Kampanja kaataa Irakin diktaattori Saddam Hussein ja Irakin miehitys on maksanut Yhdistyneen kuningaskunnan yli € 35 miljoonaa ja johti kuolemaan vähintään 100000 irakilaista, kaksi miljoonaa ihmistä on tullut pakolaisia. Myös sen jälkeen hyökkäystä Afganistaniin, on lisääntynyt oopiumin ja väkivaltaa, mukaan International Business Times.
Kampanjaa vastaan ​​Irakissa ja Afganistanissa oli suurin sitten kylmän sodan ja olivat strategiset virheet, todetaan raportissa. Siten hyökkäystä Irakiin vuonna 2003 antoi sysäyksen jotta kansainvälisen terrorismin.
"Nosto" Al-Qaida "Arabian niemimaan oli reaktio hyökkäyksen ja tulos syrjäytyminen Irakin sunnit. Tänään "Al-Qaida" ja muita radikaaleja jihadisti ryhmät laajenee pitkin Irakin ja Syyrian välisellä rajalla, mikä luo uusia terrorismin uhka Britannian ja sen liittolaisten, mikä ei voisi tapahtua, jos Saddam pysyi vallassa ", - raportti sanoo.
Pääjohtaja Royal United Institute for Defence Studies Michael Clarke uskoo, että Britannian jatkossakin harjoittaa sotilaalliset konfliktit tulevaisuudessa, ei pysähtyen korkea hinta ja äänekäs epäonnistumisia.
"Huolimatta pettymyksiä Irakissa ja Afganistanissa , emme todennäköisesti nähdä, että Britannian operaatio päättyy tulevaisuudessa, "- hän sanoi.