Sivut

torstai 21. elokuuta 2014

Johtuuko Obaman hermoilu siitä, että hänen valheensa ovat vaarassa paljastua?


Varsin usein voidaan nähdä, että Venäjää ja Vladimir Putinia Yhdysvaltojen mielestä väärästä Ukrainan politiikasta arvosteleva Barack Obama puheensa aikana selvästi hermoilee. Mistä mahtaa olla kysymys?

Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
21.8.2014, Verkkomedia.org



Johtuuko Obaman hermoilu siitä, että hänen valheensa ovat vaarassa paljastua?

Syyttäessään Venäjää Ukrainan kriisin vuoksi, joka ei ole Venäjän vaan länsimaiden itsensä aiheuttama, Obama ja hänen liittolaisensa törmäävät useisiin vakaviin ongelmiin. Esimerkiksi käy hyvin vaikkapa malesialaista lentokonetta kohdannut onnettomuus.

Washington ja Bryssel ovat ilman todisteita syyttäneet siitä Venäjää ja Kaakkois-Ukrainan itsenäisyystaistelijoita, joita Venäjän väitetään tukevan. Samalla he sanovat, että syyllisiä on rangaistava pakotteilla ja saattamalla syylliset kansainvälisen oikeuden eteen.

Kuitenkaan todisteita siitä, että ukrainalaiset vastarintataistelijat olisivat pudottaneet lentokoneen, ei ole olemassa. Sen sijaan näkemys, jossa arvellaan ukrainalainen Su-25 -hävittäjän pudottanen koneen, tuntuu vakuuttavalta sen jälkeen kun koneen rungon vaurioiden laatu oli tutkittu.

Jos asiantuntijat toteavat ukrainalaisten sotilaiden olevan syyllisiä, Washington ja Bryssel joutuvat hyvin epämiellyttävään tilanteeseen. Silloin on niiden omien vaatimusten mukaisesti saatettava vastuuseen ne, jotka ovat todellisia syyllisiä onnettomuuteen, eli Ukrainan johtajat.

Obamalle tämä merkitsisi kasvojen menetystä ja tämä uhka varmaan olisi omiaan aiheuttamaan hermostuneisuutta.







Paremmin asiat eivät ole myöskään pakotteiden kannalta. Obama näyttää jo tietävän, etteivät pakotteet ole synnyttäneet Venäjällä paniikkia, eivät hajaannusta eliitin keskuudessa, eivätkä sellaisia vaatimuksia Putinille, että hänen olisi korjattava näkemyksiään Ukrainan ja Krimin kysymyksistä.

Yleisen mielipiteen voi muotoilla seuraavasti: kiitos länsimaille pakotteista, jotka lopultakin pakottavat meidät ratkaisemaan ongelmat, jotka liittyvät korruptioon ja pääsemään irti riippuvuudesta energiasektorista.

Kaikkein eniten kansa iloitsee hallituksen päätöksestä rajoittaa länsimaisten elintarvikkeiden tuontia: lopultakin meidän maataloutemme, joka jo ennen tätä olisi kyennyt ruokkimaan Venäjän, voi löytää tiensä venäläisille markkinoille, jotka tähän asti ovat kuuluneet lähes länsimaisten maataloustuottajien monopolin piiriin.

Obamaa eivät ilahduttane myöskään tiedot, joita saapuu Ukrainan joukkojen ja Kaakkois-Ukrainan itsenäisyystaistelijoiden yhteenotoista.

Kiovan hallinnon tietojen mukaan 5 000 tuhannesta ukrainanalaisesta sotilaasta, jotka joutuivat saartorenkaakseen, yli 3 500 pidetään kadonneina, eli todennäköisesti heitä voidaan pitää kaatuneina. Kapinallisten haltuun on jäänyt kymmeniä raskaita panssarivaunuja, raketinheitinjärjestelmiä ja kuorma-autoja.

Toiveet siitä, että maan kaakkoisten alueiden ukrainalaiset voidaan helposti tuhota, ovat haihtuneet ilmaan. Jopa siinäkin tapauksessa, että Kiova suurten menetysten hinnalla tukahduttaa vastarinnan Kaakkois-Ukrainassa, on kuitenkin kyseessä Pyrrhoksen voitto.

Kiovan hallinnon käsiin jää tuhottu alue, jonka jälleenrakentamiseen tarvitaan miljardeja, joita Ukrainalla ei ole. Lisäksi alueella asuu kansa, joka vihaa Kiovan hallintoa niiden rikosten vuoksi, joita sotilaat ovat tehneet Kaakkois-Ukrainassa. Näistä rikoksista alkavat vähitellen olla myös tietoisia Euroopan unionin ja Yhdysvaltain laajat kansalaispiirit. Tämäkin saattaa hermostuttaa Barack Obamaa.



 Rysslands röst / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 21.8.2014 15:01



                 

Ote alkuperäisestä uutisesta:
Varför är Obama nervös?
Man har redan blivit van vid att se Barack Obama kritisera Ryssland och Vladimir Putin för landets politik mot Ukraina, vilken av USA anses vara felaktig, och skildrar de svårigheter som ryssar lär ha träffat på efter att Väst skärpt sanktionerna. Man har också blivit van vid att Obama alltid är synbarligen nervös när han säger allt detta. Vad är det som händer?

Ei kommentteja: