Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ukraina on USA:n liittolainen - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

UkrainIgor Siletski

Eilen, 20:34

Ukraina on USA:n liittolainen

Ukraina on USA:n liittolainen

USA haluaa sotilasliiton Ukrainan kanssa. Kongressin jäsenet kehottavat presidentti Barack Obamaa auttamaan Ukrainaa vahvistamaan puolusta ja tehostamaan tiedustelutoimintaa.

USA:n sotilasliittolaisena Ukraina saisi Natolta apua, jota tavallisesti annetaan vain jäsenmaille. USA:n kongressi perustelee aloitettaan sillä, että Venäjä muka toimittaa aseita Itä-Ukrainan kapinallisille.
Ukraina on vararikon partaalla. Ukrainan finanssiministeriö on myöntänyt, ettei rahaa sotaoperaation jatkamiseen ei ole, joten etsitään operaation rahoittajaa, sanoi Venäjän tiedeakatemian neuvonantaja Vilen Ivanov.
-USA on käynnistänyt sodan Venäjää vastaan. Pakotteet ovat osa sitä sotaa. Samoin kuin kolmannen osapuolen, Ukrainan rahoittaminen ja aseistaminen. Ukrainan armeijan vahvistaminen on osa USA:n pitkäaikaista strategista suunnitelmaa.
Kansainväliset asiantuntijat eivät aina ole Ukrainan hallituksen puolella. Esimerkiksi Punainen risti on todennut, että Ukrainassa on menneillään sisällissota. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on esittänyt todisteita siitä, että Ukrainan hallitus ja armeija ovat syyllistyneet sotarikoksiin. Ihmisoikeusaktivistien mukaan hallitusta tukevat aseistetut ryhmät käyttävät Grad –ilmatorjuntaohjuksia. Kymmeniä siviilejä on kuollut ohjusiskuissa. Human Rights Watch luokittelee sitä sotarikokseksi. YK puolestaan on myöntänyt, että Ukrainan hallitus toimii vastoin kansainvälistä humanitaarista oikeutta. Mutta länsimaat suojelevat edelleen hallituksta, jonka käsissä on verta.
http://finnish.ruvr.ru/2014_07_28/Ukraina-on-USA-n-liittolainen-5525/a on USA:n liittolainen - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: