionsa sisäisiin asioihin, josta Kiovan propagandistit ovat paljon puhuneet. Poroshenko ei sanonut asiasta mitään, vaikka hänellä olisi ollut tähän kaikki mahdollisuudet. 
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
28.8.2014, Verkkomedia.org

Minskin neuvotteluista toivoa - väitökset Venäjän armeijasta Ukrainassa pelkkää propagandaa
Ukrainan, Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän johtajien tapaaminen Minskissä antoi uutta toivoa sille, että rauha ja maiden väliset yhteydet voidaan palauttaa laajalle Euraasian alueelle.
Ukrainan, Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän johtajat ja Euroopan unionin edustajat keskustelivat myöhäiseen yöhön tiistaina Ukrainan tilanteesta ja rauhanomaisen elämän palauttamisesta Donbassin alueelle.
Aikaansaatujen sopimusten mukaan lähitulevaisuudessa valmistellaan suunnitelma tulitauon aikaansaamiseksi Itä-Ukrainaan sekä tehostetaan Etyjin, Venäjän ja Ukrainan kontaktiryhmän toimintaa. Tapaamisessa kiinnitettiin kuitenkin erityistä huomiota taloudellisten erimielisyyksien voittamiseen.

Aluejoukkojen laajat operaatiot ovat dokumentoitua seurausta puolitoista kuukautta sitten 9.-11.7. tapahtuneen sotilaallisen käänteen jatkuvasta ja vaiheikkaasta voimistumisesta. Länsipropagandassa vaiettu Kiovan tappioputki kiirehditään nyt täysin perusteetta esittämään Venäjän aikaansaannoksena. Tilanne 27.8. Mariupolin ympärillä, jonne on jälleen muodostumassa uusi Kiovan joukkojen saarrostus.

Suuren mielenkiinnon kohteena oli lähellä puoltayötä tapahtunut Venäjän ja Ukrainan presidenttienVladimir Putinin ja Petro Poroshenkon kahdenkeskinen tapaaminen, joka kesti lähes kaksi tuntia.
Asiantuntijat eivät odottaneet tältä tapaamiselta suuria läpimurtoja, mutta samalla korostettiin, että neuvottelut tällä tasolla ovat välttämättömiä. Myös Venäjän presidentti oli tapaamisen suhteen pidättyväisen optimistinen.
Putin huomautti, että tapaaminen oli tarpeellinen. "En tosin tiedä, mihin tämä päättyy. Joka tapauksessa, meillä oli mahdollisuus vielä kerran tuoda esille omat huolenaiheemme", sanoi Putin.
Tapaamisen aikana Ukrainan presidentti ei esittänyt Venäjän presidentille todisteita Venäjän sekaantumisesta naapurivaltionsa sisäisiin asioihin, josta Kiovan propagandistit ovat paljon puhuneet. Poroshenko ei sanonut tästä asiasta mitään, vaikka hänellä olisi ollut tähän kaikki mahdollisuudet.
Voidaan olettaa, että hän ei nostanut asiaa esille, koska aihetta siihen ei ollut olemassa. Tämä puolestaan tuo esille sen tosiasian, että informaatiosota, jonka Ukraina on aloittanut Venäjää vastaan, perustuu tosiasioiden vääristelyyn ja selkeästi sanottuna valheisiin.
On ymmärrettävä, että Proshenkon ja Putinin tapaamisessa ei voitu keskustella minkäänlaisista tulitauon ehdoista, koska asia on Donetskin, Luhanskin ja Kiovan välinen ongelma.
Venäjä voi ainoastaan edesauttaa luottamuksen ilmapiirin muodostamisessa. Se tekee kaiken mahdollisen tätä varten, koska neuvotteluprosessi on saatava alulle mahdollisimman pikaisesti.
Sisällissota Ukrainassa päättyy joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin ja sodan jälkeistä elämää on ajateltava jo nyt. Siksi Vladimir Putin kiinnitti Minskin tapaamisen osaottajien huomiota neljän valtion yhdentymisen mahdollisuuksiin ja siihen, että pienetkin yritykset rikkoa näitä yhteyksiä johtavat katastrofeihin, joista Ukraina on todisteena.
Minskin tapaamisen ilmapiiri tarjoaa asiantuntijoille mahdollisuuden näyttää, että nykyinen kansainvälisen jännityksen leviäminen on voitettavissa. Valtionjohtajat eivät dramatisoineet nykyistä tilannetta, koska he olivat valmistautuneet vakavaan työskentelyyn nykyisen kriisin voittamiseksi.
Tämä antaa toivoa siitä, että Ukrainassa koittaa pitkään odotettu rauha ja Euraasian alue saa uuden sysäyksen omalle kehitykselleen.

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 28.8.2014 13:46

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Nytt hopp för Ukraina
Mötet i Minsk mellan presidenterna för Ryssland, Vitryssland, Kazakstan och Ukraina har gett nytt hopp om fred och partnerskap i det stora euroasiatiska området.

Ei kommentteja: