Sivut

lauantai 2. elokuuta 2014

Israelin ankara hyökkäys Gazassa jatkuu: lauantaina tuhottu Gazan yliopisto - mielenosoitus Helsingissä 2.8.

Israelin ilmavoimat ovat tuhonneet lauantaina merkittävän yliopiston Gazassa. Perjantaina luvattu 72 tunnin tulitauko kesti vain muutamia tunteja. Taistelutilanteen kartta kertoo palestiinalaisten suuresta ahdingosta ja uhriluvut ovat nousseet jo yli vuoden 2009 operaatio Cast Leadin tason.
Toimittaja: Janus Putkonen
2.8.2014, Verkkomedia.org

Israelin ankara hyökkäys Gazassa jatkuu: lauantaina tuhottu Gazan yliopisto - mielenosoitus Helsingissä 2.8. 
Tietoja uusimpien lauantaina tapahtuneiden ilmapommitusten uhriluvuista ei ole saatu, mutta PressTV:n mukaan Gazan alueen merkittävä yliopisto on tuhottu. Jo ennen yliopiston tuhoamista Israel jatkoi hyökkäyksiään aiheuttaen lukuisia kuolonuhreja. Voimakkaiat pommituksia kohdistuivat Rafahin alueelle, jossa ainakin 35 ihmistä sai surmansa. Perjantaina tapahtunut Rafahin pommitus on yksi tuhoisimmista tähän asti.
Hyökkäys Rafahiin aloitettiin välittömästi sen jälkeen kun raportoitiin, että israelilaissotilas olisi otettu palestiinalaisten vastarintajärjestöjen vangiksi. Hamas on kiistänyt ottaneensa vankia ja palestiinalaisten mukaan sotilas on todennäköisesti saanut surmansa sotatoimissa. Yli 100 ihmistä on saanut surmansaainoastaan perjantain ja lauantain välisenä aikana operaatioissa, joiden Israel väittää perustuvan "kadonneen sotilaan etsimiseen".
Perjantain voimakkaat hyökkäykset keskeyttivät luvatun 72 tunnin humanitaarisen tulitauon sen kestettyä vain tunteja. Palestiinalaisten vastarintaliikkeet ovat jatkaneet aseellista taistelua Rafahin tapahtumien ja Gazan pommitusten jälkeen. Raketteja Israeliin on myös ammuttu ja loukkaantuneita kerrotaan tulleen Tel-Avivissa. Useissa kaupungeissa ovat soineet varoitussireenit lähestyvistä raketeista.
Palestiinalaisten kokemat tappioluvut ovat ylittäneet jo vuonna 2008-2009 tapahtuneen Israelin edellisen maahyökkäyksen, Operaatio Cast Leadin uhriluvut.
Kuolleita palestiinalaisia kerrotaan tulleen sotaoperaation aikana vain reilussa kolmessa viikossa 1650 henkeä ja loukkaantuneita on noin 9 000. Valtaosa uhreista on siviilejä, YK:n arvioiden mukaan noin 80 %. Israel on kertonut 63 sotilaansa saaneen surmansa hyökkäyksessä. Kolme israelilaissiviiliä on kuollut.
Israel aloitti Gazan sotaoperaation ilmapommituksilla 8.7. ja maahyökkäyksen 17.7.2014. YK:n mukaan arviolta 440 000 palestiinalaista on joutunut pakenemaan Israelin hyökkäyksiä kohti merta yhä pienemmälle Gazan alueelle.

Taistelutilanteen kartan on julkaissut isrelilainen tiedustelu- ja konfliktiuutisointiin keskittynyt Debka-sivusto:

Palestiinalaisten kansanmurha USA:n tuella - ilman perusteita
Israelista kuuluneet erittäin agressiiviset mielipiteet ja sotapropaganda on jatkunut. Times Of Israel julkaisi palestiinalaisten kansanmurhan hyväksyvän kirjoituksen, joka kuitenkin sensuroitiiin myöhemmin. Artikkeli julkaistiin ja sensuroitiin perjantaina (kuva alla). Artikkelin oli kirjoittanut Yochanan Gordon, joka on puolustellut kirjoitustaan sosiaalisessa mediassa. Kirjoitus julkaistiin sen jälkeen kun otsikoihin oli noussut, että palestiinalaiset olisivat ottaneet israelilaissotilaan vangiksi.
Tuhansien kuollessa ja haavoittuessa Israelin pommituksissa, lukuisten ihmisten kadotessa raunioihin ja voimakkaisiin räjähdyksiin, länsimaat ovat tarttuneet hanakkaasti Israelin väitökseen, että israelilaissotilas olisi otettu vangiksi ja mm. USA:n ulkoministeri John Kerry on vaatinut sotilaan vapauttamista.
 
Vangin ottamisesta ei kuitenkaan ole mitään todisteita, kuten ei siitäkään, että kolmen israelilaisteinin kidnappauksen ja murhan takana olisi ollut teosta syytetty Hamas, jolla hyökkäys Gazaa vastaan perusteltiin. Tämä tosiasia on myönnetty nyt myös amerikkalais- ja israelilaislehdistössä.

Amerikkalaislehti New York Magazine myöntää, ettei sotatoimet liekkehin sytyttäneillä syytöksillä olekaan perusteita artikkelissaan ja kertoo, että israelilaisviranomaiset ovat myöntäneet, ettei kidnappaukset olleet Hamasin käsialaa. Taustalla epäilläänkin olleen jokin yksittäinen toimija, joka ei ole saanut ohjeitaan palestiinalaishallinolta. Jo useat israelilaislähteet ovat raportoineet asiasta, eikä Israelin hallinto koskaan esitellyt todisteita agressiivisten väitteidensä tueksi.
Yhdysvallat on samaan aikaan antanut täyden tuen Israelin kansanmurhaan rinnastettaville aggressioille. USA:n senaatti hyväksyi perjantaina 225 miljoonan dollarin välittömän lisärahoituksen ns. Iron Dome järjestelmän lisäaseistukseen, jolla Israel torjuu sitä vastaan suunnattua aseellista vastarintaa Gazan ympärillä. Rakettitorjunan lisäaseiden toimituksia tukivat erityisesti senaattorit Lindsey Graham jaJohn McCain. Yhdysvallat on myös avoimesti tuominnut kaiken aseellisen vastarinnan Israelin hyökkäystä vastaan.
Yhdysvallat aikoo toimittaa myös muuta aseistusta Israeliin välittömästi. Pentagonin mukaan Israeliin toimitetaan mm. 120 mm kranaatinheittimien ammuksia ja 40 mm kranaattikonekiväärien ammuksia. USA:n ylläpitämissä ammusvarastoissa on Israelissa on noin miljardin dollarin edestä materiaalia, joita täydennetään Gazan hyökäyksen kuluttaessa IDF:n käyttöön lahjoitettuja ammuksia. USA lahjoittaa vuosittain jo noin 4 miljardilla dollarilla asemateriaalia Israelille.


YK:n edustaja purskahti itkuun kertoessaan Gazan tilanteesta
Kuinka raakaa kaikki todellisuudessa onkaan? Siitä saamme esimerkin alla olevalla videolla kun YK:n hätäapuohjelman tiedottaja Chris Gunness, joka vastaa Gazan avustamisesta, puhkesi itkuun TV-haastattelussa sen jälkeen kun Israel oli suorittanut tuhoisan jälleen pommituksen YK:n ylläpitämään koulukeskukseen, joita käytetään pakolaisten suojelemiseen.
Ainakin 20 siviiliä sai surmansa Israelin pommitettua YK:n koulua keskiviikkona. Isku suoritettiin mm. täsmäohjuksilla, jotka osuivat luokkahuoneisiin. YK:lla on huolehdittavanaan ainakin 3 300 pakolaista näissä hyökkäysten kohteeksi joutuneissa kohteissa. YK:lla on yhteensä 83 suojeltavaa koulua, joissa on YK:n mukaan lähes 15 000 pakolaista.
"Palestiinalaisten oikeudet, jopa heidän lapsien, ovat kokonaisuudessaan kiistetty", sanoi Gunness ja repesi al-Jazeeran haastattelussa kyyneliin. Israel on hyökännyt jo kuudesti YK:n koulukohteisiin Gazassa.


Gazan tuhoamista ja tappamista vailla vertaa
Yli miljoona Gazan asukasta on jäämässä kokonaan ilman sähköä Israelin pommitettua alueen ainoan sähköntuotantolaitoksen polttoainevaraston tiistaina. Gaza on kärsinyt jatkuvasti pahentuneesta sähkönjakeluongelmasta jo ennen varastojen tuhoamista. Palestiinalaisten mukaan pommitus oli sähköntuotantolaitoksen loppu. Ilman sähkönjakelua sairaanhoito ajautuu täydelliseen kaaokseen, viemäri- ja vedenjakelu loppuu täydellisesti yms.
Viime maanantaihin mennessä Israel on tuhonnut Gazassa lähes 5 000 asuintaloa. Asiasta kertoi Gazan terveysministeriön tiedottaja Ashraf al-Qidra. Viikon lopulla voimme olettaa luvun nousseen jo huomattavasti korkeammaksi. Maanantaina oli 26 270 taloa saanut vaurioita ja reilusti yli 4 000 taloa on täysin raunioina.
Suurta kohua on synnyttänyt sosiaalisen median postaus, jossa Israelin armeijassa operoiva tarkka-ampuja kertoo tilapäivityksessään surmanneensa yhden päivän aikana 13 palestiinalaislasta.Postauksen aitoutta on kyseenalaistettu, mutta sitä ei ole kuitenkaan kokonaan onnistuttu kiistämään, joten kymmenet uutistoimistot ovat uutisoineet asiasta tapahtuneena tosiasiana. Näihin some-päivityksiin ja niillä lietsottuun propagandaan on syytä suhtautua suurella varauksella. Israelin tarkka-ampujien äärettömän julmista toimista on kuitenkin paljon muuta todistemateriaalia.
Länsimediassa on luotu hyvin harhaista kuvaa siitä, että Israel suorittaisi Gazassa jotain "täsmäpommitusta" ja harkittuihin kohteisiin. Todellisuus on kuitenkin kaukana lännen Israel-mielisestä sotapropagandasta, kuten tämän kaupunginosan täydellinen tuhoaminen minuutissa ja vain kokonaisuudessaan tunnin aikana osoittaa. 

Alla oleva on kuva Gazan kaupunginosasta tuntia ennen ja tunti tuhoamisen jälkeen.Tapahtuma on myös videoitu:

Israelilaisupseeri on puolustellut 13-vuotiaan palestiinalaistytön tappamista ja vakuuttaa, että hän olisi ampunut tytön vaikka hän olisi ollut 3-vuotias. Israelilaisupseeria on syytetty laittomasta aseenkäytöstä tapahtumassa, joka tapahtui vain viikkoa ennen täysimittaisen sotaoperaation käynnistämistäRafahissa. Upseeri oli ampunut kymmenen laukausta teinityttöön eikä ollut välittänyt palvelustoveriensa ilmoituksista, että hän ampuu lasta. Tapahtuma on todistettu nauhoitteesta, joka on otettu välikohtauksen yhteydessä joka todistaa kylmäverisen murhaamisen.
Erityisen raaka Israelin pommitus todistettiin videonauhoin torstaina 31.7. kun kesken humanitaarisen tulitauon Israelin pommitukset iskivät siviilien keskelle torilla Sheijaiyassa. Kun pelastushenkilökunta saapui paikalle, israelilaisjoukot avasivat uudestaan tykistötulen siviilien ja ambulanssien sekaan.
"Ensimmäinen kranaatti osui väkijoukkoon ja ihmiset alkoivat evakuoimaan haavoittuneita. He (Israelin joukot) näkivät heidän evakuoinnin ja he iskivät ihmisiä vastaan yhä uudestaan", kertoi painkanpäältä silminnäkijä Abu Maysarah. Monet silminnäkijät ja videot paljastavat joukkomurhan tulitauon aikana, jossa ainakin 24 ihmistä sai surmansa. Israel on iskenyt vastaavalla tavalla toreille useaan kertaan.
Entinen Yhdysvaltain juutalaiskongressin johtaja ja juutalaisrabbbi on tuominnut voimakkaasti Israelin sotatoimet Gazassa ja sanoi, että sionistien unelma perustuu viattomien ihmisten teurastamiseen.Henry Siegman on kuulunut aiemmin myös vaikutusvaltaiseen CFR:n Lähi-idän työryhmään ja hän kertoi näkemuksensä keskiviikkona Democracy Now! -TV-haastattelussa.
"Sionistinen unelma perustuu toistuviin viattomien teurastuksiin mittakaavassa, jota me seuraamme tänään tapahtuvan televisiossa. Tämä on todella suunniteltu, suunniteltu kriisi", hän sanoi. Katso raportin lopuksi leikkaamatonta kuvanauhaa tilanteesta Gazan ylikuormitukseen ajautuneessa sairaalassa.

Lue myös:

Raportti kansanmurhasta Gazassa, jota valtamedia ei halua sinun lukevan


Mielenosoitus: Gazan pommitukset loputtava!
Lauantaina 2.8.2014 lähtien klo 15 Eduskuntatalolta, Helsingissä. Mikään tulitauko ei ratkaise vielä mitään. On painostettava todellisia ratkaisuja.
Israel käskee Gazalaisia pakenemaan, mutta Gazalaisilla ei ole minne paeta. Kumpikin Gazan uloskäynneistä on suljettu. Tähän mennessä Israel ei ole välittänyt, mihin se iskee ja tämän näkee korkeasta uhrien määrästä. Ainakin viisi eri sairaalaa on pommitettu Gazassa. 
Bolivia on ollut itsenäinen ajattelija jo pitkään ja rohkeni julistaa Israelin terroristivaltioksi. Tämä ei ole sota Hamasia vastaan, vaan tämä on Gazan kolleektivinen rangaistus. Israelin pääministeri on sanonut, ettei Israel välitä kansainvälisestä painostuksesta ja siltä näyttää. Israelin jatkaessa sotarikoksien tekemistä Gazassa, meidän on muiden maiden lailla noustava Gazan puolesta ja sanottava
EI, tätä ei voi hyväksyä!  Vaadi kanssame rauhan ja ihmisarvon kunnioittamista. Vaadimme, että Israel lopettaa sotilaalliset toimensa välittömästi. Mielenilmaus lähtee eduskuntatalolta klo 15.00

Peace to the Middle East! - Free Palestine!!
Järjestäjä: Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistys ry

Tapahtuma facebookissa:

Lähteet:

Ei kommentteja: