Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Venäläisiä lentokoneita aletaan toimittaa Kuubaan - Uutiset - Venäjän Ääni

VePolina Tshernitsa

25 huhtikuuta 2013, 13:10

Venäläisiä lentokoneita aletaan toimittaa Kuubaan

Venäläisiä lentokoneita aletaan toimittaa Kuubaan

Venäläinen yhtiö Ilyushin Finance toimittaa vuoden puoleenväliin mennessä Kuubaan kolme ukrainalais-venäläistä An-158 lentokonetta. Niistä ensimmäinen saapui Kuubaan 23.huhtikuuta. Uuden lentokonetyypin tilasi ensimmäisenä lentoyhtiö Cubana de Aviacion (Cubana). Lyhyen matkan An-158 lentokone on yksi ukrainalaisen Antonov-yhtiön viimeisimmistä malleista. Se on nimenomaan ukrainalais-venäläinen lentokone, koska sen osista kaksi kolmasosaa valmistetaan Venäjällä. Kuubaan niitä koneita toimittaa yhtiö Ilyushin Finance.

Välittäjänä toimii panamalainen South America Aircraft Leasing, minkä takia valtion takuut eivät koske sitä kauppaa. Asiantuntijat huomauttavat, että SAAL on näin ollen vastuussa kaikesta. Tällainen menettely sopii kaikille. Sen avulla venäläinen yhtiö saa ALV:n nopeammin ja kulut vähenevät. Näin rahoitusyhtiö Regionin varajohtaja Anatoli Hodorovki kertoi Venäjän Ääni –radiolle:
Tässä tapauksessa Ilyushin Finance toimii joustavasti leasingsuunnitelmien toteuttamisessa. Näin vältetään monia hankaluuksia. Ilyushin Finance toimii tavallisen kansainvälisen leasingyrityksen tavoin, mikä tekee rahoituksen hankkimisesta halvemman.
Samanlaisen suunnitelman avulla Ilyushin Finance rahoittaa Suhoi Superjet 100 –lentokoneta koskevaa kauppaa. Lähiaikoina sovitaan 15 koneen myynnistä Indonesiaan ja Laosiin. On mahdollista, että tulevaisuudessa löytyy uusia kumppaneita. Näin uskoo konsultointiyhtiö Infomostin johtaja Boris Rybak:
On selvä, että mitä enemmän mahdollisuuksia asiakkaat saavat, sitä enemmän kauppoja tehdään. Sitä suunnitelmaa käytetään usein ja se toimii.
Vuonna 2013 Kuubaan toimitetaan kaksi lisää An-158 lentokonetta. Niistä jokainen maksaa yli 30 miljoonaa dollaria. Näin ollen kaupan yhteissumma on yli 100 miljoonaa dollaria. Jos lentokoneet toimivat hyvin, Kuubaa saattaa myöhemmin ostaa kolme lisää konetta. Vuoden 2013 kesällä sovittaneen kolmen Il-96 pitkän lennon koneen myymisestä Kuubaan. Cubana on perinteisesti ostanut Neuvostoliitosta ja sitten Venäjältä Il- ja Jak-lentokoneita ja aikoo jatkaa sitä. Syynä ei ole vain Yhdysvaltain asettamat pakotteet vaan myös se, että lentokoneet ovat mukavia ja hinta on sopiva. Näin luulee Anatoli Hodorovski:
Yhdysvaltain asettamat Kuuban vastaiset pakotteet joskus poistetaan. Venäjä toimittaa lentokoneita Kuubaan edullisilla erikoisehdoilla. Koneita käyttävä lentoyhtiökin saa tiettyjä etuja. On vaikea sanoa, toimivatko Boeing tai Airbus samalla tavalla.
Ukrainalais-venäläisen (ja nyt myös kuubalaisen) An-158 lentokoneen ensimmäinen lento tapahtuu jo toukokuussa tavallisen aikataulun mukaisesti. Tulevaisuudessa järjestetään lentoja meksikolaiseen Kankuniin sekä Dominikaaniseen tasavaltaan. Kun toimitetaan lisää lentokoneita lennot tulevat säännöllisiksi, mikä vahvistaa huomattavasti Kuuban asemaa aluekuljetusten markkinoilla, asiantuntijat arvioivat.
http://finnish.ruvr.ru/2013_04_25/Venalaisia-lentokoneita-aletaan-toimittaa-Kuubaan/näläisiä lentokoneita aletaan toimittaa Kuubaan - Uutiset - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: