Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

Venäjän ulkoministeri: Länsimaat eivät edes yritä vaikuttaa Kiovaan

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti maanantaina tiedotustilaisuudessa länsimaita aloitteellisuuden puutteesta Ukrainan kriisissä. Ministeri sanoi, että länsimaat eivät tee muuta kuin syyttävät kaikesta Venäjää ja uhkailevat pakotteilla.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
29.7.2014, Verkkomedia.org

Venäjän ulkoministeri: Länsimaat eivät edes yritä vaikuttaa Kiovaan 
"Länsimaat eivät ole tehneet ainoatakaan poliittista aloitetta Ukrainan kriisin rauhaomaiseksi ratkaisemiseksi. Ne sanovat vain, että Venäjän on muutettava kantaansa Ukrainaan nähden. En tiedä, mitä tässä tarkoitetaan.
Hyväksyimme myös Etyjin suunnitelman, joka ei kuitenkaan saanut tukea länsimailta. Ehdotimme, että rajanylityspaikoille asetettaisiin tarkkailijoita. Länsimaat pyrkivät vain jarruttamaan Ukrainan kriisin ratkaisemista. En tiedä miksi. Ehkä ne eivät itse asiassa halua todellista läpinäkyvyyttä, vaikka sanovat sitä edellyttävänsä."

Venäjällä on yksi ainoa tavoite. Venäjä haluaa löytää Ukrainan kriisiin poliittisen ratkaisun, painotti Sergei Lavrov.

"Ukrainan uusi hallitus on tähän mennessä torjunut kaikki Venäjän rauhanaloitteet. Ongelma on se, että Yhdysvaltain ja läntisen Euroopan maiden hallitukset tukevat Kiovan toimia."
Kysyttäessä pakotteista Lavrov sanoi, että ne ovat järjettömiä.
"Pakotteet eivät vaikuta Venäjän politiikkaan. Selviämme kyllä taloudellisista vaikeuksista. Emme kuitenkaan ymmärrä, mitä länsimaat itse asiassa meiltä haluavat."
Lavrov totesi, että Euroopassa ollaan hyvin passiivisia pakotteiden suhteen eikä tämä tilanne miellytä Washingtonia. Venäjä ei kuitenkaan aio ryhtyä vastapakotteisiin.
Tiedotustilaisuudessa Sergei Lavrovilta kysyttiin mm. malesialaiskoneen turmasta. Ministeri kehotti luopumaan hämäysyrityksistä turman tutkinnassa. Hän korosti, että tutkimusten pitää perustua faktoihin. Venäjä ei luota pelkkiin puheisiin miltään taholta.
Lavrov sanoi, että kukaan ei tule oikeuden eteen sanomaan: ”Asiakkaallani on vuorenvarma alibi, mutta se on valtiosalaisuus, joten uskokaa minun sanaani."

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 29.7.2014 16:06

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Sergej Lavrov: väst försöker inte ens påverka Kiev 
Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov förebrådde på presskonferensen på måndag västvärlden för dess bristande politiska initiativ för att bidra till stabiliseringen i Ukraina. Det enda som väst gör är att ställa krav till Ryssland och hota med sanktioner, säger han:

Ei kommentteja: