Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

Venäjälle esittämät syytteet täysin järjettömät - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

VeAndrei Fedjashin

29 heinäkuuta, 19:47

Venäjälle esittämät syytteet täysin järjettömät

Venäjälle esittämät syytteet täysin järjettömät

USA on menettänyt vielä yhden taistelun tietosodassa Venäjää vastaan. USA:n Kiovan-suurlähettiläs Geoffrey Pyatt oli julkaissut Twitter-blogissaan kuvat, jotka hänen mukaan todistivat, että Venäjä on tulittanut Ukrainaa rajan yli.

Myöhemmin kävi ilmi, etteivät kyseiset kuvat ole Yhdysvaltain tiedustelusatelliittiien ottamia, vaan ovat peräisin Digital Globesta, sateelliittikaukokartoituskuvia myyvältä yhtiöltä.
Venäläisten asiantuntijoiden mukaan kuvat ovat sen verran huonolaatuiset, että niiden analyysi on mahdotonta. Paul Craig Roberts uskoo, että kuvien levittäminen Twitterin kautta todistaa vain, että kyseessä on propagandasota.
Venäjä on useampaan otteeseen vaatinut USA:ta joko esittämään pitäviä todisteita siitä, että Venäjä on tulittanut Ukrainaa tai toimittanut kapinallisille raskaita aseita, tai lopettamaan valetiedon levittämisen. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjä puolestaan on eluovuttanut YK:lle ja Etyjille satelliittikuvat, radio- ja sähkötiedustelun tiedot ja keskustelujen nauhoitukset, joilla voi olla tekemistä malesialaisen matkustajakoneen turman kanssa.
Etyj-tarkkailijat eivät havainneet, että Venäjä olisi siirtänyt joukkoja lähemmäksi Ukrainan rajaa tai tilittanut Ukrainaa.
Jopa Hollanti on ärtynyt siitä, kuinka kiireesti Ukraina yrittää kaataa syyn malesialaiskoneen turmasta Venäjän niskaan. Lentoturmien tutkintaan erikoistunut Hollannin turvallisuusneuvoston mukaan Ukrainan väitteet siitä, että mustien laatikoiden data olisi jo tutkittu, ovat perusteettomat ja ennenaikaiset. Mustien laatikoiden datan tutkimiseen menee useampi viikko. Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAON:n sääntöjen mukaan tutkimuksia koskevia tietoja ei saa julkaista ennen tutkinnan päättymistä.
Jopa CIA on myöntänyt, ettei sillä ole mitään tietoa siitä, kuka on voinut ammuta koneen alas. Asiantuntijat eivät halua ottaa itselleen vastuuta valtionjohtajien poliittisista päätöksistä.

http://finnish.ruvr.ru/2014_07_29/Venajalle-esittamat-syytteet-taysen-jarjettomat-5690/näjälle esittämät syytteet täysin järjettömät - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: