Sivut

tiistai 26. elokuuta 2014

Amerikkalaisjournalisti: Obama ja Merkel kärjistävät tahallaan Ukrainan kriisiä

Amerikkalainen kirjailija ja tutkiva journalisti Wayne Madsen on sanonut Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin pyrkivän tarkoituksellisesti kärjistämään Ukrainan kriisiä.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
25.8.2014, Verkkomedia.org

Amerikkalaisjournalisti: Obama ja Merkel kärjistävät tahallaan Ukrainan kriisiä 
Obama ja Merkel yrittävät lisätä jännitystä entisestään, sanoi Madsen iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan haastattelussa näiden läntisten johtajien luonnehdittua Venäjän Itä-Ukrainaan lähettämää humanitaarista apua "konfliktin vaaralliseksi kärjistämiseksi".
"Obama ja Merkel väittävät, että Venäjällä ei ole oikeutta lähettää humanitaarista apua Itä-Ukrainassa saarroksissa oleville ihmisille, joita näännytetään nälkään aivan samoin kuin israelilaiset näännyttävät ihmisiä Gazassa. Kiovan ja Tel Avivin viranomaisten toiminnassa ei ole periaatteellista eroa", totesi Madsen.


Madsen lisäsi, että Valkoinen talo ja sen eurooppalaisten liittolaiset haluavat tiukentaa pakotteita Venäjää kohtaan ja jatkaa Venäjän painostamista saadakseen Moskovan muuttamaan politiikkaansa Ukrainaan nähden. "On selvää, että Obaman hallinto pyrkii lisäämään pakotteita Venäjää kohtaan", hän sanoi.
Amerikkalainen tutkiva journalisti totesi, että läntisillä pakotteilla Moskovaa vastaan on ollut tuhoisa vaikutus viljelijöiden ja kalastajien elinkeinoille Länsi-Euroopassa Venäjän eurooppalaisille tuotteille asettamien vastarajoitteiden vuoksi.
Länsimaiden ja Venäjän välillä on ollut vakavia erimielisyyksiä Ukrainan poliittisen tilanteen vuoksi sen jälkeen kun länsimieliset tahot kaatoivat Ukrainan laillisesti valitun presidentti Viktor Janukovitshin hallinnon helmikuussa 2014

 Press TV / KOMINFORM

Yhdysvalloissa ja muissa länsimaissa laajalti tunnetun tanskalaissyntyisen Wayne Madsenin raportteja, katsauksia ja poliittisia analyysejä ovat julkistaneet mm. CorpWatch, CounterPunch, CovertAction Quarterly, In These Times, Multinational Monitor, The American Conservative, The Progressive,The Village Voice. Atlanta Journal-Constitution, Columbus Dispatch, Houston Chronicle, Philadelphia Inquirer, Miami Herald, Sacramento Bee. WETA-TV, Al Jazeera, Russia Today, Press TV ja CNBC.

Lue myös:

Putinin neuvonantaja varoittaa ja vetoaa: ''Yhdysvallat sytyttämässä kolmannen maailmansodan''

Heikki Sipilä @ 25.8.2014 14:03

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
‘Obama, Merkel worsening Ukraine crisis’
An American author and investigative journalist says US President Barack Obama and German Chancellor Angela Merkel are trying to escalate the crisis in Ukraine.

Ei kommentteja: