Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Gazan kriittisessä tilassa, kertoo YK: n Ban Ki-Moon

Martin Patience Gazassa: "Monet palestiinalaiset ajattelevat ei ole paljon juhlia"
YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon on kehottanut lopettamaan välittömästi väkivallan Gazassa, sanoi Palestiinan alueella, ei "kriittisessä tilassa".
"Vuonna inhimillisyyden nimessä, väkivallan on loputtava", hän sanoi New Yorkissa palattuaan vierailua alueelle.
Israel käynnisti hyökkäyksen palestiinalaisten Hamas militantteja Rannikon pienissä alueella kolme viikkoa sitten, kun aalto rakettitulituksen.
Arvoisa Ban kritisoi molemmin puolin polton siviilien alueille.
Hän sanoi Hamasin oli ampunut ohjuksia siviilialueiden Israelin, kun Israelin joukot olivat käyttäneet korkean räjähtäviä aseita tungosta Gazan alueella.
Gazalaisille ollut mihin juosta, hän lisäsi ja korosti, että osallistujat konflikteissa oli velvollisuus suojella siviilejä.
Hän toisti Kansakuntien pyyntöön välittömästi, ehdoitta humanitaarisen tulitauon saamiseksi Gazaan aikana muslimien Eid al-Fitr loma, joka merkitsee loppua Ramadan.
Molemmat osapuolet olivat käyttäytynyt vastuutonta, "moraalisesti väärin" muoti, herra Ban sanoi, jolloin jatkamaan väkivallan ponnisteluista huolimatta YK: n ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry.
"Se on asia poliittisen tahtonsa. Ne tulee esittää ihmiskunnan johtajina, sekä Israelin että Palestiinan", hän kertoi toimittajille YK: n päämaja.

Ei kommentteja: