Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

USA uhkaa sodalla Venäjää!

NATO:n ja USA:n Euroopan joukkojen komentaja uhkasi Venäjää sotatoimilla

NATO:n ja Yhdysvaltain Euroopan sotilasjoukkojen komentaja kenraali Philip Breedlove uhkasi Venäjää sotilaallisesti, mikäli ''Venäjä lähettää salaa joukkoja univormuissa tai ilman Ukrainan maaperälle''. Breedloven mukaan NATO-maiden on valmistauduttava torjumaan ''pieniä vihreitä miehiä".
Lähde: PressTV
Toimittaja: Janus Putkonen
19.8.2014, Verkkomedia.org

NATO:n ja USA:n Euroopan joukkojen komentaja uhkasi Venäjää sotatoimilla
"Jos NATO havaitsee ulkomaisten joukkojen tunkeutuvan sen itsenäiselle alueelle ja jos me pystymme todistamaan, että ne tulevat aggreessiivisesta maasta - sitten se on Artikla viisi", kenraali Breedlove sanoi.
 
Suom. huom Uutisesta saa selkeästi sen käsityksen, että syytös Ukrainassa tapahtuneelle käsiteltäisiin lännen sotilasliiton johdossa NATO-maahan kohdistuneena aggressiona - lue: alkuperäinen lähde
“If NATO sees foreign forces infiltrating its sovereign territory, and if we can prove it comes from an aggressor nation — then that’s Article five,” Gen. Breedlove said. 

"Se tarkoittaa sotilaallista vastausta aggressorin toimia vastaan. Siksi meidän on laajennettava sisäisiä kansallista kykyä todetaksemme tällaiset liikkeet ja käsitelläksemme niitä", hän jatkoi.
NATO:n sotilaallinen pääkomentaja ja USA:n Euroopan joukkojen komentaja antoi varoituksensa haastattelussa saksalaiselle Die Welt -lehdelle. Hänen mukaansa NATO:n tulee huomioida Venäjän toimet Ukrainassa valmistautuessaan tulevaisuuden uhkiin.

 
NATO-joukot harjoittelivat Baltiassa kesällä 2014 - Suomi osallistui joukoillaan.

Washington syyttää Moskovaa Itä-Ukrainan aluejoukkojen aseistamisesta ja siitä, että Venäjä olisi lähettänyt henkilöstöään maahan. Venäjä on kiistänyt nämä syytökset. Breedloven mukaan NATO:n on oltava valmis kohtaamaan näitä ei-konventionaalisia uhkia.
"Tärkeintä on, että NATO-maat valmistautuvat niin kutsuttujen "pieniin vihreisiin miehiin", hän sanoi. "Me olemme nähneet tämän Itä-Ukrainassa ... ja on vaara, että tällaista voi tapahtua myös muualla Itä-Euroopassa. Siksi, meidän tulee kouluttaa poliisia ja armeijaa, jotta ne kykenevät kohtaamaan tällaisia haasteita.
Viimeksi perjantaina Yhdysvallat varoitti Venäjää, että Moskovalla olisi "erittäin vaarallisia ja provokatiivisia pyrkimyksiä epävakauttaa Ukraina". Syytökset toistettiin sen jälkeen kun Kiova väitti venäläisen sotilassaattueen tulleen tuhotuksi Ukrainassa. Mitään todisteita näistä väitöksistä ei ole esitetty ja Moskova on kutsunut lännen ja Kiovan lietsomia väitöksiä silkaksi "fantasiaksi".

Toimittajan kommentti:
Siis ''pienillä vihreillä miehillä'' perustellaan maailmansodan uhka? Jo on aikoihin eletty. Kaikki lietsotut ja todisteettomat Venäjän-vastaiset väitökset tällä kertaa sivuten, tahtoisin tietää, milloin Ukrainasta on tullut NATO-maa, johon sovelletaan NATO:n standardeja?

Tämä Breedloven kerrassaan huima väitös on vahvistettava vielä toisaalta ja annettava sille mahdollisuus, että PressTV:n uutista laadittaessa on tapahtunut jokin tulkinnallinen virhe. 
Ja kun puhutaan "vihreistä miehistä" - kannattaa muistaa mitä saimme tietää jo toukokuussa:

Ukrainassa lavastetaan ''false flag'' -valehyökkäystä Venäjää vastaan

Lue myös:

Suomi valmistautuu nostamaan sotilaallista valmiuttaan pelkkien Ukraina-väitteiden perusteella

Sekä:

Kolmas maailmansota uhkaa lännen valmistautuessa sotilastoimiin Venäjää vastaan

Janus Putkonen @ 19.8.2014 22:21

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
US Gen. threatens Russia with military response over Ukraine crisis
US Air Force Gen. Philip Breedlove has threatened Russia with military response should Moscow secretly send forces with or without military uniform into Ukraine.
“If NATO sees foreign forces infiltrating its sovereign territory, and if we can prove it comes from an aggressor nation — then that’s Article five,” Gen. Breedlove said.

“That means a military response to the actions of the aggressor. Therefore, we have to expand the internal national capabilities to identify such a move and to deal with it.”
The top military commander of NATO and commander of US European Command issued the warning in an interview with the German newspaper Die Welt.
He also noted that NATO must take into account Russian actions in Ukraine as it prepares for future threats.
Washington accuses Moscow of arming pro-Russian forces in eastern Ukraine and dispatching Russian military personnel to the country. However, the Kremlin denied the allegation.
Gen. Breedlove said NATO must be ready to counter such unconventional tactics.
“The most important thing is that NATO nations are prepared for the so-called little green men,” he said. “We’ve seen this in eastern Ukraine ... And there is a danger that it also could happen in other East European states. Therefore, we have to train the police and army there in such a way that they can deal with this kind of challenge.”

Ei kommentteja: