Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen

Venäjä on huolestunut länsimaiden haluttomuudesta selvittää totuutta malesialaislentokoneen turmasta. Lennonjohtajien keskusteluita ei ole julkistettu. Mustien laatikkojen dataa ei ole liioin ole julkaistu. Vaikuttaa siltä, että Ukraina suojelee syyllisiä.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.8.2014, Verkkomedia.org

Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen 
Kaikkia ruumiita ei ole vielä tunnistettu, mutta maailma vaikuttaa unohtaneen koko jutun. Malesialaisen lentokoneen tragedia on kadonnut länsimaisten lehtien otsikoista. Siitä ei keskustella kansainvälisten järjestöjen kokouksissa.
"Yhteenkään kysymykseen ei ole vastausta, mutta asia ei tunnu kiinnostavan ketään", totesi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina.
"Vaikuttaa siltä, että kaikki paitsi Venäjä ovat menettäneet kiinnostuksensa onnettomuuden tutkintaan. Ne, jotka olivat syyttäneet kaikesta Venäjää ja itäukrainalaisia, ovat nyt vaiti. Vain Venäjä yrittää edelleen ylläpitää kiinnostusta turmaa kohtaan."


Malaysia Airlinesin matkustajalentokone oli 17.7. matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Lentokone poikkesi reitiltä ja putosi alueen itsepuolustusjoukkojen hallussa olleelle alueelle. Miksi lentokone muutti reittiä?
Vastaus saattaisi löytyä mustien laatikkojen tallentamista tietoista. Totuus voisi löytyä lennonjohtajien keskustelujen nauhoituksista. Mutta näitä tietoja pidetään salassa. Uhrien omaiset odottavat kiltisti, että joku vaivautuisi kertomaan heille, kuka oli vastuussa 298 ihmisen kuolemasta, sanoi asiantuntija Azhdar Kurtov.
"En ymmärrä, miksi uhrien omaiset pysyvät vaiti. Voi olla niinkin, ettei kukaan kuule heidän ääntään. Mutta ymmärrän hyvin, miksi länsimainen media on viime aikana pysynyt hiljaa. Hallitus kontrolloi niitä verotus- ja hallintojärjestelmän kautta. Ilmeisesti media sai käskyn lopettaa asiasta puhuminen."
"Ukrainan hallituksen ei todellakaan tule suojella syyllisiä. Venäjä aikoo selvittää totuuden", sanoi Sergei Lavrov.

Katso Corbett Reportin vastikään julkaisema presentaatio MH17-turman tutkimuksista:

 RIA Novosti / KOMINFORM

Lue myös:

Lennon MH17 mustien laatikoiden tietoja salataan - tutkinta aiotaan painaa villaisella

Heikki Sipilä @ 27.8.2014 13:24

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
UN, ICAO Should Coordinate Efforts to Facilitate MH17 Crash Probe - Lavrov
MOSCOW, August 26 (RIA Novosti) - The International Civil Aviation Organization (ICAO) and the United Nations should coordinate international efforts to ensure a speedy completion of the investigation into the crash of Malaysia Airlines flight MH17in eastern Ukraine on July 17, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said.

Ei kommentteja: