Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Szczec Puolassa joutumassa Naton geopoliittisten tavoitteiden vangiksi

Nato yrittää käyttää Ukrainan kriisiä hyväkseen ja suunnittelee sotilasliiton edelleen laajenemista Itä-Eurooppaan. Nato-kenraali Philip Breedlove kertoi, että liitto harkitsee uuden tukikohdan perustamista Puolan Szczeciniin.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
26.7.2014, Verkkomedia.org

Szczec Puolassa joutumassa Naton geopoliittisten tavoitteiden vangiksi 
Yhdysvallat ja Nato pyrkivät pääsemään mahdollisimman lähelle Venäjän rajoja. Kenraali Breedlove sanoi, että Szczeciniin on tarkoitus sijoittaa uusinta sotakalustoa, ammus- ja polttoainevarastoja ja muita sotilasinfrastruktuurikohteita, jotka ovat kaiken lisäksi vaarana myös Itämeren ja Dąbie-järven ekologialle.
Kenraali Breedloven mukaan kyseessä on ”Naton resurssien siirtäminen Itään”, mutta tosiasiassa tällaiset toimet ovat sotilaallista epävakautta luova tekijä, arvioi Golos Rossii -uutistoimiston haastattelussa asiantuntija Andrei Areshev.
"Tiedämme kokemuksesta, että amerikkalaisten joukkojen siirtäminen tärkeiden kauttakulku- ja viestintäreittien tuntumaan saattaa uhata alueen turvallisuutta."

Naton Itä-Euroopan harjoitukset ja sotavoimienkeskitykset alkavat yhä enemmän vaikuttamaan hyökkäysvalmisteluilta - kohteena Venäjä ja IVY. Venäjän kansaa informoidaan samalla tarkasti havaituista kasvista uhista ja kysytään - miksi?

Szczecinin tukikohtaa suunnitellaan osaksi Yhdysvaltain Aegis-ohjuspuolustusjärjestelmää, jonka osia on tarkoitus sijoittaa Venäjän merirajaa pitkin. Yhdysvallat lisää tällaisilla toimillaan jännitystä, sanoi politologiVladimir Jevsejev.
"Tässä tilanteessa Venäjän pitää ryhtyä toimiin rajoittaakseen Aegis-järjestelmällä varustettujen alusten toimintaa pohjoismerillä."
Yhdysvaltain etujen palveleminen on jo maksanut Puolalle huomattavia summia. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Puolan syyllistyneen CIA:n salaisen vankiloiden ylläpitämiseen ja huomauttanut, että Puolan hallitus on rikkonut Euroopan ihmisoikeussopimusta.

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 26.7.2014 17:02

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Polska Szczecin - gisslan i västs geopolitiska spel 
Nato vill passa på att använda Ukrainakrisen för att flytta sina positioner närmare Rysslands gränser. General Philip Breddlove, befälperson för Natos enade styrkor i Europa, sade att alliansen funderar över att förvandla den polska staden Szczecin till sin största bas i Östeuropa.

Ei kommentteja: