Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kansainvälinen Quds-päivä 2014 - Verkkomedia palkittiin Palestiinan kriisin tiedottamisesta

Kansainvälistä Quds-päivää vietettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Quds-päivää vietettiin seminaarin muodossa, ja tapahtumaan osallistui Palestiinaa tukevia henkilöitä, jotka eri tavoin kasvattavat tietoisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa Palestiinan kriisistä.
Toimittaja: Hossein Bahmanpour
25.7.2014, Verkkomedia.org

Kansainvälinen Quds-päivä 2014 - Verkkomedia palkittiin Palestiinan kriisin tiedottamisesta 
Kansainvälinen Quds-päivä on edesmenneen Iranin islamilaisen vallankumouksen johtajan Ruhollah Khomeinin käynnistämä liikehdintä. Khomeini määräsi muslimien paastokuukausi Ramadanin viimeisen perjantain Quds-päiväksi. Quds-päivän tarkoitus on hänen sanojensa mukaisesti kasvattaa tietoisuutta Palestiinan tilanteesta.
Tänä päivänä, kaikkien tulisi osallistumalla mielenilmauksiin tai pitämällä puheita, ponnisteltava kasvattamaan globaalia tietoisuutta Palestiinan konfliktista. Quds on Jerusalemin kaupungin arabiankielinen nimi. 
YK:n jälkeen maailman toiseksi suurin kansainvälinen järjestö, Islamilaisen yhteistyön järjestö (Organization of Islamic Cooperation – lyhyesti OIC) on virallistanut tämän tapahtuman kaikkien 57 jäsenmaan hyväksynnällä. Monissa muslimienemmistöisissä maissa vietetään Quds-päivää näyttävillä tapahtumilla.
Kuitenkin Palestiinan konflikti ei ole enää ainoastaan muslimien tiedostama vääryys, ja palestiinalaisten sortaminen on saavuttanut myös muiden kansojen tietoisuuden. Nykyään, kansainvälistä Quds-päivää vietetään ympäri maailmaa, myös länsimaissa.

Resalatin imaami Abbas Bahmanpour piti puheen islamista ja väkivallasta Suomessa järjestetyssä Quds-päivän tapahtumassa: 

Suomessa, Resalat islamilainen yhdyskunta järjesti Helsingin Mellunmäessä sijaitsevassa Fatemeh Zahra islamilaisessa kulttuurikeskuksessa Suomen ensimmäisen Quds-päivä seminaarin.
Paikalla oli mm. diplomaattikuntaa islamilaisista maista, al-Iraqiya TV-kanavan toimittajia, mediapersoona Abdirahim "Husu" Hussein, toimittaja Heidi Rautionmaa, Suomen islamseurakunnan imaami Ramil Belyaevil, ICAHD Finlandin Bruno jäntti, sekä rovasti Pentti Miettinen helsingin seurakuntayhtymästä. Palestiinan suurlähettiläsal-Wazir oli estynyt saapumasta sairauden vuoksi, mutta lähetti terveisensä. 

Lapset saivat osallistua "minä ja Palestiina" piirustuskilpailuun

Seminaarissa pidettiin puheita Palestiinasta ja yleisesti sodasta, oikeudenmukaisuudesta, terrorismista, sorrosta, ja aktivismista. Seminaarin päätteeksi palkittiin kunniakirjalla Suomen aktiivisimpia Palestiinan puolustajia.
Kunniakirjat jaettiin Bruno Jäntille, Hossein Bahmanpourille sekä Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkoselle. Päätoimittaja Janus Putkonen palkittiin tilaisuudessa poissaolevana hänen työskennellessään ja asuessaan ulkomailla. Suomen aktiivisimmaksi Palestiinan puolustajaksi valittiin Bruno Jäntti. 

Bruno Jäntti piti lyhyen puheen aktivismistaan Palestiinan puolesta:

Verkkomedian terveiset ja kiitokset Quds-päivän viettoon
- Olet kertonut perustaneesi Verkkomedian Gazan sodan takia, pitääkö tämä paikkaansa?
Janus Putkonen: "Kyllä. Loppuvuodesta 2008 alkanut operaatio Cast Lead oli minulle äärimmäisen traumaattinen kokemus, joka repii koko sisintäni jälleen 2014. Tuolloinkin hyökkäys aloitettiin Israelin provokaatioista. Tuolloin se tapahtui lisäksi kesken Syyrian presidentti Assadin johtamien rauhanneuvottelujen, joka loukkasi kaikkia kansainvälisen diplomatian sääntöjä. Nyt soditaan rauhanneuvottelujen kariuduttua Israelin jatkettua laitonta siirtokuntarakentamistaan. 
Aivan kuten tänään, hyökkäys palestiinalaisalueille ei ole sotaa vaan kansanmurhaa. Israelin sotakone on Yhdysvaltojen ja lännen valtaliiton tuella tehokkaasti ja raskaasti aseistettu, kun taas palestiinalaisten itsepuolustusjoukkojen vastarinta, vaikka se onkin urhoollista ja siellä taistellaan sankarillisesti, tilanne on sotilaallisesti ajatellen lähinnä järkyttävää teurastusta.
Ei ole mitään sotaa - hyökätä evakuoimattomiin siviilikohteisiin kaikilla aselajeilla. Se ei ollut sitä 2008. eikä se ole sitä myöskään 2014. Kuitenkin meidän on pakko puhua kolmannesta Gazan sodasta, vaikka pitäisi puhua kolmannesta joukkomurhasta.
Kun seurasin Gazan todellista tilannetta vuonna 2008 kaukana Suomesta, aivan kuten seuraan sitä tänään, huomasin miten yksipuoliseen ja lännen valtaliiton tiukkaan talutusnuoraan Suomen julkinen sana oli ohjattu. Suomalaisille ei siis välitetty Gazan sodasta mitään sellaista, joka olisi voitu rinnastaa totuudeksi. Eniten järkytyin vaikenemisen propagandasta, jolla Israelin toimet - kiellettyjen aseiden käyttö, siviilien täsmäpommitukset ja rasistiset lausunnot vaiettiin. Siksi päätin, että jotain on tehtävä. Aloin siis suunnittelemaan riippumatonta kansalaismediaa.
Alkuun Verkkomedian projektinimi oli Uutismonitori.org, mutta sitten keksittiin parempi, jossa on myös häivähdys kansainvälisyyttä, jota Verkkomedia tarjoaa - ikkunan koko maailmaan ilman AP/Reuters-uutisagendaa.
Ehdin tehdä 2009 ensimmäisen tekeleen uutissivuostosta, mutta vuonna 2011 ja lännen hyökätessä törkesti Libyaan, onneksi vanha koulukaverini ja it-alan ammattilainen Vic Lausas tuli hätiin ja työskenteli talkoilla Verkkomedian uutistyön nykyisen perustan. Suuri kiitos myös Palestiinan totuuksien saamisesta julkiseen keskusteluun kuuluu hänelle.
Verkkomedia on alusta saakka ollut täysin yksityisten ihmisten talkooprojekti, ja sitä se on yhä tänäkin päivänä - suosiostaan huolimatta. Näyttää todellakin siltä, että media-alalle ei uskalla mitkään pääomat Suomessa lähteä nykyistä mediakonsestusta haastamaan. Olen jaksanut tätä ihmetellä jo yli kolme vuotta.
Jaamme siis saammamme kunniakirjan kaikkien kansalaismedian toimittajien kesken, jotka yli kolme vuotta ovat antaneet työpanoksensa yhteiseen hyvään. Toimitustyössä on jo ehtinyt olla mukana jo kymmeniä rohkeita ihmisiä, mutta mainitakseni muutamia, joilla on ollut sydän erityisen kohdallaan Lähi-idän kansojen kuulemisessa: Riikka Söyring, Heikki Sipilä, Olli Kingelin, Ville Kyrönlahti, Vesa Raiskilaja niin, kiitos myös sinulle, Hossein Bahmanpour. Asiantuntemuksesi on auttanut meitä kaikkia ymmärtämään Lähi-idän tilannetta entistä paremmin." 

- Miksi mielestäsi Israel hyökkäsi 2014 jälleen Gazan alueelle?
"Ei kulunut päivää 2009, ettemme olisi kysyneet samaa kysymystä toisiltamme kansainvälisen konfliktintutkimuksen kirjeenvaihdossa. Miksi?
Motiivia Israelin harjoittamalle valtioterrorille on vaikea ymmärtää, koska hyökkäys saarretulle evakuoimattomalle alueelle, jossa elää 1,7 miljoonaa siviiliä, on vaikeaa perustella kuten sodat yleensä - geopoliittisilla syillä. Sotilaallisesti katsottuna, Gazassa ei oikeastaan ole voitettavaa, ainoastaan tuhottavaa.
Monet asiantuntijat muistuttavat, että Gazassa on maakaasua huomattavia määriä, jotka Israelin hallinto himoitsee itselleen. Tämä on yksi peruste, mutta tästä kaasusta maksetaan jo niin kovaa hintaa, että yksin energiavaroilla ei Gazan julmuuksia voi lähteä perustelemaan. On hyväksyttävä tosiasioita ymmärtääkseen Israelin sotatoimia.
Israel on äärimmäisen militaristinen valtio, jossa on vallalla äärimielinen poliittinen hallinto. On käsittämätöntä, ettei esimerkiksi Likud-puoluetta tunnusteta sinä mikä se on: fasistipuolueena. Vieläkin äärimielisempiä sionistipuolueita hyväksytään. Kiitos suomalaisen edesmenneen sionistin, Aatos Erkon valtamedian pitkään jatkuneen harhaanjohtamisen, enemmistö suomalaisista kuvittelee yhä tänään, että sionisti olisi juutalaisen synonyymi. Toisin sanoen, poliittisesta sionismista ei saisi puhua, koska se olisi muka vihapuhetta kansaa vastaan! Naurettavaa.
Sionismi on varsinkin juutalaisten keskuudessa laajasti kannatettu äärimielinen uskonnollispoliittinen suuntaus, josta lukemattomat juutalaiset ovat toisaalta irtisanoutuneet. Sionismi, joka on lähinnä maltillisen judaismin vastakohta, on levitetty voimakkaasti myös kristinuskoon ja äärimielisyydessään se saa arvonantoa myös kovan linjan arabeilta sunnimonarkioista. On muistettava, ettei tarvitse olla juutalainen ollakseen sionisti.
Sionismissa on laajat sosiologiset ja geopoliittiset tavoitteet. On järkyttävää, että sionistien harjoittamaa rasismia muita kansoja, myös kristittyjä kohtaan, kannatetaan länsimaissa. Herrakansana sionistien laajentumishalu onkin pohjaton - sionistit pyrkivät valtaamaan ja alistamaan koko Lähi-idän, aivan kuten länsimaihin lietsottu lännen globalismi haluaa hallita koko maailmaa. Näillä onkin suora kytkös toisiinsa.
Länsivallat loivat mandaatillaan vuonna 1948 erittäin vaarallisen sionistien ajatusmaailmalle perustetun siirtokunnan Palestiinaan, jonka seurauksista me tänään kärsimme. Monet historioitsijat ihmettelevät, kuinka sionismia levittäneet rabbit selvisivätkään toisesta maailmansodasta, mutta judaismin irabbit kuolivat lähes sukupuuttoon? Asialla onkin laaja ja mielenkiintoinen vaiettu historia, johon suosittelen kaikkia perehtymään.
Hyökkäys Gazaan on provokaatio, joka toteuttaa Israelille normaalia hajoita ja hallitse -doktriinia. Sotahistoria on täynnä esimerkkejä vastaavasta, joissa siviiliväestöä tapetaan armotta, jotta heidän armeijat saadaan houkuteltua taistelukentälle.
Israel on ollut jo vuosia valmis monen rintaman sotaan ja se houkuttelee jälleen kerran maltillisia muslimimaita, erityisesti Irania, käynnistämään sotilastoimia itseään vastaan. Länsi puolestaan odottaa lentotukialukset valmiina tukemaan Israelia mikäli vastahyökkäyksiä sitä vastaan saadaan käynnistymään. Provokaatio Gazassa on siis hyvin vaarallinen meille kaikille.
Israel on perustettu ja aseistettu jatkuvaan sodantilaan ja olen vuosia seurannut päivittäin Israelin valtamediaa. Se on valmistellut juutalaiset suureen sotaan etnisen ylivallan saavuttamiseksi. Vain voimakkain aivopesu voikin tuottaa Gazassa kohtaamamme armotonta julmuutta. Israel on samalla uhka koko maailmalle ja kaiken lisäksi, jota mikään järki enää selitä - Israelille on sallittu ydinaseet. 
Israel janoaa suursotaa, jotta se voisi viedä eteenpäin hallintapyrkimyksiä. He siis toteuttavat globalistien laajempaa tavoitetta. Tosiasiassa säälin kaikkia juutalaisia, koska en ole löytänyt vielä mitään todistetta siitä, että israelilaisten olisi mikään tarkoitus selvitä Lähi-idän suursodasta, heidän tehtävänään on ainoastaan lietsoa se käyntiin. En usko, että Israelin on edes tarkoitus selvitä siitä katastrofista mitä se on käynnistämässä tänään.
Quds-päivä on monellakin tapaa tärkeä, maailmanrauhan takia, mutta myös siksi koska sionistit haluavat hallita koko Jerusalemia, joka on järjetön vaatimus monikulttuurisella alueella. Ihmisten pitää lännessä herätä siihen mikä Israel on sionistien hallinnassa, Negevin autiomaahan rakennettuine maailman suurimpine keskitysleireineen, ja meidän on aika antaa vahvaa tukea niille maltillisille juutalaisille, joita tiedämme olevan ja tuomita nykyinen äärimielinen sionistien hallinto sekä sen kannattelema tuhoisa ideologia. Tilanne on akuutti.
Israel on nykyisellään asetettava boikottiin ja rohkaistava maltillisia juutalaisia ottamaan vastuu yhteisöstään. Israel on riiisuttava hyökkäysaseistaan, joita se on käyttänyt toistaiseksi vain vastuuttomasti. Palestiinan kansanmurha ei pääty, ennen kuin sitä lietsova mielivalta yksikertaisesti lopetetaan." 

- Onko vielä jotain mitä haluat sanoa?
"Lähetän terveiseni - vilpittömät kyyneleet silmissäni - kaikille Gazan lapsille ja äideille, rakastan teitä hyvin paljon. Pyydän anteeksi kohtaamaanne julmuutta ja välinpitämättömyyttä, joka niin Israelissa kuin länsimaissa vallitsee oikeutettua elämäänne vastaan.
Tuo kaikki kauheus on seurausta kapean sionisti-globalistieliitin lietsomasta ahneudesta, jota meidän on opittava kiivaasti vastustamaan ja hillitsemään, niin itsessämme kuin myös toisissamme. Vastarintamme on oleva yhteinen.
Rauhaa ja rakkautta, veljet ja siskot!"

Ystävällisin Quds-päivän terveisin Verkkomedian toimittaja Hossein Bahmanpour ja päätoimittaja Janus Putkonen!

Muista myös:

Mielenosoitus: Gazan pommitukset loputtava! - Helsinki la 26.7.

Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella  ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53
Toimitus @ 25.7.2014 16:05

Ei kommentteja: