Sivut

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Venäjä ei koskaan ole rikkonut ohjusaseita koskevaa sopimusta - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

VenTänään, 14:55

Venäjä ei koskaan ole rikkonut ohjusaseita koskevaa sopimusta

Venäjä ei koskaan ole rikkonut ohjusaseita koskevaa sopimusta

Venäjä ei ole, eroten USA:sta, koskaan rikkonut lyhyen- ja keskimatkan ohjusten supistamista koskevaa sopimusta. USA on systemaattisesti, kehitellessään ohjuspuolustusjärjestelmän osia, jättänyt huomiotta tämän sopimuksen asettamat ehdot, ilmoitti Venäjän puolustusministeriön yhteydessä toimivan yhteiskunnallisen neuvoston jäsen Igor Korotchenko.

Aiemmin kerrottiin, että USA syyttää Venäjää, vuonna 1987 solmitun lyhyen- ja pitkänmatkan ohjuksia koskevan sopimuksen rikkomisesta.
USA:n Venäjän vastaiset syytökset ovat luonteeltaan poliittisia sekä osa Venäjän vastaista kampanjaa, jota tällä hetkellä USA:n hallinto harjoittaa, - ilmoitti Korotchenko.


http://finnish.ruvr.ru/news/2014_07_29/Venaja-ei-koskaan-ole-rikkonut-ohjusaseita-koskevaa-sopimusta-3676/äjä ei koskaan ole rikkonut ohjusaseita koskevaa sopimusta - Uutiset - Politiikka - Venäjän ÄäniTänään, 14:27

USA syyttää Venäjää ydinohjussopimuksen rikkomisesta

USA syyttää Venäjää ydinohjussopimuksen rikkomisesta

USA on ilmoittanut Venäjälle, että se on sen näkemyksen mukaan rikkonut lyhyen- ja keskimatkan ohjuksia koskevaa, maiden välillä solmittua sopimusta, kun se on testannut maahan sijoitettavaa risteilyohjusta. Asiasta kertovat yhdysvaltalaiset viestimet, viitaten USA:n hallinnon korkea-arvoiseen lähteeseen.

On tietoja siitä, että USA:n hallinto esittää virallisesti syytöksen sopimuksen rikkomisesta vuosiraportissa, joka koskee asesopimusten kansainvälistä valvontaa.
Jos, Venäjä ei palaa sopimuksen noudattamiseen, niin USA aikoo järjestää asiasta neuvottelut liittolaistensa kanssa. Venäjän ulkoministeriöstä ei toistaiseksi ole kommentoitu syytöstä.

Ei kommentteja: