Sivut

lauantai 23. elokuuta 2014

US Police State: Fergusonin mellakat ovat koko Yhdysvalloille vakava trauma

Mellakat Fergusonissa vahvistavat jälleen kerran, että yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa on syviä ongelmia. Niitä ei kuitenkaan voida ratkaista ilman tuntuvien korjausten tekemistä Yhdysvaltain yhteiskunnalliseen ja poliittiseen formaattiin.
Lähde: Stimme Russlands
Toimittaja: Heikki Sipilä
22.8.2014, Verkkomedia.org

Fergusonin mellakat ovat koko Yhdysvalloille vakava trauma 
Mellakat alkoivat Fergusonin kaduilla Darren Wilson -nimisen poliisin ammuttua tummaihoisen Michael Brownin. Omaksi puolustuksekseen virkamiehet sanoivat, että Brown ystävänsä kanssa muodosti vaaran yhteiskunnalle, koska he kymmenen minuuttia aiemmin ryöstivät tupakkakaupan.
Kuitenkin pian selvisi, että Brown sai luodin otsaansa, kun hän oli polvillaan, kädet nostettuna ylös. Kaupungin asukkaat tulkitsivat poliisin toiminnan mielivallaksi ja tappamisen rotuperustaiseksi. Tämän jälkeen kaupungin valkoinen vähemmistö joutui kohtaamaan mellakoita ja mielenosoituksia.

Onko Yhdysvalloissa mielenilmaisun vapautta vai poliisiväkivaltaa, jota ruokitaan yhä suuremmalla poliisiväkivallalla? Tämäkö on suunnitelma?

Fergusonin tapahtumat kehittyvät ns. värivallankumouksen skenaarion tapaan. Niitä on viimeisten 20 vuoden aikana ollut lähes kaikissa maanosissa. Amerikkalaiset saivat kokea omassa maassaan saman, mitä he ovat tukeneet muualla.
Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeuskysymysten valtuutettu Konstantin Dolgov, totesi asian johdosta:
"Onnettomat tapahtumat Fergusonin kaupungissa, jotka alkoivat sen jälkeen, kun poliisi ampui 18-vuotiaan aseettoman, tummaihoisen Michael Brownin, viittaavat selvästi merkittävään jännitykseen, mikä yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa vallitsee.
Maassa rodullisiin tunnusmerkkeihin perustuvaa vakavaa sortoa. Lisäksi maan hallinto on viime aikoina pyrkinyt hämärtämään tätä todellisuutta. Mutta pitkään näitä ristiriitoja ei voida salata.
On aivan selvää, että poliisi käyttää suhteettomasti voimaa. Ei käytetä poliisin keinoja, vaan armeijan voimavaroista lähtöisin olevia hankittuja menetelmiä. Yhdysvaltalaiset ihmisoikeustaistelijat tästä syystä ovat jo tehneet koko kansaa koskevan hälytyksen."

Monet ovat järkyttyneet nähdessään USA:n poliisin toimivan kotimaassaan kuin sotatantereilla maailmalla. Moni tietää, että näin sen on suunniteltukin toimivan. Amerikkalaiset pidetään hiljaa vaikka väkisin.

Yhdysvaltalaiset poliisit käyttävät raskaita aseita, eikä tämä ainakaan paranna tilannetta. He käyttävät mm. panssaritekniikkaa samoin kuin muissa maissa käytävissä sodissa.
Veteraanit rauhan puolesta -liiton johtaja Gerry Condon sanoi, että se, mitä Fergusonissa tapahtuu, on tulosta kansan keskuudessa valitsevasta näkemyksestä, jonka mukaan väkivallalla voidaan ratkaista ongelmat. Lisäksi poliisin harjoittaman väkivallan uhreiksi ovat joutuneet myös lehdistön edustajat, lisäsi Konstantin Dolgov.
Toimittajiin kohdistuu vakavia iskuja. Joka päivä poliisit rajoittavat sananvapautta. Minkäänlaista todellista vuoropuhelua mielenosoittajien kanssa ei ole saatu aikaan.
Keskustelusta onkin vaikea puhua tilanteessa, jossa pääasiallinen menettelytapa on voimakeinojen käyttö. Näkemyksemme mukaan yhdysvaltalaisten virkamiesten tulisi nyt huolestua laajamittaisista sisäisistä ongelmista, joita USA:ssa on riittämiin, eikä saarnata ihmisoikeuksista muille valtioille ja sekaantua niiden sisäisiin asioihin usein tekaistujen ja valheellisten ihmisoikeuden rikkomusten nimissä.  

Stimme Russlands / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 22.8.2014 19:35

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Unruhen in Ferguson als ein Wendepunkt für ganz Amerika 
STIMME RUSSLANDS Die Unruhen in der Kleinstadt Ferguson decken tiefgreifende Probleme in der US-amerikanischen Gesellschaft auf. Den Anlass zu den Ausschreitungen auf den Straßen von Ferguson gab die Tötung des jungen Afroamerikaners Michael Brown durch den Polizisten Darren Wilson. Zu ihrer Rechtfertigung sagten die Behörden, Brown und sein Freund hätten eine Bedrohung für die Gesellschaft dargestellt, da sie zehn Minuten vorher einen Ladendiebstahl begangen hätten.

Ei kommentteja: