Sivut

perjantai 22. elokuuta 2014

Hajoita ja hallitse: USA ja ISIL-terroristit käyvät veristä sotaa Irakin eduista piittaamatta

Barack Obama julisti tiedotuksensa toimittaja James Foleyn kuolemasta. ISIL- järjestön (ns. Irakin ja Levantin islamilainen valtio) terroristit olivat laittaneet sosiaalisen verkostoon videon, jossa näytetään yhdysvaltalaistoimittajan teloitus.
Pääasiallinen lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
Liiteartikkelit: Janus Putkonen
21.8.2014, Verkkomedia.org

Hajoita ja hallitse: USA ja ISIL-terroristit käyvät veristä sotaa Irakin eduista piittaamatta 
Samalla ISIL-militantit uhkasivat tappaa myös loput panttivangit, ellei USA lopeta iskuja terroristiryhmittymän asemiin. Samaan aikaan Irakin hallituksen joukot ja kurdien aseistautuneet ryhmät jatkavat taistelua ISIL-joukkioita vastaan. Humanitaarinen tilanne Irakin pohjoisosassa muodostuu hetki hetkeltä vaikeammaksi.
Valkoinen talo ei ole kommentoinut presidentin esiintymistä. On ainoastaan kerrottu, että tiedustelupalvelut varmistavat nyt videon aitoutta. Yksi virkamiehistä on kuitenkin vahvistanut toimittajille, että YouTubeen laitettu video vuonna 2012 Syyriassa kadonneen Foleyn teloituksesta ei olisi väärennetty.


YK on myöntänyt, että islamilaisten hyökkäys Irakin pohjoisosassa on johtanut humanitaariseen katastrofiin. Yli puoli miljoonaa irakilaista on joutunut pakenemaan kodeistaan. Perusteita peloille on enemmän kuin tarpeeksi.
Yksistään viime päivien aikana ISIL-terroristit ovat teloittaneet noin 700 ihmistä, jotka olivat kieltäytyneet tunnustamasta heidän tulkintaansa islamin uskonnosta. Lisäksi islamistit ovat saartaneet jesidi-kurdit Sindžarin vuoristossa, missä tilanne on myös vaikea.
USA:n koneet pommittavat nyt säännöllisesti ISIL-joukkioiden asemia. Mielenkiintoista on se, että yhdysvaltalaiset pommitavat samoja terroristeja, joita he itse lähimenneisyydessä rohkaisivat taisteluunBashar al-Assadia vastaan Syyriassa, huomauttaa asiantuntija Igor Kovalev:
"Muistettakoon myös Libyaa, jossa aseistetut terroristit syrjäyttivät maan johtaja Muammar Gaddafin ja murhasivat myöhemmin USA:n lähettilään. Washington aliarvioi aiemmin rahoittamiaan voimia eikä kykene ennakoimaan, minkälaisiin jatkotoimiin ne kykenevät. Tätä ei tapahdu nyt ensimmäistä, eikä myöskään viimeistä kertaa".
USA kieltäytyi käytännössä tukemasta Irakin hallitusta. Se keskitti tukensa kurdien johtajille. Silloin kurdeilla oli valvonnassaan Kirkukin maakunta. Heidän käsissään oli 60 prosenttia Irakin öljyntuotannosta.
 
Yhdysvaltoja kiinnostaa Irakissa lähinnä vain vain öljy, Eikä Washington liioin tarvitse yhtenäistä Irakia, huomauttaa politiikantutkija Vjatsheslav Matuzov:

"Yhdysvaltalaiset eivät ole kiinnostuneet Irakin sälyttämisestä yhtenäisenä ja riippumattomana valtiona. Heidän politiikkansa on tähdätty Irakin hajottamiseen. Selvänä todisteena tästä on se, että yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset eivät anna tukeaan Irakin keskushallinnolle, vaan kurdialueille, jotka pyrkivät itsenäisen valtion muodostamiseen".
USA:n ulkopoliittisen toiminnan pääperiaatteena viimeisten vuosien aikana on ollut: hajota ja hallitse. Samaa lähestymistapaa Washington käyttää Ukrainassa. Kyseessä ovat jälleen äärimmäiset kaksoisstandardit.
Ääri-islamisten toimet Kurdistanissa yritetään pysäyttää pommi-iskuilla. Samalla tuetaan kurdien separatismia, eikä vastusteta kansanäänestyksen järjestämistä itsenäisyydestä. Samaan aikaan suljetaan silmät hallituksen joukkojen toiminnalta Kaakkois-Ukrainassa. Venäjänkielisen väestön osan tahto, joka ilmaistiin kansanäänestyksessä, jätetään länsimaissa täydellisesti huomiotta.

 Rysslands röst / Igor Siletski / KOMINFORM

Järjesteltyjä provokaatioita ennen mahdollista USA:n Syyrian sotaa
Tunnettu tutkiva journalisti ja Lähi-idän tilanteen asiantuntija Tony Cartalucci kirjoitti huomattavan varoituksen USA:n käynnistämistä pommituksista Irakissa. Hän kyseenalaistaa perustellen kohua nostattaneen James Foleyn teloitusvideon politisioinnin, jolla kasvatetaan oikeutusta sotilaalliselle interventiolle. Cartalucci muistuttaa, että länsi on itse luonut kyseiset joukot, joita se käyttää nyt kaksiteräisesti Irakissa.
Matka ISIL-joukkojen pommittamisesta Irakissa kohteiden pommittamiseen Syyriassa ei ole pitkä. Vuonna 2013 epäonnistunut ja lavastettu kaasuaseisku ei onnistunut käynnistämään USA:n toivomalla tavalla interventiota Syyriassa, joten uhka tämän saman tavoitteen toteuttamiseen käyttämällä hyödyksi ISIL-terrorismia ja "sen vastaista taistelua" on ilmeinen.
Suosittelen lukemaan koko artikkelin osoitteessa:
James Foleyn teloituksen lavastettua luonnetta vahvistaa erityisesti tieto, että videolla nähntyä teloittajaa epäillään Britannian kansalaiseksi. Epäilyksen vahvisti Britannian pääministeri David Cameron. Teloittajan todettiin puhuneen videolla brittiaksentilla.


Activist Post: Todellinen syy miksi USA pommittaa Irakia
Merkittävä artikkeli julkaistiin Brandon Turbevillen kynästä Activist Postissa. Hän käy läpi USA:n alkanutta pommituskampanjaa Irakissa ja toteaa, että ISIL-järjestön annettiin kaikessa rauhassa kasvattaa voimaansa, teloittaa ja aiheuttaa tuhoa, kunnes kohteeksi tulivat kurdialueet ja siellä olevien öljy-yhtiöiden intressit.
Erbil on kurdialueen pääkaupunki ja monien USA:n öljy-yhtiöiden kruununjalokivi. Mikäli kurdialueelle taataan itsenäisyys, Irak menettää suurimmat öljyvaransa ja pienestä kurdistanista tulee maailman 9. suurin öljyntuottajamaa. Pommitukset alkoivat kun amerikkalaiset öljy-yhtiöt joutuivat aloittamaan henkilöstönsä evakuointia.
Myös Activist Post muistuttaa, että Irakissa riehuvat ISIL-joukot ovat USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n luomus ja kuuluvat ns. Al-Qaeda-verkostoon. Näiden ryhmittymien strateginen tarkoitus on heikentää Lähi-idän alueen valtioita terrorilla ja avustaa lännelle epämieluisten hallintojen syöksemisessä vallasta.
Lue koko artikkeli:

Lue myös:

Hajoita ja hallitse: Lännen laskelmoivaa pragmatismia hegemonian säilyttämiseksi Lähi-idässä

Terrorismi, sota, valta ja öljy - niistä on Lähi-idän konfliktit tehty. Verkkomedian Lähi-idän asiantuntija Hossein Bahmanpour selvittää kattavassa raportissaan liekehtivän Lähi-idän konfliktien taustan ja nykytilanteen.
Toimittaja: Hossein Bahmanpour
25.6.2014, Verkkomedia.org
Muut aiheeseen liittyvät uutistapahtumat:

Pääasiallinen lähde:

Ei kommentteja: