Sivut

tiistai 26. elokuuta 2014

''Valintamme on rauha'' - Poroshenko lähetti Ukrainan paraatikaluston Kiovasta suoraan rintamalle

Kun sota on rauhaa: Ukrainan pääkaupungissa on juhlistettu itsenäisyyspäivää sotaisissa tunnelmissa. Ankarien tappioiden keskellä Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ilmoitti, että paraatiin Kiovassa osallistunut sotilaskalusto lähetetään suoraan rintamalle.
Lähde: RT News
Toimittaja: Janus Putkonen
24.8.2014, Verkkomedia.org

''Valintamme on rauha'' - Poroshenko lähetti Ukrainan paraatikaluston Kiovasta suoraan rintamalle
Sunnuntaina Kiovassa on vietetty 23. vuosijuhlaa siitä kun Ukraina itsenäistyi Neuvostoliitosta ja pääjuhlassa nähtiin sotilasparaati. Mukana paraatissa oli arviolta 1 500 miestä, raketinheittimä ja panssariajoneuvoja sekä panssarintorjuntatykkejä. 
Sotilasparaati järjestettiin Kiovan Maidanilla, joka on ollut päänäyttämönä helmikuussa tapahtuneessa aseistetussa vallankaappauksessa, ja jota on voimallisesti pyritty siivoamaan pitkäaikaisen mielenosoittajien valtauksen jälkeen.

Nykyisillä tappiomäärillä paraatissa nähty panssaroitujen ajoneuvojen elinikä on vain vuorokausia. Kiova menettää kymmeniä sotilasajoneuvoja päivittäin aluejoukkojen motittaessa hyökkääjiä ja suorittaessa vastahyökkäyksiä.

Poroshenko syytti puheessaan Ukrainan konfliktista "ulkoisia vihollisia" ja sanoi, että maata uhataan nähtävissä olevassa tulevaisuudessa sotilaallisesti. Presidentti sanoi, että yli 3 miljardin dollarin summa tullaan käyttämään armeijan modernisoimiseen lähivuosien aikana.
"Sota ei ollut meidän tavoitteena, meidän valintamme on rauha", hän sanoi ja ilmoitti heti tämän jälkeen, että sotilasajoneuvot paraatista tulevat jatkamaan matkaansa välittömästi konfliktialueelle ja osallistumaan "terrorismin vastaiseen operaatioon".
Poroshenko lensi Kiovan puheensa jälkeen Odessaan, jossa on järjestetty merivoimien paraati.
Kiovan joukot ovat tervehtineet Itä-Ukrainan asukkaita juhlapäivänä sunnuntaina raskaalla tykistöllään ja Etyj-tarkkailijoiden mukaan Donetskin Kalinskin alueella asuinalueet ovat kärsineet pahasti tykistötulesta. Sekä Luhanskissa että Donetskissa on käynnissä vakava humanitaarinen katastrofi.
Donetskin pääkaupungissa itsenäisyyspäivää juhlittiin "suurena voitonpäivänä" ja sotilasparaatissa kaupungin läpi marssitettiin osasto sotavankeja. Ihmiset huusivat yleisesti pilkkahuutoja vankeja kohtaan ja nimittivät heitä fasisteiksi. Sotavankien kuljettua kadulla heidän takanaan kulkivat tien "saastasta" pesseet ajoneuvot.
Näin toimittiin myös Moskovassa toisen maailmansodan aikaan, jossa saksalaisia sotavankeja marssitettiin voitonparaatissa.
Katso uutisvideo: 

Lähde - kuvia ja videoita:

Lue myös: 

Lue myös:

Viisi pahamaineista Ukrainan kansalliskaartin pataljoonaa motitettu Itä-Ukrainassa

Janus Putkonen @ 24.8.2014 23:06

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Kiev flexes military muscle in army parade, sends hardware to conflict zone
Amid ongoing fighting, civilian fatalities and a severe humanitarian crisis in east Ukraine, Kiev has celebrated Independence Day with an Army parade, following which the showcased military hardware will be sent straight to the conflict zone.
On Sunday, Ukraine celebrated 23 years of independence from the Soviet Union with a military parade in central Kiev in a display of the country’s military might.

Ei kommentteja: