Sivut

lauantai 2. elokuuta 2014

Poliittinen uhkapeli saattaa johtaa suursotaan

Kymmenen USA:n kongressiedustajaa on ehdottanut, että Ukraina tunnustettaisiin Yhdysvaltojen sotilaalliseksi liittolaiseksi. Asiaa koskevassa lakialoitteessa kehotetaan presidentti Obamaa myöntämään Ukrainalle apua turvallisuuden takaamisen ja tiedustelun alueilla.
Lähteet: FNA, Venäjän Ääni
Toimittaja: Heikki Sipilä
31.7.2014, Verkkomedia.org

Poliittinen uhkapeli saattaa johtaa suursotaan 
''Tällä saattaa olla pitkälle meneviä seuraamuksia koko maailmalle'', sanoi Golos Rossii -uutistoimistolle antamassaan haastattelussa tunnettu tshekkiläinen poliitikko Jiri Vyvadil.
"Pelkään vakavasti sitä, että USA suuntautuu Ukrainan konfliktin ratkaisemisessa sotilaallisten keinojen käytön suuntaan. Tästä keskustellaan jo yhdysvaltaisten McCainin kaltaisten sotahaukkojen keskuudessa. Suuntaus on hyvin vaarallinen.
Eihän kyse ole ainoastaan Ukrainasta, vaan rauhan säilyttämisestä koko Euroopassa. Kongressin edustajaryhmän esittämä lakiluonnos on hyvin huolestuttava asia. Toivon, ettei Obama anna sille tukeaan."

Luotammeko tämän hallinnon rauhantahtoon vai olemmeko jo ottaneet opiksi ja valmistaudummeko pahimpaan?

Länsimaat uhkaavat Venäjää koko ajan uusilla pakotteilla. Onko tämä teidän mielestänne toimiva mekanismi rauhan saavuttamiseksi Ukrainassa?
"Venäjän vastaisilla pakotteilla ei voida ratkaista yhtään mitään. Tshekeissä tämä teema ei kiinnosta kovin monia. Mutta mistä tämän päivän lehdet kirjoittavat? Kaikki joukkotiedotusvälineet pohtivat esimerkiksi sitä, että Putinin ympärillä on kaksi leiriä: sotilaspiireistä ja oligarkkien edustajista koostuvat, jotka taistelevat muka vaikutusvallastaan presidenttiin. Tämä on hyvin naiivi käsitys mekanismista, jolla päätöksiä tehdään Kremlissä."
Venäjä antaa jo nyt apuaan Donetskista ja Luhanskista saapuville pakolaisille...
"Pyrkimys suojella sotilaallisen vastakkainasettelun syyttömiä uhreja, on tietysti arvostettava asia. Tosin eräät piirit meillä eivät ole tyytyväisiä siihen, ettei Putin mene pidemmälle. Hän kuitenkin selvästi harkitsee omaa toimintaansa, koska hänellä on suuri vastuu rauhan säilyttämisestä koko maanosassa.
Minusta tuntuu, että sitä mukaa, kun poliittinen ja taloudellinen kaaos leviää Ukrainassa, maan hallinto heikkenee niin merkittävästi, että ongelma ratkeaa itsestään."
Millä tavalla Tshekeissä on kokonaisuutena arvioitu Venäjän ja Yhdysvaltojen näkemyksiä Ukrainan kriisin ratkaisemisesta?
"Tshekin tasavaltaan on muodostunut erikoinen tilanne. Suurin osa joukkotiedotusvälineistä on asennoitunut Venäjän vastaisesti. Mutta sosiaalisissa verkostoissa, kuten Facebookissa ja muissa verkkopalvelimissa, on alettu pikkuhiljaa ymmärtää Venäjän asennetta ja samalla Yhdysvaltain arvostelu on lisääntynyt.
Olen ylpeä tshekkiläisestä yhteisöstä, joka toisin kuin Puola ja Baltian maat entistä selvemmin antaa tukensa Venäjälle ja sen tekemille aloitteille sodan lopettamiseksi Ukrainassa. Lisäksi tämä tapahtuu huolimatta siitä kielteisyyden ilmapiiristä, jota meidän mediamme ovat lietsoneet Kremliä ja henkilökohtaisesti presidentti Putinia kohtaan.
Pelkään, että USA ja EU myös jatkossa pyrkivät erottamaan meidän kansojamme ja talouden, kulttuurin ja ihmisten väliset yhteydet alkavat katketa. Tähän tulee tietenkin vastaus myös Venäjän puolelta. Juuri tämän vuoksi ei saa puhua voimankäytön kielellä suuren maan kanssa - siten kuin yhdysvaltalaisen lakiluonnoksen laatineen senaattorit ovat kehottaneet."

Venäläisparlamentaarikko: Obama aloitti uuden kylmän sodan
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tekee historiaa valtiomiehenä, joka aloitti uden kylmän sodan, sanoi näkyvä venäläinen parlamentaarikko Aleksei Pushkov keskiviikkona.
"Obama ei jää historiaan suinkaan rauhantekijänä - hänen Nobelin rauhanpalkintonsa on jo unohdettu - vaan Yhdysvaltain presidenttinä, joka käynnisti uuden kylmän sodan", sanoi Venäjän duuman kansainvälisten suhteiden valiokunnan puheenjohtaja twitter-tilillään, kertoi RIA Novosti -uutistoimisto.
Aiemmin päivällä Obama sanoi, että uutta kylmää sotaa Venäjää vastaan ei ole, ja että Yhdysvallat tulee jatkamaan keskusteluja Moskovan kanssa löytääkseen diplomaattisen ratkaisun Ukrainan kriisin.
Kuitenkin Yhdysvallat ja Euroopan unioni julkistivat tiistaina uusia pakotteita Venäjää vastaan​​. Ne syyttivät jälleen kerran - todisteettomasti - Moskovaa Itä-Ukrainan itsenäisyyden kannattaiien tukemisesta.
Washington kohdisti pakotteita mm. suureen VTB -pankkikonserniin ja Venäjän maatalouspankkiin sekä venäläiseen valtiolliseen Yhdistyneeseen laivanrakennusyhtiöön.
Lisäksi Obama sanoi, että Yhdysvaltain olisi myös estettävä tiettyjen erityisvalmisteiden ja teknologian tuotteiden vienti Venäjän energiasektorille ja laajennettava pakotteita koskemaan vientiä Venäjälle rohkaisevaa pankkien luotonantoa.
Venäjä on toistuvasti kiistänyt syytökset, joiden mukaan maa toimittaisi Ukrainan itsepuolustusjoukoille aseita ja sanonut tällaisen "pakotteiden kielen" olevan joka suhteessa pelkästään haitallista.

 Venäjän Ääni / Fars News Agency / KOMINFORM

Lähteet:
Lue myös:

Kolmas maailmansota uhkaa lännen valmistautuessa sotilastoimiin Venäjää vastaan

Heikki Sipilä @ 31.7.2014 15:55

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russian Lawmaker Says Obama’s Legacy is Starting New Cold War
TEHRAN (FNA)- US President Barack Obama will make history as the statesman who started a new cold war, senior Russian Parliamentarian Alexei Pushkov said Wednesday.

Ei kommentteja: