Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ukrainan murhenäytelmä peiteoperaationa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

UkraiPjotr Iskenderov

Tänään, 15:03

Ukrainan murhenäytelmä peiteoperaationa

Ukrainan murhenäytelmä peiteoperaationa

Sillä aikaa, kun länsimaat käyttävät Ukrainan kriisiä ja konkreettisesti malesialaiselle Boeing -koneelle tapahtunutta onnettomuutta, Venäjän vastaisen painostuksen lisäämiseen, niin toisella konfliktialueella – Lähi-idässä, riehuu toinen sota.

Mutta, eroten Ukrainan tapahtumista, israelilaisten joukkojen vetäminen Gazan kaistalle, ei ole synnyttänyt erityistä hälyä maailman pääkaupungeissa. Niissä ollaan keskittyneitä yksinomaan Ukrainan ja Venäjän ongelmaan. Tilannetta kommentoi toimittaja Pjotr Iskenderov.
Peiteoperaatiota, kun oman toiminnan synnyttämää hälyä, toisissa maissa ja alueella, halutaan liennyttää, käytetään laajasti hyväksi geopolitiikassa.
Hyvin kirkkaasti tämä käytäntö tuli esille vuonna 1995 Balkanin alueella, jossa samanaikaisesti olivat menossa konfliktitBosnia ja Hertsegovinassa ja Kroatiassa. Kroatian johto, tiiviissä yhteistyössä Naton kanssa, laati hyökkäyssodan suunnitelman Krajinan serbitasavaltaa ja Kroatian serbejä vastaan. Jotta silloin oltaisiin käännetty kansainvälisen yhteisön ja joukkoviestimien huomio pois, esitettiin satelliittikuvia todisteena, väitetystä joukkomurhista Srebrenican kaupungissa Bosniassa. Kuvissa voitiin kuitenkin nähdä ainoastaan merkkejä mahdollisista maatöistä. Kokonaisuutena ottaen ne olivat epäselviä, samalla tavalla, kuin nyt ne kuvat, joita USA on julkaissut Ukrainasta. Silloin kuitenkin tärkein saatiin tehdyksi: Eurooppalainen yhteisö alkoi uutisoida Srebrenican joukkohaudoista ja samanaikainen Kroatian armeijan serbien vastainen operaatio jäi toiselle tai jopa kolmannelle sijalle joukkoviestimissä. Hyökkäys sai myös moraalisen oikeutuksensa.
Näin voidaan todeta, ettei Israel ole suinkaan pioneeri oman toimintansa informaatioalueen peiteoperaatiossa. Se osaa kuitenkin käyttää ovelasti hyväkseen länsimaiden ja ennen kaikkea yhdysvaltojen antamaa mallia.
Oikeuden mukaisuuden nimissä on kuitenkin todettava, että länsimaissa on joka tapauksessa ymmärretty Israelin geopoliittisen propagandapelin päämäärät. Esimerkiksi. Ranskassa ilmestyvän Le Parisien lehden mukaan, maan hallitus on purkanut aiemmin annetun kiellon, joka koski mielenosoitusten järjestämistä palestiinalaisten tueksi. Lisäksi Brysselistä tulleiden uutisten mukaan, EU:n johdossa on jo harkittu sitä, millä tavalla Israelia voitaisiin painostaa, jotta se lopettaisi hyökkäyksensä Gazan kaistalla.
http://finnish.ruvr.ru/2014_07_28/Ukrainan-murhenaytelma-peiteoperaationa-2740/nan murhenäytelmä peiteoperaationa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: