Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Eurostat: Suomen talouskehitys euroalueen kolmanneksi huonoin - Kreikan ja Kyproksen jälkeen

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
Toimittajan kommentti:
Pitäisikö meidän jotenkin vaikkapa näytellä yllättynyttä? Lue mieluummin kenties tärkein Verkkomediassa koskaan julkaistu talousartikkeli:
"Järjestelmämme on niin viallinen, että petos on matemaattisesti taattua: 'Kun ryöstelystä tulee yhteiskunnassamme elämäntapa ryhmälle henkilöitä, ajan mittaan he luovat itseään varten lakijärjestelyn, joka laillistaa ryöstelyn, sekä moraalikoodin joka ylistää sitä.' - Frederic Bastiat."
Toimittaja: Riikka Söyring
19.5.2012, Verkkomedia.org

15.2.2014 19:16

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Nyt putosi totuuspommi: Suomen taloutta surkeammin meni Kyproksella ja Kreikassa | Talouselämä
Suomen talouskasvu jäi loppuvuonna euroalueen maiden rupusarjaan. Eurostat julkaisi perjantaina ennakkotiedot loppuvuoden talouskehityksestä. Euroalueen talous kasvoi 0,3 prosenttia edelliskvartaalista, hieman odotuksia enemmän.
Tilasto sisältää alla olevan taulukon maakohtaisesta bkt-kehityksestä.
Taulukosta ilmenee, että Suomen talous supistui vuositasolla 1,4 prosenttia. Tätä enemmän supistuivat vain Kreikan ja Kyproksen taloudet.
Edellisestä neljänneksestä Suomen talous supistui 0,8 prosenttia. Huonommasta luvusta kertoi vain Kypros, missä talous supistui 1,0 prosenttia. Kreikan lukua ei ole saatavilla.

Talouselämä

Ei kommentteja: