Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

USA myönsi epäsuorasti Ukrainan BUK-järjestelmien läsnäolon MH17:n tuhoalueella

RIA Novosti uutisoi Yhdysvaltojen myöntäneen epäsuorasti, että Kiovan ilmatorjunnan BUK-yksiköt olivat paikalla Donetskissa kun lento MH17 ammuttiin alas. ''Kiova yrittää sotilastoimilla estää lennon MH17 tutkinnan'', kertoi Donetskin pääministeri Alexander Borodai sunnuntaina.
Toimittaja: Janus Putkonen
27.7.2014, Verkkomedia.org

USA myönsi epäsuorasti Ukrainan BUK-järjestelmien läsnäolon MH17:n tuhoalueella
Venäjän puolustusministeriö kertoi RIA Novostille, että Valkoinen talo on epäsuorasti tunnustanut että Ukrainan ilmatorjunnan järjestelmät olivat paikalla Donetskissa, vaikkakin, Yhdysvallat väittää etteivät ne olleet operatiivisia. Lehdistösihteeri Josh Earnest väitti edelleen, että ohjus olisi laukaistu aluejoukkojen hallitsemalta alueelta.
Venäjän puolustusministeriön lähde painottaa, että mitä Yhdysvallat käytännössä nyt vahvisti on tiedot, jotka Venäjän armeijan johto toimitti länsimaille ja myös julkisuuteen 21.7., joissa näytetään Ukrainan ilmatorjunnan BUK-patteriston keskitetyn iskuetäisyydelle maahan ammutusta malesialaisesta matkustajakoneesta.
Valkoinen talo on jatkanut todisteettomien syytösten esittämistä Venäjää vastaan Malesian lentokoneen alasampumisesta väittäen, että Venäjän viranomaiset olisivat antaneet aluejoukoille raskasta aseistusta ja koulutusta. Valkoisen talon sanaa tukevat ainoastaan sosiaalisessa mediassa esiintynyt kirjoittelu.
"Me olemme nähneet että raskasta asiestusta on siirretty Venältä Ukrainaan, ja nämä on siirretty separatistijohtajien käsiin", sanoi Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest. "Ja sosiaalisen median raporttien mukaan nämä aseet sisälsivät SA-11 (BUK) järjestelmiä".

Lennon MH17:n ampumaetäisyydelle oli tuotu 17.7. Kiovan BUK-patteristo ja Venäjällä on tutkahavainnot niin kahdesta Ukrainan hävittäjistä Boeingin läheisyydessä kuin BUK-tutkien käytöstä... Ja paljon muuta. On fakta, ettei mikään todista aluejoukkojen tai Venäjän osallisuuteen lennon MH17 tuhoutumisessa. Silti näitä väitteitä jatketaan.

Näyttää siltä, ettei USA:lla ole edelleenkään mitään muuta esittää jatkuvien Venäjän-vastaisten syytöstensä tueksi kuin erittelemättömiä "sosiaalisen median raportteja", joista ainakin julkisuudessa käsitellyistä ehdoton valtaosa on ns. debunkattu jo moneen kertaan. Syytökset kuitenkin jatkuvat ja Valkoinen talo on haluton tarjoamaan mitään todisteita sanojensa tueksi.
Donetskin aluehallinnon pääministeri Alekander Borodai sanoi sunnuntaina, että Kiova tekee parhaillaan kaikkensa tuhotakseen todisteita ja estääkseen MH17-lennon tutkinnan toteumisen. Kiovan joukot ovat lisänneet sotaoperaatioitaan juuri sillä alueella, jossa tragediaa pitäisi tutkia, joka on juuri päinvastoin kuin presidentti Poroshenko on julkisuuteen sanonut.
"Kiihtyneet sotilasoperaatiot ovat kiistaton todiste siitä, että Kiova yrittää tuhota kaiken todisteaineiston rikoksesta, jonka sen armeija toteutti", Borodai sanoi. "Juntta on paniikissa, ainoa mikä heille merkitsee tänään on estää paljastuminen. Kiovan toimet ovat vastoin Poroshenkon päätöstä julistaa 40 kilometrin vyöhyke turmapaikan ympärille ja taata tulitauko", hän sanoi.
Venäjän ilmailuviranomaiset ovat pistäneet merkille, ettei Kiova ole tehnyt mitään saadakseen aikaan ohjusten kappaleiden löytymisen MH17:n lentoreitiltä, jolla se voisi osoittaa ohjuksen alkuperän. Tähän tehtävään tulisi organisoida kunnollinen alue-etsintä. Asian nosti julkisuuteen Venäjän Rosavitsian johtajaAlexander Neradko perjantaina.

Katso "kuka hyötyy" - tekstitetty englanniksi:

Lähde:
Janus Putkonen @ 27.7.2014 20:41

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
US Indirectly Admits Ukraine’s Missile Systems Present near Donetsk when MH17 Crashed
MOSCOW, July 27 (RIA Novosti) – TheUnited States has indirectly admitted that Kiev’s air defense systems were present near Donetsk when the Malaysia Airlines plane crashed, thus confirming the data of Russian satellites, a senior source in the Russian Defense Ministry told RIA Novosti on Sunday.

Ei kommentteja: